Get Adobe Flash player
Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

Siguran sam da nije ni retka napisao o pobijenoj osječkoj djeci od strane...

Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

U Istri i ostatku Hrvatske vladajući i dalje brane jugokomunističke...

Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

KPJ je bila islamska država u Hrvatskoj     Možda...

Mamac za naivne i neobaviještene

Mamac za naivne i neobaviještene

Kako čovjek bez karaktera može biti "Predsjednik s...

HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

Zastupnike bi trebalo zatvoriti u sabornicu i da 24 sata gledaju film...

 • Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

  Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 15:49
 • Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

  Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:38
 • Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

  Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:30
 • Mamac za naivne i neobaviještene

  Mamac za naivne i neobaviještene

  srijeda, 06. studenoga 2019. 08:14
 • HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

  HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:27

Pupovac otvoreno i nekažnjeno podriva hrvatski suverenitet!

 
 
Nepatvorenom petokolonašu Miloradu Pupovcu izgleda nije dosta blatiti svoju domovinu Hrvatsku samo na domaćem terenu pa se uputio i u susjednu nam BiH, u Sarajevo ne bi li bošnjačkim-muslimanskim medijima ponudio svoje (na)opako politikantstvo. U čije ime on to radi, koga to on predstavlja, tko mu je bukvalno rečeno, potpisao putni nalog; Banski dvori, Pantovčak, ili laje o svom trošku? Pa, poslušajmo što je kazao muslimanskim medijima u Sarajevu. Po riječima Milorada Pupovca, nesnošljivost i nasilje prema drugim narodima povezani su s pokušajem rehabilitacije ustaštva; in medias res!
https://i1.wp.com/priznajem.hr/wp-content/uploads/2017/07/Screenshot_7.png?fit=800%2C500&ssl=1
Te karakteristike aktualne državne politike (nesnošljivost i nasilje, nap. a.), politike kojoj i on pripada, kaže Pupovac: „Tijesno su povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke Crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo“, ustvrdio je čelnik SDSS-a. I to gdje, u federativnom, odnosno muslimanskom Sarajevu!?
 
Bez ikakve sumnje ovakva politički perverzna retorika itekako stvara krivu sliku o hrvatskoj unutrašnjoj i vanjskoj politici i potiče bošnjačko-muslimanski animozitet prema hrvatskoj državi što ujedno znači i otvoreno podrivanje suvereniteta jedne neovisne eu-države. U 'prilog' tomu, Pupovac zaključuje kako sve navedeno „doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše (kao utemeljitelju UJDI-ja, nikad mu prežaljene, nap. a.) Jugoslavije.“ Pomalo je i tragikomično što Pupovac javno upozorava na remećenje 'stabilnosti regiona' u glavnom gradu jedne, što se stabilnosti tiče, totalno poremećene države koja već sutra možda i pukne poput pregrijanog bosanskog lonca, fantomske države u kojoj su 'njegovi' Hrvati prepolovljeni s 800 na 400 tisuća žitelja s trendom formiranja nacionalne manjine(10 posto); egzistencijalno ugroženih Hrvata koji svoju konstitutivnost danas mogu objesiti mačku o rep!
 
A što se tiče 'nesnošljivosti i nasilja', Pupovac je svoj opskurni intervju mogao prezentirati i u Dodikovoj RS, u studentskom domu na Palama koji se ponosi imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića, doživotnog robijaša, pa im objasniti pojam nesnošljivosti, ali prema Hrvatima, što pobijenim što protjeranim, iz nekad Bosanske Posavine kojih se od 200 tisuća (Hrvata i hrvatskih Muslimana) vratilo tek njih 12 tisuća. Za obnovu svojih, po četnicima spaljenih domova, bez ikakve Dodikove pomoći kupuju građu u 'ustašoidnoj' Hrvatskoj! Tko je u Sarajevu slušao ili čitao taj Pupovčev intervju o nabujalom naci- i klero-fašizmu? Pa, vjerojatno su među publikom odnosno čitateljima bili i potomci hrabrih ratnika nekad slavne handžar divizije a za one koji o tome ništa ne znaju evo malo povijesti: 13. oružana gorska divizija SS-a „Handschar” ili 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Handschar“ je bila vojna jedinica u sastavu Waffen SS-a tijekom Drugog svjetskog rata. Bila je sastavljena pretežno od Hrvata muslimana te manjeg broja Hrvata katolika Bosne i Hercegovine, volksdeutschera, te kosovskih Albanaca. A moguće su taj Pupovčev pamflet slušali/čitali i potomci nekad slavne Crne legije hrvatskog viteza, krilnika Jure Francetića, mahom hrvatski Muslimani, koji su na padinama Romanije do nogu potukli četničke horde, spasili Sarajevo od 'srebrničkog' pokolja a bradate četnike protjerali tamo gdje im je bilo i mjesto, preko Drine!“
 
Eto, toliko o davnom naci-fašizmu naroda zvanog 'cvijeće-suncokreta' koji se doduše odrekao zločinačkog naci-fašizma ali je zato prigrlio neku novu fašistoidnu politiku, bošnjačko-muslimanske supremacije! A sad nešto o besramnom Pupovčevom napadu na Katoličku Crkvu. Nakon što je u jeku velikosrpske agresije Milorad Pupovac lažno i zloćudno optužio Katoličku Crkvu za pokrštavanje desetak tisuća srpske 'nejači', zagrebački je okružni tužitelj početkom svibnja 1992. podigao optužnicu protiv Milorada Pupovca zbog iznošenja po običaju lažnih vijesti ili tvrdnji, za što se predviđala kazna do pet godina zatvora. No do procesa nikada nije došlo niti se je Pupovac ikad pošteno ispričao Katoličkoj crkvi zbog svog govora mržnje. Prema riječima člana tadašnje Hrvatske vlade njega je, na veliku našu žalost, od kaznenog progona spasio predsjednik Franjo Tuđman koji je procijenio kako bi proces bio politički kontraproduktivan. Zašto 'na veliku našu žalost'?
 
Pa, nema nikakve sumnje da je Milorad Pupovac, bio i ostao, lukavi  i promućurni 'etno-biznismen' (po Ivi Josipoviću) izraziti petokolonaš kojemu je 'srpstvo' primarni biznis. On svoju vjerodostojnost redovno kupuje u Beogradu primajući detaljne instrukcije glede politički subverzivnog ponašanja a u Hrvatskoj je tek pragmatični prirepak 'lijevima' ili 'desnima', 'crvenima' ili 'crnima' u borbi za osvajanje vlasti. Ni HDZ-u kao ni SDP-u nažalost ne smeta njegov do danas nepromijenjeni stav o Domovinskom kao građanskom ratu i 'Oluji' kao nekažnjenom, udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja! Nema isto tako nikakve sumnje da je Milorad Pupovac petokolonaš filo-četničke provenijencije, replika nekadašnjeg Svetozara Pribićevića o čemu najbolje svjedoči njegovo opskurno glasilo 'Novosti', replika negdašnjeg 'Srbobrana' čije - samo naslovne stranice odišu svekolikom netrpeljivošću odnosno mržnjom i patološkim izrugivanjem prema svemu što je 'hrvatsko'!
 
Jednostavno rečeno on je vjerni vazal beogradske čaršije bez obzira tko je tamo na vlasti, uglađeni kripto-europejac Boris Tadić ili ordinarni četnički vojvoda, Toma Nikolić zvani Grobar ili pak ratni huškač iz Gline, mekousni Aleksandar Vučić. Zbog svega što je izgovorio protiv Katoličke Crkve i 'svoje' hrvatske države zlonamjerno podrivajući njezin suverenitet, zavrijedio je jedino 'nogom u filo-četničku stražnjicu' ali, kao nekad tako i danas, bilo bi to s političke strane gledano, eto, kontraproduktivno. Jer, vlast je slast makar i po četničkom dreku zaudarala.
 

Damir Kalafatić

Komentari   

+1 #2 Joko 2019-09-08 16:31
Iz izjava, bilo funkcionera srpskih institucija, bilo građana naselja koje obilaze novinari Novosti, dade se izčitati da će najdulje za deset godina biološki izčeznuti srpska nacionala manjina u ruralnim područjima Republike Hrvatske.
Svjestan posljedica povlači poteze kojima propada u glib, živo blato vjerujući da će kod međunarodne zajednice, obzirom na učinkovitost našeg Ministarstva vanjskih poslova, pronaći rupe i topografirati "srpski teritorij".
Obično se to postiže srpskim školama o kojima onda brinu institucije Srba koje financijski uzdržavaju hrvatski građani.
Sve ostaje isto samo su postavljeni markeri "srpski teritorij".
Citat
+3 #1 Jura z bregov 2019-09-07 11:46
Tja, kaj se more, Kako god se okrene, nama Hrvatima nije minalo lako s vječnim ugroženikom i neizmjernim patnikom Pupovac dr. Milojkom. Pretpostavljamo da ni dr. Milojku nije baš svejedno sa samim sobom. Naime, budući da je ljudsko biće, vjerojatno i on ima nekakvu savjest, koja inače zna biti i te kako neugodan kritičar i nemilosrdan osuđivač svih nepodopština, grijeha i opačina što ih čini čovjek. A svega toga u dr. Milojka nađe se i o-ho-ho. A kad se k tomu pribroji i sasvim razumljiv strah da će ga njegovi "regionski" gazde odbaciti kao staru krpu kad im više ne bude potreban (tako to obično biva u politici), tek tada se može zamisliti kolik je otprilike ovozemaljski pakao što ga proživljava dr, Milojko. Osim ako nije cijepljen protiv "osnova čovječnosti", a i to je lako moguće. Tko hoće, slobodno se može pomoliti za dr. Milojka. Molitva mu neće naškoditi, ali mu Bog možda prosvijetli pamet.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Zašto A. Plenković i dalje brani nepostojeći "dan antifašističke borbe" 22. lipnja?

Srijeda, 13/11/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1216 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević