Get Adobe Flash player

Nema srednjeg puta ni mogućih kompromisa

 
 
Marco Tosatti: Dragi prijatelji i neprijatelji, Stilum Curiae primili smo i rado objavljujemo komentar don Alberta Strumije o Posveti portugalskih i španjolskih biskupa njihovih zemalja Blaženoj Djevici Mariji u toliko dramatičnom trenutku u kojem se nalazi svijet i Europa. I opet vjerujemo da smo ujedinjeni u želji mnogih talijanskih vjernika da takav čin posvete bude učinjen i od strane naših talijanskih biskupa.Molitva krunice koja se dogodila na dan svetkovine Navještenja Gospodinovog Blaženoj Djevici Mariji u Portugalu, u Fâtimi, završena je trostrukim činom posvete Portugala Bezgrješnom Srcu Marijinom koju je izgovorio portugalski kardinal António Augusto dos Santos Martovidno potresen, u zajedništvu s biskupima drugih crkava raspršenih po svijetu. Događaj je bio obilježen punim i dubokim religioznim intenzitetom.
https://i1.wp.com/www.marcotosatti.com/wp-content/uploads/2018/11/cropped-Foto-Poloniai.jpg?fit=512%2C512&ssl=1
Marco Tosatti
 
U trenutku ovakve nesreće kao što je sadašnja, na zlu glasu pandemija Covid 19 koja se razbuktala, treba nati uteći se Srcu Majke Božje, što je dokaz koji razlikuje one koji još uvijek imaju istinsku katoličku vjeru od onih koji su se predali sudbini. Nema srednjeg puta ni mogućih kompromisa.Istovremeno je tužno i bolno utvrditi potpunu odsutnost znakova, čak i daljinske povezanosti s talijanskom crkvenom zajednicom. Naši biskupi, poticani veoma brojnim zahtjevima koji su im stigli putem elektroničke pošte s potpisom dr. Ettorea Gottija Tedeschija nisu pokazali ni trunku osjetljivosti za inicijativu koju je iskazao taj blog koji je zahtijevao da se i oni, biskupi talijanski, priključe kao talijanska Crkva ovoj izvanrednoj obnovi posvete Bezgrješnom Srcu Marijinom. Ne mogu ni pomisliti je li to bilo učinjeno iz zloće – neka Bog sudi – ne mogu sumnjati u dobrotu duše mnogih među njima koje i osobno poznajem. Ipak moram pomisliti da se radi o konačnoj kušnji naše već krhke vjere kojoj nas je Gospodin izložio tražeći odgovor.
 
Nadošla mi je misao, a nadošlim mislima se ne može upravljati, nadošao mi je onaj pasus iz Starog Zavjeta koji govori o Mojsiju koji nije uspio uvjeriti egipatskog faraona da oslobodi izraelski narod, robove u toj zemlji. U tom tekstu sâm je Bog rekao: „Ja sam otvrdnuo faraonovo srce.“ (Knjiga Izlaska, 7,3) Ali odmah zatim je rekao: „Umnožit ću svoje zamke i svoja čuda.“)
 
Očekujem s punom vjerom upravo ove i druge dokaze naše vjere da Gospodin postigne obraćenje čitavog našeg naroda. Sustav je puknuo na svim razinama sve do Crkve koja je još do prije par godina stajala uspravno a sada stoji pred nama gubeći svoju javnu vidljivost; ali ne i  onu skrivenu u dušama i srcima mnogih vjernih laika i klerika. Htio bih da još ima vremena da se i u Italiji dogodi sličan čin kao onaj koji se dogodio u Fatimi i da se obnovi ono /Posvećenje Fatimskoj Djevici/ koje je učinio Pio XII. 1942. godine. U svakom slučaju, bar bi neki od njih mogli pojedinačno, ako su talijanski biskupi zašutjeli ukopavši se iza Biskupsku konferenciju, kao da Biskupska konferencija nije tijelo božanskog prava i utemeljena po Kristu, (!) i pojedinačno bi laici mogli izvršiti opetovano čin pojedinačne ili zajedničke posvete na daljinu. I svećenici bi mogli u svom privatnom služenju iza zatvorenih vrata, kao na Cenakulu („I dok su vrata mjesta na kojemu su se nalazili ustrašeni učenici bila zatvorena, dođe Isus,“ Ivan, 20,19), mogli bi posvetiti svoje župe i svoje vjerske zajednice i grupe vjernika koji su im povjereni. Siguran sam da će to mnogi učiniti i učinit će dobro i obznaniti  če na svoji prijateljskim blogovima kao što je ovaj i mnogi drugi. Neka to bude primjer svima! Veni Sancte Spiritus, veni per Mariam – O DOĐI DUŠE SVETI, DOĐI PO MARIJI!
Don Alberto Strumia
 

Marco Tosatti i Alberto Strumia, 26. ožujka 2020., https://www.maurizioblondet.it/fatima-consacrazione-vescovi-italia-non-pervenuti/

(s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

UVODNA MOLITVA

 
 
Gospodine Isuse Kriste, okupio si nas ovdje oko sebe na početku ovog križnoga puta, kao što si prije onoga prvoga u Jeruzalemu okupio svoje učenike i prijatelje.
Spominjemo se kako si tada na Večeri do kraja razotkrio svoje poslanje spasenja; od onog poniznog pranja njihovih prašnjavih nogu sve do onog najvećeg dara svoje ljubavi kad si, pružajući im kruh i vino rekao; ” Uzmite, jedite moje tijelo i pijte moju krv, meni na spomen!”, da bismo imali Život i to život u izobilju. Spominjemo se kako si se sa svojim najvjernijim učenicima uputio u vrt Getsemani na Maslinskoj gori, pod masline. Kako si se bacio na zemlju, da zagrliš na njoj sve zemljane, da u krvavom znoju, molitvi i predanju Ocu sve ljude izvučeš iz noći grijeha izdaje, straha i bijega i povedeš prema uskrsnom jutru novog oslobođenog i spašenog svijeta.
Bio je to tvoj put križa za sve križne puteve čovječanstva. Danas smo ovdje došli sa križevima naših obitelji… muževa, žena,supruga, naše djece… ukućana i staraca… privučeni tvojim križem. Želimo se uputiti za tobom u društvu majke Marije i Josipa i sve naše braće, sestara i prijatelja koji su nosili svoj križ za tobom i već stigli s tobom u vječni Uskrs.
Gospodine, neka ovaj put križa ojača i učvrsti naše obitelji u blagoslovu zajedničkog života. Molimo te da naše obitelji budu otvorene tvom daru novog života i spremne da ga prihvate hrabro i strpljivo, da put našeg naroda ne bude put smrti nego put života. Amen.
https://lh3.googleusercontent.com/pPY9ef7vzi1fz7KWVjKTyhAP8MDKfkRQrMdhbrpCGXk-epB8G2byyYiDwdgQLYrl8VILW9g6I55uhc9p8RAXYEZ96nnPP1lTVjtOIbZieVGPK2TIf9XckxNZAoio1OK5J6eeVVDUgZ7HKf_ZwMBU-Y0UHcCMvVl04vHQGQRFSbeLlznhGNYq-du312--uugr5bWvqG0IKeNBk3jbOE5nHwKE-JFxTplUAxDKMo2sFSxNG0fP68baAkdjeBqdh5qbyZGk28l64Xpl2HJlSyogRxKCPFS-GhPhPbtcMELX50axDduG95gN6d9XmEQqAp39L-SnkpWL2rBiDBnP7jjHQ9RulUC12QUesp7Q7_8SHq-kGlqBBy6hIxK4k8SGriSKwVpXG6wYICi-OQVee8EEtWKzp_ABt5FoWW4b9nfzV_ij3UUK0LUS4N6oU2RYoDZj0zYSVlPAkq8z1eyqa4iF5r-BH74SRtMk5IpHdCkp6cTFunjyd7Dp-sV0ZCU1_q6_KC8Mq-3DrTXiwkiEuWj8CziDwvEjuetLiKV5-Yn5nUjRfHPmJ3JUy6QJa_1yc9B46Pkz1H17b2kJTTJ3nteuXStb7SJW5SGS_65-eZoR-6Ah4d03O3PEGSAZVRMuWXhYMcfDKAsWUHqnjOOPLx1AXcu7W861RbB02A=w474-h588-no
 
1. POSTAJA
 
Isusa osuđuju na smrt!
 
Klanjamo Ti se Kriste, i blagoslivljamo Te, Jer si po svojem svetom križu svijet otkupio.
Stojimo pred Isusom koji sluša osudu na smrt. On dostojanstveno prihvaća osudu. Sad je došao ” njegov čas”. Govorio je ;zrno treba umrijeti da bi donijelo nove plodove života. Nema novog života bez križa i darivanja samoga sebe, sve do umiranja. To je Kristova, kršćanska logika života. To je Očev zakon upisan i ugrađen u temelje svakog života, napose u života ljudskog bića, naroda i svijeta, u temelje svih civilizacija i uljudbi svijeta. S tobom Isuse, slušamo i danas mnoge presude i osude koje ovo naše vrijeme izriče životu, naročito braku i obitelji, najsvetijoj zajednici života koju si ti darovao zemlji. Prihvaćamo Gospodine, da s tobom zajedno uđemo u sve te presude, u sve teške puteve obiteljskih životnih križeva, u sve sjene smrtne što su se nadvile nad obitelji našega naroda … Jedino je s tobom moguće prihvatiti, nositi, nadjačati i pobijediti sve prijetnje smrti. Zajedno s tobom, u zajedništvu sa svim našim obiteljima krećemo tvojim putem spasenja. Amen.
Dušom njenom razboljenom,
rastuženom, ražaljenom,
prolazio mač je ljut
Rane drage Majko sveta,
Spasa za me razapeta
Tisni usred srca mog.
(priredio: Ante Ivas, biskup)
 
(Nastavak slijedi)
 

Lili Benčik

Daje novac za širenje transrodnog pokreta

 
 
Novac koji stoji iza transrodnog pokreta. Milijarder George Soros otvara svoj novčanik kako bi transformirao Ameriku. Prije tri godine presudom Vrhovnog suda utro je put gay braku.Nakon njega, mainstream mediji imali su jedno pitanje: Što je slijedilo za lezbijski, gej, biseksualni i transrodni pokret? Napokon su pobijedili u velikoj borbi. Pored toga, mnoge korporacije usvojile su politiku zabrane diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije, a dvije su američke najgledanije emisije u to vrijeme „Moderna obitelj“ i „Glee“ prikazale otvoreno gay likove. "Stvarno vjerujem [presuda Vrhovnog suda] je domina koja će nadoknaditi ostatak domina," rekao je Wilson Cruz, LGBT aktivist tada za CNN. "Nemojte ometati ovaj vlak jer će vas on pregaziti."
Slikovni rezultat za George Soros spreads immorality in the US
Kako bi se osiguralo da stvari idu punom parom naprijed, milijarder George Soros je kroz svoju Fondaciju za promicanje otvorenog društva izdvojio najmanje 2,7 milijuna američkih dolara za tu godinu, prema njegovim poreznim prijavama.Tada su neki republikanci pogrješno smatrali da je LGBT pokret dostigao vrhunac, da su kulturološki ratovi završeni. Mislili su da se stranka sada može usredotočiti na fiskalne probleme, koji nisu bili ni približno razdjelni. Ali to je bilo glupo - LGBT pokret je tek bio otpušten, a grupe povezane sa Sorosom već su planirale svoju sljedeću nagradu. Prošle su dvije godine, ali naizgled niotkuda za mnoge konzervativce, rasprava o transrodnoj kupaonici eksplodirala je nakon što su zakonodavci u Sjevernoj Karolini usvojili prijedlog zakona koji zahtijeva od ljudi da koriste kupaonice koje odgovaraju njihovom spolu dodijeljenom po rođenju. Ministarstvo pravosuđa interveniralo je nazvavši takav zakon kršenjem Zakona o građanskim pravima, a mediji su poludjeli - to je bio njihov novi pokret za građanska prava. Bila je to rasprava koja se godinama provlačila na državnoj razini. Pa što je Sjevernu Karolinu učinilo prekretnicom? Dobro financirani LGBT organizatori imali su uspjeh u Kaliforniji, što im je dalo nacrt rada u drugim državama, a izborna je godina. Sjeverna Karolina je bojno stanje s predsjedničkim implikacijama, a liberali se vole boriti protiv kulturnih ratova. Na kraju krajeva, predsjednik barack Obama je zapalio utakmicu.
 
Debata u kupaonici započela je u Kaliforniji, gdje Gay Straight Alliance Network, organizacija sa sjedištem u Oaklandu, žestoko lobira za prava transrodnih osoba. Skupina je organizacija LGBTQ rasne i rodne pravde sljedeće generacije koja omogućuje… savezničkim liderima mladih da se zalažu, organiziraju i mobiliziraju intersekcijski pokret ”, navodi se na njegovoj web stranici. Stvorili su klubove Gay Straight Alliance (GSA) u više od 61 posto škola u Kaliforniji i zalagali se za i postigli 11 pro-LGBT zakona u državi, uključujući zakon iz 2013. koji je omogućio studentima da se pridruže športskim timovima i koriste kupaonicu njihovu rodnu sklonost. GSA je pomogla u organiziranju grupa u Sjevernoj Karolini. Pomagali su u izradi LGBT nastavnog plana i programa u skladu sa LEARN NC programom Sveučilišta u Sjevernoj Karolini, kako bi podučavali i razgovarali o tom pitanju. Pomogli su u kreiranju akcijskog vodiča koji je LGBT aktivistima dao nacrt za lobiranje, uključujući one koje hashtagove koriste na društvenim medijima i kako podnijeti žalbe uredu američkih Ureda za građanska prava. George Soros je 2013. dao GSA-u 100.000 USD. Te godine gay i lezbijski društveni centar u Los Angelesu također su od Sorosa dobili 130.000 dolara. Njihov laboratorij za vodstvo objavljen je u časopisu Science, koji je procijenio utjecaj koji kariranje vrata od vrata do vrata može imati na smanjenje transfobije. Koristi se kao nacionalni model.
 
Leadership Lab piše da je studija „uspjela nezavisno kvantificirati utjecaj koji učinimo na birače: Isti pad homofobije kojem je trebalo četrnaest godina inkrementalne promjene u prošlosti se događa ovdje, u smislu transfobije birača, tijekom jednog kratkog razgovora s platnom laboratorija. Štoviše, njihova studija pokazuje da se ovaj pristup počinje suprotstavljati groznom mitu o kupaonici koji se naša oporba proširila kako bi zastrašila birače na glasovanje protiv trans zajednice na izborima nakon izbora." Globalna akcija za trans ravnopravnost (GATE), sa sjedištem u New Yorku, primila je 244.000 dolara od gospodina Sorosa. Glavna svrha mu je udruživanje svih LGBT organizacija kako bi se stvorio glasniji megafon, uspostavljajući najbolje prakse i savjete o prikupljanju sredstava. Pa, što je sljedeće za pokret? IRS obrazac 990 Sorosa daje nam tragove. U New Yorku je financirao organizaciju Streetwise and Safe u svrhu pružanja podrške „nacionalnom projektu usmjerenom na povećanje sigurnosti LGBTQ mladih tijekom interakcije s policijom i razvijanja vještina zagovaranja za uključivanje u rasprave oko diskriminatornih policijskih praksi“, prema njegovom porezu iz 2014. godine povratak.
Soros je također dodijelio 525.000 dolara pravdi na Stakeu, grupi koja želi promovirati raznolikost na sudovima za ljude unutar LGBT zajednice. "Ovaj nedostatak raznolikosti na klupi može dovesti do pojave pristranosti, pa čak i stvarne pristranosti", upozorava web stranica grupe. „Raznolika klupa poboljšava kvalitetu pravde za sve građane.“ Vidite, pobjeda presuda suda nije dovoljna, morate kontrolirati sudove kako bi bili pravedni. Jednom kad je to postignuto? Siguran sam da će biti više zahtjeva.
 

Kelly Riddell, kolumnistica Washington Timesa, 11. VIII. 2016., https://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=https://www.washingtontimes.com/news/2016/aug/11/george-soros-the-money-behind-the-transgender-move/&prev=search

Anketa

Čega se više bojite?

Ponedjeljak, 30/03/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1215 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević