Get Adobe Flash player

Opasna izjava Angele Merkel da države članice ustupe dio svojega nacionalnog suvereniteta Europskoj uniji

 
 
Razorni požar koji je opustošio  parišku katedralu Notre Dame prekretnica je po kojoj će se mjeriti svi ostali događaji u Francuskoj, Europi i svijetu. Riječ je o simboličnom dovršetku procesa razaranja kršćanske Europe, koji je započeo prije punih 240 godina, kada su revolucionari u ime razuma i slobode, u simboličnom, ali i doslovnom  smislu dekapitirali razum i duh kršćanske Francuske. Tragedija je utoliko veća jer  Francuskoj pripada slavni naslov "prvorođene kćeri Crkve".
https://s4.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20190415&t=2&i=1377280087&r=LYNXNPEF3E1E8&w=1280
Požar u velebnoj pariškoj katedrali, staroj osam stoljeća, svratio je pozornost na svakodnevno razaranje katoličkih crkava u Francuskoj. Kako navodi portal bitno.net "tijekom 2017. godine zabilježeno je 878 protukršćanskih napada u Francuskoj, a njihov je broj 2018. godine porastao. Prošle godine vandali su napali 875 crkava u Francuskoj, a krađe su prijavljene u 129 crkava, ukupno 1004. protukršćanska napada. Statistički, svakodnevno su oskvrnute najmanje dvije crkve." Sve ovo pokazatelj je završnog procesa globalnog napada i progona kršćana u svijetu.
 
U sjeni svih tih zastrašujućih i apokaliptičkih događanja ušli smo u u mjesec u kojemu se biraju zastupnici za europski parlament. Prema ocjeni svih upućenih i zainteresiranih čimbenika, ovi su izbori iznimno važni i u mnogočemu će odrediti  budućnost Europske unije, a time i same Europe. Riječ je naime o sukobu između dviju koncepcija: globalista, koji žele zatrti kršćanski identitet i nametnuti koncept brisanja nacionalnog i kršćanskog identiteta. Iza njih stoji moćna financijska mašinerija "gospodara svijeta." S druge strane nalazi se nacionalna, suverenistička koncepcija, koja nastoji sačuvati nacionalni  i kršćanski identitet europskih naroda.
 
U siječnju ove godine njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su u Aachenu potpisali su Sporazum o njemačko francuskoj suradnji i integraciji. Ovim sporazumom nastoji se ograniči suverenitet pojedinih naroda i država, te učvrsti pozicija središnjih tijela Europske unije. U tom smislu insistira se na “učinkovitoj i snažnoj zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te jačanju i produbljivanju ekonomske i monetarne unije." Poznata je izjava Angele Merkel u kojoj njemačka kancelarka traži da države članice ustupe dio svojega nacionalnog suvereniteta. Predajuću svoj suverenitet u ruke središnjih tijela Europske unije, dominantnu ulogu u odlučivanju imale bi najjače države, ponajprije zemlje potpisnice ovoga sporazuma: Njemačka i Francuska.
 
Najsnažniji otpor ovakvoj globalističkoj koncepciji u Europi pružaju zemlje Višegadske skupine, među kojima se ističu Poljska i Mađarska. Pred našim očima događaju se svakodnevne ucjene europskih globalista koji prijete sankcijama ovim državama koje odbijaju ultimatume, u rasponu od vrijednosnih do financijskih i monetarnih, te onih najeksponiranijih: prisiljavanje država članica da prihvate kvote ilegalnih migranata kojima nasilno i planski koloniziraju Europu. Europski parlament ima 751 zastupnika, koji se svrstavaju u grupacije. Najbrojnija među njima je Europska pučka stranka (EPP). Druga po zastupljenosti je grupacija europskih socijaldemokrata. Iako se ove dvije grupacije temelje na različitim vrijednosnim sastavnima, one su de facto u koaliciji u Europskom parlamentu. Toj koaliciji pridonosi ponajprije uočljiv odmak europskih pučana od tradicionalnih kršćanski vrijednosti i njihovo približavanju globalističkim anacionalnim vrjednotima, pri čemu kršćanstvo postaje marginalizirano.
Previranja u europskoj pučkoj stranci najočitija su u sukobu s Orbanovim Fideszom, kojemu EPP svako malo šalje prijeteće poruke, koje idu do suspenzije, pa čak i isključenja. To je međutim za europske pučane dvosjelki mač, jer ako izgube Fidesz, izgubili su i mandate njihovih zastupnika.
Treća po snazi je grupacija europskih konzervativaca i reformista, koja je preuzela vodeću ulogu u očuvanju kršćanskih vrjednota i nacionalnog identiteta i suvereniteta europskih država i naroda. Prema procjenama na idućim izborima europski pučani i socijaldemokrati izgubit će dio mandata i trebat će još nekoga za stavljanje parlamentarne većine.
 
Na predstojećim izborima birat će se 12 ili 11 hrvatskih zastupnika (ovisno o tome hoće li Britanci također sudjelovati u izborima). Iako je riječ o relativno malom udjelu hrvatskih zastupnika u EU parlamentu, oni mogu odigrati značaju ulogu djelujući preko svojih grupacija i parlamentarnih odbora. To naravno ovisi o grupaciji kojoj pripadaju, kao i o vlastitu angažmanu.
Na hrvatskim biračima je odgovornost da prepoznaju važnost ovih izbora, dobro prouče i promisle te s punom  nacionalnom i kršćanskom odgovornošću izađu na birališta.
 

Marijan Križić, Veritas

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Ponedjeljak, 20/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1072 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević