Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

Pjesnik Pejo Šimić i ove godine osvojio drugu nagradu na Stijegu slobode u Kninu

 
 
Pjesnik Pejo Šimić iz Zagreba, rođen u Foči kod Dervente, osvojio je drugu nagradu na Stijegu slobode STINA PRADIDOVA. Ovaj festival domoljubne poezije održan je na kninskoj tvrđavi 3. kolovoza u sklopu obilježavanja hrvatske OLUJE u Kninu. Pejo Šimić, autor šesnaest zbirki pjesama, nastupio je sa svojom pjesmom CROATIO SUZO OKA MOGA iz zbirke SVE MOJE LJUBAVI. Zanimljivo je kako je Šimić i prošle godine osvojio drugo mjesto na istom festivalu u velikoj konkurenciji hrvatskih pjesnika.
https://01portal.hr/wp-content/uploads/2020/08/IMG-1de52209ff418abb2438ad5293ccc189-V.jpg
 
CROATIO, SUZO OKA MOGA
 
 
Croatio srcen opivana,
Al' ka danas nikad uplakana.
Pusti škoji, gradovi i sela
Di su bili konji i dukati
Domovino, di su ti Hrvati?
 
Slušan jecaj suzu materinu,
Side kose u konobi plete,
Sanja dane kad je bila sritna,
Vraća se u mladost ka i pčela cvitu,
Zove dicu rasutu po svitu.
 
Di je vrime dičnih pradidova:
Tomislava, Krešimira,
Zrinskih i Frankopana.
Domovino, raseljena, pusta,
Di je hajduk Šimić naših dana?
 
Di su momci srca viteškoga
Da povedu sve pod sveti barjak
Ka u dane Bljeska i Oluje
Da očiste gromače i škrape.
Di god stanem sikću ljute guje.
 
O Domovino moja, uvik se pitan
Koliko je u povisti
Takozvanih velikana bilo
Koji su te od nas otimali i bacali tuđinu u krilo?
 
Croatio, suzo oka moga
Zaklinjem te stinom pradidova
Nemoj klonit digni glavu gori!
Svet se barjak crven, bil i plavi
Na vri grada kraljevskog vijori.
 
Slušaj vapaj sa sinjega mora,
Žtnih polja i Velebit gore.
Još nas ima ovdi i u svitu
Ka rođenu mater što te vole!
 
Pejo Šimić
 

Boris Ćavar

Sjedinjene Države mogu se pouzdati u predsjednika Trumpa, a naš predsjednik Vlade je glavni izdajnik!

 
 
Jedan od najpoznatijih amerčkih televizijskih voditelja i publicista Sean Hannity ovih je dana objavio knjigu pod naslovom: "Live free or die" (Živi slobodno ili umri). Sjedinjene Države se u zadnjih pola godine nalaze u najvećoj političkoj krizi od građanskog rata, koji se u toj državi vodio od 1861. do 1865.
https://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2019/02/3.-Jovan_Raskovic-HKV.jpg
Današnju tešku političku krizu u Americi izazvale su američke antife (ekstremni ljevičari i novi komunisti), koji su kao povod sadašnjeg sukoba iskoristili ubojstva nekolicine nasilnih Afroamerikanaca od strane američke policije. Vođe antifa u Americi uglavnom su crnci ili islamisti koji su se doselili u SAD u zadnjih nekoliko desetljeća. No njih financiraju američki multimijarderi koji žele stvoriti Novi svjetski poredak, a Donald Trump i Amerika su u ovom trenutku najveća prepreka za ostvarenje tog cilja. Trenutačno u Americi vladaju veliko nasilje, terorizam i paljenje zgrada u kojima se nalaze državne institucije, a u tijeku je i masovno rušenje spomenika američkih povijesnih ličnosti kao što je predsjednici George Washington i Abraham Lincoln. Na udaru su i spomenici Isusa Krista i druga kršćanska obilježja. Glavni cilj antifa je rušenje Donalda Trumpa, kapitalizma i uvođenje nove diktature proleterijata.

Iako imaju dovoljno vlastitog naoružanja, konzervativni bijelci, podupiratelji predsjednika Trumpa i njegove politike - America first, počeli su se dodatno naoružavati i organizirati za novi građanski rat. Naime, članovi Demokratske stranke u Americi, koji su prije Građanskog rata 1861. zagovarali zadržavanje ropstva u Americi, sada se ulizuju neinformiranim i neobrazovanima američkim crncima, koji traže osvetu. Crnci kažu da su svi bijelci (današnji republikanci) odgovorni za njihove patnje u prošlosti i da zbog toga bijelci moraju platiti veliku odštetu današnjim crncima u iznosu od nekoliko desetaka trilijuna dolara. Treba, naime, pojasniti da crnci u Americi danas žele uvedbu stroge socijalističke i komunističke diktature, koja će u cijelosti uništiti kompletno višestoljetno kulturno i povijesno američko naslijeđe. Bijelci već sada imaju naoružane straže ispred njihovih domova, jer su sve učestaliji fizički napadi na bijelačke obitelji. To je, jednim dijelom, i tema knjige Seana Hannityja.

Pitat ćete se: kakve to ima veze s današnjom Hrvatskom? Ima, ima, i to jako puno. Antife u Hrvatskoj, uz pomoć briselskog sluge Andreja Plenkovića i moćnih tajnih skupina u Europskoj uniji, već su pripremile teren za potpuno preuzimanje Hrvatske u svim dijelovima društva, makar je Hrvatska već dobrano u njihovim rukama. Dolazak srpskog potpredsjednika hrvatske Vlade, još jednog Miloševića, na proslavu u Knin, zabrana ratnih obilježja obilježja postrojbi HOS-a i podanički govor generala Ante Gotovine, bit će prekretnica nakon koje u Hrvatskoj nitko više ne će smjeti javno reći da je Hrvatska država hrvatskog naroda. Ne, ne…. Od 5. kolovoza 2020. bit će to Hrvatska srpskog-hrvatskog naroda, kao što je i bila od 1918. do 1941. i od 1945. do 1990., iako ni nakon proglašenja hrvatske države 1991. Hrvatska nije u cijelosti bila država hrvatskog naroda.

Nažalost, Hrvatska će, kao i Bosansko kraljevstvo 1463., kad su nadiruće Osmanlije obećale da će biti uspostavljen 15-godišnji mir, za dva dana (5. kolovoza) šaptom pasti u Kninu. Turci su, kao što se moglo očekivati, prevarili bosanskog kralja Stjepana Tomaševića i Bosna je šaptom - bez otpora, pala u ruke Osmanlija. Nakon te prijevare uslijedio je pokolj stanovništva, a kralj Stjepan je ubijen. Bio je to kraj Bosanskog kraljevstva. Da tragedija bude što strašnija, a prikaz odnosa političke moći u Hrvatskoj što jasniji, nova tragedija hrvatskog naroda dogodit će se na 25. obljetnicu veličanstvene Vojno-redarstvene operacije Oluja. Kao i Bosni 1463., i nama Hrvatima se danas preporuča i nudi sličan prevarantski mir s agresorima na Hrvatsku. Naš "kralj" Andrej Plenković ne će biti ubijen, nego nagrađen odlaskom na visoku dužnost u Bruxelles, a hrvatski će se narod sve više iseljevati, bez nade u opstanak ove današnje države.

Strašno bih volio da jako griješim i da po tom budem zapamćen. Ipak, ima nešto u meni što mi stalno govori kako će sadašnji, možda i zadnji predsjednik Vlade samostalne hrvatske države, Andrej Plenković biti novi Splićanin Ante Trumbić, koji je 1918., kao hrvatsko-jugoslavenski političar, predao Hrvatsku srpskom kralju 1918. godine.

U svjetskoj povijesti nije poznat slučaj da se narod koji predstavlja 80 posto stanovništva jedne samostalne države mora miriti s etničkom zajednicom koja danas predstavlja 6 posto ukupnog stanovništva, kao što je to slučaj sa Srbima u Hrvatskoj. Ako tomu dodamo činjenicu da je ta ista manjina, u većini, bila i agresor na Hrvatsku od 1990. do 1998., onda se čovjek mora pitati - tko je tu lud, a tko pijan?

Lažu svi oni koji govore da bi i Franjo Tuđman zagovaro politiku koju prema Srbima danas provodi Andrej Plenković. To jednostavno nije moguće. Bio sam njegov bliski suradnik i znam da je Tuđman taktizirao dok je Hrvatska bila u gotovo bezizlaznoj situaciji, pritiskana od strane najvećih sila svijeta. Ovo što danas radi Plenković jest ne samo nepotrebno, nego i vrlo opasno. Ako smo suverena država i ako želimo tu našu državu razvijati i spasiti, onda to prvenstveno možemo postići ako će većinski hrvatski narod biti zadovoljan u toj državi. Nisam čuo za niti jednu bogatu i prosperitetnu demokratsku državu u svijetu koja je vodila računa o svojim nacionalnim interesima, a da istvoremeno manjine u jednoj takvoj državi nisu bile zadovoljne i potpuno lojalne.

Živio sam dugo vremena u zapadnim demokracijama, a u nekim od tih zemalja bio sam i diplomatski predstavnik Republike Hrvatske. Uz moje dugogodišnje životno i političko iskustvo, moram dodati da sam, kad je za to došlo vrijeme i prilika, završio dva magisterija iz područja međunarodnih odnosa. No, nikada nisam vidio ili pročitao da su se političari i građani većinskog naroda posebno zahvaljivali etničkim manjinama koje su sudjelovale u obrani zemlje u kojoj žive. U Americi je, primjerice, nezamislivo da se netko zahvaljuje američkom građanu talijanskog, poljskog, irskog, njemačkog ili hrvatskog podrijetla zato što su sudjelovali u osvajačkim ratovima za američke interese. Kakva je to ludost i ponižavanje da se današnji hrvatski branitelji iz vremena Domovinskog obrambenog rata javno zahvaljuju nekim hrvatskim građanima srpske nacionalnosti zato što su u ratu branili svoju zemlju i svoju državu, u koju su se njihovi preci doselili i prije dvjesto ili tristo godina? Ako su mogli braniti Austro-Ugarsku, zašto ne bi mogli i trebali braniti Hrvatsku? U cijelosti podupirem i predlažem da predstavnici manjina koji sudjeluju u obrani Hrvatske i za to vrijeme pokažu iznimnu hrabrost i sposobnost budu jednako nagrađeni činovima i medaljama kao i branitelj iz većinskog hrvatskog naroda.

Da ne bude nikakvog nesporazuma, kao čovjek koji je dugo godina živio u multikulturalnim društvima i zemljama, sto posto podupirem punu integraciju i sva ljudska prava Srba u Hrvatskoj, pa i pravo na svaku političku dužnost u Hrvatskoj, ukoliko to dođe kao odraz njihove potpune lojalnosti hrvatskoj državi i njezinim interesima, tj. ako Srbima u Hrvatskoj glavni grad bude Zagreb, a ne Beograd, kao što je to još uvijek Miloradu Pupovcu i njegovom SDSS-u, čiji je član Boris Milošević. Ja njima ništa ne vjerujem.
 
P.S. Noćas sam na Googleu tražio najpoznatiju sliku koja je snimljena tijekom posjeta predsjednika Tuđmana Kninskoj tvrđavi u kolovozu 1995. Onu na kojoj Tuđman ljubi hrvatski barjak i gdje se vidi cijela tvrđava. Nema je više. Sami izvucite zaključak.
 

Antun Babić

            Da unuci vole bake više od zlata

 
 
                Bake su mame i naših tata,
                Vole ih djeca sva na svijetu.
                Za njih i lijepe pjesme pletu
                Najbolji pjesnici od Hrvata.
 https://www.saga.co.uk/contentlibrary/saga/publishing/verticals/technology/internet/online-security/keepgrandkidssafeonline.jpg
                Ako i slupaš vazu za cvijeće,
                Bake te nikad grditi ne će.
                Zaželjet će ti buket od sreće
                I čokolade ponajveće.
 
                Još unucima roda Hrvata
                Svakoga dana reći se treba
                Da vole bake više od zlata,
                Više od sebe. Sve do Neba!
 
                Bake su mame tata i mama,
                Unuka svjetlo sred bola, tama,
                Utjeha suzi i melem rani,
                Od Boga dari svoj djeci dani.
 
                Nek sretne budu sve naše bake, 
                Mamina mama, tatina mama,
                Unuci s njima – gdje god ih ima!
                A pjesme ove stihove lake,
                Nek hvale bake -
                Unucima!
 
(Svojoj dragoj prijateljici Mariji Fabek i – njenim unucima - umjesto čestitke za pjesmu objavljenu u Hrvatskom fokusu br. 529. od 24. 7. 2020.)
 

Malkica Dugeč, 29. 7. 2020.

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Srijeda, 12/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1874 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević