Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas očekuje uvećanje broja Srba

 
 
Unatoč protivljenjima ne samo oporbe, nego i velike većine hrvatske javnosti, 28. veljače 2020. u Hrvatskom saboru prihvaćen je novi Zakon o popisu stanovništva. Zakon je donesen zbog popisa stanovništva u proljeće 2012. godine od 1. travnja do 7. svibnja. U prvoj fazi popis će se provoditi od 1. do 10. travnja kroz samostalno popisivanjem stanovništva odnosno putem elektroničkog sustava e-Građani, a od 16. travnja do 7. svibnja popisivat će se stanovništvo, kućanstva i stanove putem popisivača. Popis organizira, koordinira i provodi Državni zavod za statistiku i za to je osigurano 177,3 milijuna kuna (hrvatski saborzakon o popisu stanovništva). Nakon što je Zakon prihvaćen u Saboru pobunili su neki manjinski zastupnici i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić sazvao je sastanak vladajuće koalicije i nakon sastanka najavio da će se "voditi računa da popis na područjima gdje žive pripadnici manjina, provode popisivači iz njihovih redova". Drugim riječima, Bačić, odnosno HDZ i Andrej Plenković, obećali su koalicijskim Srbima iz SDSS-a da će manjinski Srbi, a njihovi koalicijski partneri, moći sami sebe popisivati. Što to znači? Znači da će biti laganja, varanja, muljanja… Poznavajući pripadnike srpske manjine to će tako i biti. Popisivat će i one koji ne žive u Hrvatskoj samo da ih je više i da na temelju lažnog popisa nakon kojeg će se tražiti sve veća i sve opasnija "manjinska prava".
https://www.kurir.rs/data/images/2019/03/31/09/1808879_popis-popisnica-foto-youtube-pt_ff.jpg
Nekoliko mjeseci prije prihvaćanja Zakona u Hrvatskom saboru objavljeno je kako će se e-Građani popisivati: "Osobe se mogu popisati samostalno koristeći se popisnim upitnikom u elektroničkom obliku koji će biti dostupan kroz elektronički sustav e-Građani, istodobno popisujući kućanstvo i stan u kojem stanuju", stoji u prijedlogu. Za pristup popisnom upitniku u elektroničkom sustavu e-Građani koristi se Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS). (https://www.bug.hr/internet/prijedlog-zakona-popis-stanovnistva-2021-putem-sustava-e-gradjani-12197)
 
U članku Zakona o popisu stanovništva, koji je stupio na snagu 14. ožujka 2020., o "jeziku i pismu popisnog upitnika" u članku 11. piše:
»(1) Popisni upitnik ispunjava se na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
(2) Pripadnicima nacionalnih manjina omogućuje se pravo uvida u ogledni primjerak popisnog upitnika na jeziku i pismu nacionalne manjine kojoj pripadaju« (https://www.zakon.hr/z/2501/Zakon-o-popisu-stanovni%C5%A1tva,-ku%C4%87anstava-i-stanova-u-Republici-Hrvatskoj-2021.-godine), što znači da će popisni upitnik biti i na ćirilici.
 
A kako će to izgledati u praksi, kada je omogućeno popisivačima Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića da sami sebe popisuju i dopisuju koliko im je volja, već je najavio oporbeni Telegram 6. kolovoza 2019. i u međunaslovu istaknuo: "Samopopisivanje donosi točnije podatke" (https://www.telegram.hr/politika-kriminal/priprema-se-cetvrti-po-redu-popis-stanovnistva-od-hrvatske-samostalnosti-evo-kakve-novosti-donosi/). Ova riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas očekuje uvećanje broja pripadnika postojećih i nepostojećih manjinskih Srba u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i diljem svijeta. Koji će nakon popisa biti još "ugroženiji".
 

Pavao Blažević

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko propituje premijerova putovanja?

 
 
Uz najbolju volju nikako ne mogu razumjeti, a kamoli shvatiti odnos naših dvoje predsjednika na vrhu države. Netko je to nazvao infantilno nadmudrivanje. To je intelektualno dobro sročeno, s namjerom da ne uvrijedi nijednoga od njih i da nama kaže kako se “dečki” igraju. Ta igra nije primjerena niti jednom od njih, a kamoli funkcijama koje obnašaju. Osim toga to nisu osobe, kojima je igra ili bilo što drugo bilo uskraćeno u djetinjstvu, te sada to kompenziraju i nadopunjuju se iznutra. Nikome od nas te “igre” i igre nisu potrebne pogotovo, ako se tim “igranjem” želi nešto  gadno prikriti,  odvući pažnja javnosti od nečega što se valja, što stiže početkom jeseni, što će, ne baš dobro utjecati na naš život, zbog čega ćemo sve dublje tonuti, iseljavati se, biti nesretni, a možda i gladni.
https://theconnectivist.files.wordpress.com/2017/11/political-power2.png?w=584
To nije tvrda kohabitacija. To je djetinjasto pokazivanje mišića s jedne i druge strane, bez ikakve potrebe, osim nekakvog njihova osobnog obračuna iz mladosti, kad su rasli i razvijali se, bili  obrazovani i odgajani, u istom gnijezdu, zajedno s većinom onih koji su danas na vlasti, pri vlasti ili na “Olimpu”. Za vjerovati je da je ta edukacija i odgoj uglavnom, bila pod nadzorom istog čovjeka, koji i danas puno toga ima u  svojim rukama, povremeno kao savjetnik na jednom, te na drugom brdu, ovisno o tome, tko je na čelu države. Zar je njemu u interesu da se njegovi “đaci” međusobno ponašaju na  neprimjeren, pomalo neprijateljski, ne državnički i infantilan način. Koji mu je od njih dvojice “miliji i draži”? Vjerojatno onaj odaniji, poslušniji, u diplomatskim rukavicama, što nikako ne znači, kako je taj u bilo čemu bolji i kako je on jedini pravi i u pravu. On samo zna od svih, naročito od javnosti, dobro sakriti svoje prave namjere, smjer i djelovanje, sasvim suprotno od onog drugog, koji sve što bi trebalo i što ne bi trebalo iznosi u javnost, znajući i vjerujući kako je to najbolje, jer nema što tajiti, zamračivati, ičega zašto i zašto se bojati. Jedan i drugi su svojeglavi, tvrdoglavi, samosvjesni, samodostatni, jakog ega, velikog iskustva, pokazanih i dokazanih, urođenih i stečenih sposobnosti i vještina.
 
Kad je o vještinama riječ tu postoji poveća razlika, u smislu diplomatskog ponašanja i djelovanja. Nije baš uvijek najbolje: što na umu, to na drumu. To košta, najviše onoga tko se tako ponaša i tako postupa. To je sigurno otvorenije, poštenije i transparentnije. Međutim, naše društvo, niti mnogi od nas tome još nismo dorasli. Mi volimo protokole i duboko smo urasli u njih, ne znajući što se sve može podastrti i sakriti iza protokola. Papir je papir, ali je dokaz, nečega nekome negdje. “Andrej, idem u Albaniju!”, rekao je predsjednik države pred svjedocima. To navodno ništa ne znači, premijeru i njegovoj Vladi. Vrag će ga znati. Sve mora ići po protokolu, od čega predsjednik države bježi, kao vrag od tamjana, što ne znači kako on radi nešto, što nije u skladu sa zakonom, pravilima i propisima.
 
“Čini mi se da tu bilo malo previše helikoptera”, izjavio je predsjednik Sabora, koji se navodno priprema za predsjednika države i koji se ne bi štel mešati, kad se već dobro umiješao i zna se na čijoj je strani, čuvajući se tako od sukoba interesa. Kaj god! Zar očekuju da će predsjednik države Milanović to raditi? To sigurno nikad ne bi radio niti predsjednik Vlade Plenković. To su bile balkanske igre bez granica, uz sav mogući kič i velike troškove, za koje nitko nikada, nigdje nije pitao. Međutim, to je bila velika inovativna kreacija bivše predsjednice, vrlo djelotvorna i nužno potrebna. Komu i zašto? 
 
Predsjednik Milanović zna što mora, treba i hoće raditi, kao i način na koji će to raditi. On je predsjednik svih građana, a ne samo članova i simpatizera svoje nekadašnje političke stranke. Sigurno da niti Milanović nije idealan predsjednik. Takvoga nema. Građani su se odlučili. Aktualni predsjednik države je neposredno izabran s 1034.389 glasova, bez ikakve sumnje u bilo kakvu neregularnost, nelegitimnost i nelegalnost, što zadnji put nije bio slučaj. Još uvijek mi nije jasno što je tada pri izboru predsjednice bilo s nevažećim glasovima. Ponekad smo ljuti na njega, zbog nečega, što bi po nama trebao napraviti ili drugačije napraviti. Bože moj! Nitko se još nije rodio, da bi svima udovoljio. Predsjednik države za sada, po mnogima radi najbolje, što zna, može i smije. To govore čak i oni koji ga ne vole. Ok! Ne mora se voljeti nijednog predsjednika, ali se mora uvažavati funkcija na kojoj je, sve dok se ne ogriješi o Ustav i zakone.
 
Po nekima, ogriješio se o ustav i zakone, putujući u Albaniju. Dajte, najte! Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko propituje premijerova putovanja? Povjerenstvo za sukob interesa? Kaj god. To povjerenstvo on ignorira. Ne će im poslati papire, koji su nužni za utvrđivanje mogućeg sukoba interesa. I nikomu ništa. Usput, jedan i drugi predsjednik su domoljubi, Hrvati, moderni državnici, cjelovite ličnosti, ugodni za oko i uho, sve dok se ne počnu ponašati kao dva ovna na brvnu. Kaj im to treba, odnosno komu to treba? Onima koje to održava, na vlasti i pri vlasti, posebice nekim savjetnicima, koji na  taj i takav način egzistiraju od ranih devedesetih.
 

Ankica Benček

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su spašavanje i udomljavanje kozaračke djece

 
 
Prof. dr. Milorad Pupovac kao eksponent velikosrpske politike Beograda, koji je njemu glavni grad, i Boris Milošević, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, hrvatski su  državljani! Međutim, djelovanje pripadnika srpske nacionalne manjine, Milorada Pupovca, a sada i Borisa Miloševića kao eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj, odvija se u nekoliko pravaca medijsko-propagandnog rata, kao nastavka oružanog rata koji su Srbi i JNA u Hrvatskoj, izgubili.
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/WOsyYvzIGgIhsTW8ssQyW3tfUBbGx3KXYa3fnalBadRYAblbH9IGFGnFIEWWoqjsBni7seEo34XqZisrrzJvSc_e5tZ8lqpaXUDsAgeOatguqxOmBg4XwqaM_r1JdUt0FkGAsOOD
Blaženi Alojzije Stepinac
 
Upravo Novosti igraju glavnu ulogu u tom medijsko-propagandnom ratu protiv Hrvatske, financiranom iz Proračuna Republike Hrvatske, a sve zamaskirano Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Uredništvo Novosti nikada nije odgovarajuće sankcionirano, što im stalno daje nova krila u širenju nesnošljivosti prema Hrvatskoj i svemu hrvatskome. Njihova zlouporaba državnog novca, nažalost, ne podliježe pravnoj kazni koja bi imala funkciju prevencije, da im se uskrati dotok novca, pa ne bi više pod izlikom satire gazili  dostojanstvo hrvatskog čovjeka. Hrvatska država je po Viktoru Ivančiću “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”. Ovo je čisti govor MRŽNJE! A tek ovo? Ili ovo?
 
Uz popratni tekst “Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.” Isto potpis Viktora Ivančića https://www.portalnovosti.com/neka-visi-f-t Hoće li se “hrvatske institucije” pokrenuti protiv ovakvog govora mržnje? Nisam za zabrane, ne, ali sam za to da se ovakvi  nevjerojatni izljevi mržnje koji se šire medijskim prostorom strogo kažnjavaju, bilo visokim novčanim ili zatvorskim kaznama, kao pouka da je širenje mržnje nedopustivo!
 
“Zar se zaboravlja da je riječ o pjevaču koji je javno izražavao simpatije prema NDH i Paveliću, koji je pjevao o Jasenovcu i Gradišci Staroj?”, aludirao je predsjednik SNV-a na Marka Perkovića Thompsona, a piše N1 TV. "Pozdrav ZDS, oko kojeg neki i dan danas imaju dvojbe, ima samo jedno značenje i jednu simboliku, to je simbol propalog ustaškog zločinačkog režima”. Dodao je kako otvorenost toga pozdrava dovodi do relativizacije ustaškog režima, netolerancije i diskriminacije. Ustvrdio je kako je ZDS nedvojbeno ustaški pozdrav i kao takav je simbol tog režima koji se temeljio na rasizmu i rasnoj diskriminaciji, a upravo zbog antifašizma koji je zapisan u hrvatskom Ustavu te zbog pijeteta prema žrtvama i potomcima, taj pozdrav ne bi smio imati pravo glasa u javnosti, "trebao bi biti nedopušten, odnosno kažnjiv”.
 
Opet podsjećam Borisa Miloševića, Milorada Pupovca i predsjednika Andreja Plenkovića na Rezoluciju Europskoga parlamenta od 2019. godine o izjednačavanju zločinačkih totalitarnih režima komunizma, fašizma i nacizma i naravno njihova u celofan umotana zločinačkog titovog antifašizma, za koju ne žele ni čuti, a kamoli je provesti. I dokle god ne zabrane crvenu zvijezdu i Smrt fašizmu, sloboda narodu, pod kojima je pobijeno pola milijuna Hrvata, neka se ne upuštaju u zabranu Za dom spremni, jer na to nemaju nikakvo moralno ni zakonsko pravo! „Pitao bih preživjele iz Jasenovca ili kozaračku djecu koju je od smrti svojom akcijom spasila Diana Obexer Budisavljević, je li i oni tu pjesmu doživljavaju kao budnicu. Kako se oni osjećaju kad čuju tu pjesmu?”, kazao je Milošević.
 
Tko je imao najveću ulogu u spašavanju kozaračke djece i tko ih je ubijao? Boris Milošević iznosi neistine o spašavanju kozaračke djece. Nije točna uloga Diane Obexer Budisavljević kako su je prikazali u filmu, jer ona ništa ne bi mogla napraviti bez bl. Alojzija Stepinca i poglavnika Ante Pavelića. Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su spašavanje i udomljavanje kozaračke djece, a Diana je od njega dobivala propusnice i upute kamo s djecom!
 

Lili Benčik

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Petak, 18/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1421 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević