Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Ovom prijetnjom Plenković završio petodnevnu evoluciju od onoga koji opravdano napada Milanovića do onoga koji napada hrvatske branitelje

 
 
Andrej Plenković 8. svibnja 2020. najprije kaže za ideološkoga druga Zorana Milanovića da »on (Milanović) ničim izazvan u Jasenovcu kaže da ploču s imenima poginulih branitelja treba negdje baciti. Ploču s imenima hrvatskih branitelja koji su poginuli gdje? U Domovinskom ratu, boreći se za Hrvatsku. Ja nikada ne bih mogao izgovoriti rečenicu u kojoj kažem da ćemo baciti ploču na kojoj su imena hrvatskih branitelja. Ta činjenica je nešto što hrvatska javnost treba znati«. I lijepo je to zazvučalo, ali kako se toga dana na Mirogoju okupila šačica rušitelja hrvatske države (Franjo Habulin, Stipe Mesić, Ivan Fumić, Orsat Miljenić, Zoran Pusić, Milan Bandić te predstojnik Ureda Sabora Tomislav Šimićević i predstojnik Ureda Hrvatske vlade Zvonimir Frka-Petešić…) Plenkoviću je bilo žao što nije bio s njima na plač-partyju za propalom Jugoslavijom, pa je za sekundu promijenio ploču i retoriku i izjavio: »Što se mene tiče, danas obilježavamo kraj Drugog svjetskog rata. Ne ćete nikada imati dileme što ja mislim o zločinačkom ustaškom režimu«.
Velimir Bujanec - Izaslanici Plen Kim-una, Njo-njoa i... | Facebook
Dio ove izjave na tragu je onoga što su u isto vrijeme lamentirali oni rušitelji svega hrvatskoga na Mirogoju. I tada diktator Plenković počinje javno rušiti temelje hrvatske države pa se dotaknuo Okučana i majica hrvatskih branitelja: »Ja nisam znao da će njih dvojica odgovoriti provokacijom, vjerojatno potaknuti izjavom iz Jasenovca. Da sam ja to znao, to bih spriječio!« Dakle, Plenković kaže što kaže, da bi spriječio "provokaciju", ali nije znao. A što bi tek bilo da je "znao"? A dok je Milanović odlazio usred sviranja hrvatske himne ostao je mirno to promatrati… Kasnije je Milanovićev odlazak nazvao kukavstvom. A Božinović je prije toga više puta ponovio da su oznake HOS-a zakonite, jer jesu zakonite.
 
I sada ti vidi što je u glavi sina komesara KPJ/SKH i "majke lekarke" kako ga i danas ideološki brat Zoki časti. Ovom izjavom protiv hrvatskih branitelja Plenković je završio petodnevnu evoluciju od onoga koji opravdano napada Milanovića do onoga koji napada hrvatske branitelje. Salto mortale od 180 stupnjeva. Sram ga bilo i sve one koji ga i dalje podržavaju i u HDZ-u i na državnoj razini. 
 

Pavao Blažević

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Utorak, 26/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1278 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević