Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Demetlika prešućuje da je Istra prepuna spomenika zločinca Tite

 
 
Na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru saborski zastupnici IDS-a zatražili su hitnu raspravu o njihovu  prijedlogu dopune Kaznenog zakona da se uvedu kazne zatvora od šest mjeseci do dvije godine za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav "Za dom spremni" koji su još lani uputili u saborsku proceduru.„Zaboravili“ su u svoj prijedlog uvrstiti i zločine komunizma iz jugoslavenskog totalitarnog režima, jer su jednaki po karakteristikama svi totalitarizmi samo su različitog predznaka. Fašizam, nacizam i komunizam su totalitarni, represivni režimi u kojima su suspendirana ljudska prava, pa i pravo na život. Iza sebe su ostavili milijune ubijenih samo zato što su bili drugačiji ili drugačijeg razmišljanja.
http://www.labin.hr/Gallery/GetPhotoThumbnail/3556?virtualpath=%2FFiles%2Ftito01.jpg&mimeType=image%2Fjpeg&width=1200&height=0
Prema tome, ako se traži kažnjavanje simbola jednog totalitarnog režima, onda treba biti principjelan i pod isti Zakon staviti sve totalitarne režime, jer su jednaki po svim kriterijima i posljedicama.Karakteristika i obilježja totalitarne diktature nalazi se u ideologiji, u jedinstvenoj partiji kojom upravlja pojedinac, terorističkoj policiji, u monopolu nad sredstvima komunikacije, u monopolu nad nasiljem i centralno upravljanoj ekonomiji. Sve ove karakteristike imaju svi totalitarni režimi, fašizam, nacizam i komunizam.
 
Svima se vlast temelji na jednoumnoj ideologiji koju provodi jedna Partija. Svi imaju terorističku tajnu policiju, koja ima neograničene ovlasti. Svi imaju medije pod strogom kontrolom Partije. U svima su ukinuta sva ljudska prava, pa i pravo na vlastiti život, o životu i smrti odlučuje Partija. Svi su iza sebe ostavili milijunske žrtve, milijune mučenih i pobijenih ljudi, samo zato što nisu bili pristalice Partije. Zato i jest Vijeće Europe na osnovu Crne knjige komunizma izglasalo Rezoluciju Vijeća Europe 1481/2006. o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima. Crna knjiga komunizma - Zločini, teror, represija, knjiga je koja opisuje povijest represije, zločine i teror u komunističkim državama. Knjiga je izvorno objavljena 1997. godine u Francuskoj pod naslovom, “Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, repression”. Glavna je teza autora da je komunizam po svojoj prirodi totalitarna ideologija, a da je u svojoj praksi značajno nadmašio fašizam i nacizam, po razmjerima zločina i broju žrtava.
 
Po Crnoj knjizi za Hrvatsku, odnosno Jugoslaviju radi se o zločinima nad hrvatskim antikomunističkim vojnim postrojbama i civilima, prema britanskim procjenama oko 200.000 vojnika i 500.000 civila, koji su se u svibnju 1945. povlačili u više kolona preko Slovenije u smjeru Austrije s namjerom da se predaju zapadnim Saveznicima. Na Bleiburgškom polju, u Koruškoj, zaustavljeni su od strane britanskih jedinica, razoružani i predano titovoj partizanskoj vojsci, koja ih je masovno likvidirala, pobacala u jame, tenkovske rovove, rudnike i zazidala sa 12 betonskih pregrada, da se nikada ne sazna, te tjerala na križne puteve širom bivše Jugoslavije, a nakon rata vladala represivno, Goli otok, Lepoglava, Glina, Stara Gradiška itd, zatim udbaška ubojstva po svijetu, Bruno Bušić i dr. ukupno 69 ubijenih, naravno bez Suda i presude.
 
Na osnovi Rezolucija 1481/2006, hrvatski je Sabor donio 30. lipnja 2006. godine Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj1945. - 1990. godine u kojoj između ostaloga piše:
»1. Totalitarni komunistički režimi koji su vladali u Srednjoj i Istočnoj Europi u prošlom stoljeću, a koji su još na vlasti u nekoliko zemalja svijeta, bili su, bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava.
2. Povrede ljudskih prava razlikovale su se ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju i uključivale su pojedinačna i skupna ubojstva i smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacije, mučenja, prisilni rad i druge oblike masovnoga fizičkog i psihičkog terora; progone na etničkoj i vjerskoj osnovi, povrede slobode savjesti, misli i izražavanja, slobode tiska i, također, nedostatak političkog pluralizma.
3. Zločini komunizma su opravdavani u ime »teorije« o klasnoj borbi i načela o diktaturi radništva (proletarijata). Interpretacija oba načela ozakonila je »eliminaciju« ljudi koji su smatrani opasnima za izgradnju novog društva i, kao takvih, neprijateljima totalitarnoga komunističkog režima. Velik broj žrtava u svakoj zemlji bili su državljani te zemlje.«
 
U Deklaraciji jasno piše što su radili totalitarni režimi i što se osuđuje, stoga veoma zabrinjava sve demokratske snage u Hrvatskoj što ljevičarske stranke i njihovi vođe, te državne institucije poput Pučke pravobraniteljice svi boluju od SINKOPE, kada su komunistički zločini u pitanju. Nitko se ne sjeća Rezolucije 1481/2006. Vijeća EU-a, i njenog usvajanja u hrvatskom Saboru. Tako su i u Saboru na konferenciji za medije saborski zastupnici IDS-a Tulio Demetlika i Giovanni Sponza oboljeli od SINKOPE, pa su im samo strašno smetali ustaški zločini, a da komunističke nisu ni jednim slovom spomenuli. TOTALNA SINKOPA. Kaže Tulio Demetlika kako reakcija državnih vlasti mora biti odlučna i beskompromisna, jer se u protivnom stvara atmosfera s kojom se relativiziraju stravični ustaški zločini. Suglasna sam da reakcija državnih vlasti mora biti odlučna i beskompromisna, ali uključivši i komunističke zločine i njihove simbole i poklič Smrt fašizmu ,sloboda narodu. To znači da se sankcioniraju fašizam, nacizam ali i komunizam. To znači Tulio Demetlika da se u Istri maknu svi titovi spomenici, titov park u središtu Pule, da se ukinu svi nazivi ulica, trgova i obala sa imenom Maršala Tita po cijeloj Istri. To znači da se isto što vi tražite za uzvik Za dom spremni, kaznu zatvora od šest mjeseci do dvije godine primjeni i na uzvik Smrt fašizmu , sloboda narodu, jer taj poklič nije donio niti smrt fašizmu, niti slobodu narodu. Slobodu samo podobnima, a smrt nepodobnima.
 
Da ne bi bilo nakon mog objektivnog prijedloga poznatih IDS-ovih floskula o antifašizmu u Istri, nabrojat ću dio komunističkih zločina u Istri; FOJBE ili jame pune su istarskih narodnjaka, koji nisu htjeli ući u Komunističku partiju. Jednostavno bi došli po njih kući i nestajali su preko noći. Golubinka blizu Raklja, iz koje se dugo vremena širio nesnosni smrad je meni osobno poznata. Najpoznatija fojba na hrvatskom teritoriju nalazi se u šumi između Malih Golji i Bičići nedaleko Vineža. Prema talijanskim dokumentima u nju je između 20. i 22. rujna 1943. godine, neposredno nakon kapitulacije Italije, bačeno 70 Talijana iz Poreča, 20 iz Labina i 16 iz Raše. Fojba se inače nalazi na imanju obitelji Nanda Golje, koji je kao 11-godišnji dječak u to vrijeme čuvao krave u njezinoj neposrednoj blizini. Nažalost, o žrtvama fojbe Vinež već desetljećima nitko ne govori javno. Zbog njih se ne održavaju komemoracije, političari tamo ne polažu vijence, niti se grade spomen obilježja. A potomci ubijenih u Vinežu, žive među nama, plaćaju porez i glasuju na izborima. Krajnje je vrijeme da se i kraj fojbe na Vinežu izgradi prikladno spomen obilježje.
https://istarski.hr/node/277-tomislav-ravnic-ne-govori-istinu-demantira-ga-fojba-vinez
 
Ovu priču Tulio Demetlika veoma dobro zna, jer je Vinež blizu Labina, gradića u Istri, kojem je on bio gradonačelnik, ali ima SINKOPU, kada se radi o stravičnim komunističkim zločinima, koji se pamte u Istri. Tako je odveden i otac biskupa u miru mons. Ivana Milovana i nikada se nije vratio. I još 30-tak istarskih narodnjaka.
http://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/987-mucenici-i-zrtve-u-poreckoj-i-pulskoj-biskupiji.htmlTako je zaklan bl. Miroslav Bulešić, i ubijeno još 15 svećenike i 3 bogoslova u Istri. Tako je iz Istre protjerano 200 tisuća Talijana, nakon što ih je Udba zastrašivala. Primjer je Vergarola, kada je dignuto u zrak kupalište Vergarola  18. kolovoza 1946.godine, tada je ubijeno 116 ljudi, među njima puno djece, a 25 neidentificiranih sahranjeno je na civilnom groblju u Puli. Tako bih mogla nabrajati danima, dok se ne povuče Sinkopa saborskim zastupnicima IDS-a.
 

Lili Benčik

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Utorak, 26/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1283 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević