Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Kršćanstvo nakon uzmicanja konačno završilo tamo gdje je i počelo - u katakombama

 
 
Naš prvi, jedini i aktualni i izabrani… bista bacač (Vidi, dobar šport u doba corone - bacanje „bista s ramena“) vodio je kampanju s parolom - „Normalan“ i kao da je tako predskazao kako će za njegova vladalačkog doba sve biti - nenormalno. A već mjesecima od njegove kampanje, izbora, ustoličenja, preko „bista s ramena“ do danas, ništa nije normalno. Preciznije, puno je nenormalnije nego li prije, a sve zahvaljujući malom smradu (lat. virus) poetskog imena - vijenac, skoro pa cvijetak.
https://wrrnetwork.com/wp-content/uploads/2020/03/89006277_2728836560545740_7199767447673503744_n.png
Stanje u svijetu ne možeš uhvatiti ni za glavu ni rep – kako globalno, tako europski, unutar „država“, u tim državama bez suvereniteta, tako ni lokalno, pa ni u tomu; pri čemu je mnogi dom postao -, zatvor, izolacija!
 
"Smrad" udario na starije, najviše muškarce
 
Ono je označeno jednom riječju - „izvanredno“ u smislu (pred)ratno, ili čak i „čisto“ ratno. Ratno, izvanredno, a neprijatelj nevidljiv, dok istodobno žrtve padaju. Iz pijeteta najprije o njima: U velikom su postotku starije osobe, a prema nama bliskom mjestu pomora, u Italiji u sedamdeset posto slučajeva radi se starijim muškarcima. Prosječna  životna dob umrlih je 79,5 godina, 707 ih je između 70 i 79 godina, 853 između 80 i 89 godina, 198 starijih od 90. Samo 17 ih mlađih od 50. Petero je ispod 40 godina - isključivo muškarci starosti od 31 do 39 godina s teškim prethodnim bolestima. Znanstvenici su otkrili među umrlima desetke prethodnih bolesti, a najčešći su visoki krvni pritisak, dijabetes i koronarna srčana oboljenja. U tri slučaja znanstvenici talijanskog Instituta za zdravlje (ISS) nisu registrirali nikakvu prethodnu bolest. (Die Welt, 18. 3. 2020., prema ISS-u). Kako se podaci o umrlima od ovoga „smrada“ približno poklapaju i s podacima iz drugih zemalja, od Kine do Španjolske, ne preostaje nam drugo do li svim tim teorijama o tome tko je i odakle je ovaj vrag, dodati još jednu: naručio ga neki mirovinski fond (globalna udruga?). Jer, takvim njegovim „mrtvačkim hodom“ značajno bi se smanjili troškovi, kao i zdravstveni. Usput, virus mi se za „preskakača“ iz neke živine čini prepametan, a moglo bi ga se označiti i kao čistača starijih, geronto čistač. Zvuči užasno, užasno i izgleda, ali takav mu je trag. U javnosti, medijima, svjetskim, fama volat, tako govore i stručnjaci, a potvrđuje i statistika: mladi od njega ne obolijevaju, tek do šmrcanja, a možda ni to - samo ga pro-nose. Zato oni po Njemačkoj, ali i drugdje, organiziraju sad već slavne „CoronaPartys“ radujući se životu i brzom ozdravljenju. Eto dokle je na famoznom Zapadu potonula obitelj - ispod dna. Nisam pročitao istraživanja, statistiku, o tome kakve posljedice po buduće zdravlje ostavlja na mlade  bolesnike, iako ih sigurno ima, tek načuo kako bi kod mladih muškaraca (opet muškarci!) mogao prouzročiti - sterilitet. A to bi bio „pun pogodak“ na putu smanjenja stanovništva na Zemlji do tzv. zlatne milijarde. Stare očistiš, mlade onesposobiš  i pravac - Pakao. Donald Trump ga zove „kineski virus“, al' mogao bi se još nazvati  i „radno“, „muški virus“.
 
Vojska na ulicama, kršćani opet u katakombama
 
Pored ove specifičnosti pandemije COVID-19 (službeno ime) još ih je na desetke opakih i svaka izaziva mnoštvo  novih pitanja. Evo ih još tek nekoliko.
1. Od kud je u Europu došao i tako žestoku udario baš u Italiji i to u njenom najrazvijenijem dijelu? Putovao je starim Putom svile kojega Kina već godinama aktualizira prometno, gospodarski, politički. Uostalom, u Italiji je i najstarija i najbrojnija kineska dijaspora čiji su ga pripadnici najvjerojatnije donijeli po povratku s proslave kineske Nove godine. Zašto neprimjetno, tko će ga znati, zbog talijanske komocije, nepažnje… Zašto baš u najrazvijeniji dio, možda zbog napučenosti. Istina, zadnjih dana Talijani optužuju Nijemce kako je „nulti pacijent“ stigao u Milano iz Münchena, gdje je stigao iz Kine preko radnika tvrtke Webasto koja tamo posluje. Takva pitanja će najvjerojatnije ostati bez odgovora, a ona više ni nisu važna. Spomenut ćemo još dvije činjenice iz talijanskog iskustva: a) izvanredno stanje, vojska na ulicama, b) Vatikan i cijela Italija je bez službe Božje. Izvanredno stanje u različitim inačicama u skoro cijeloj je Europi, izuzimajući „pametni“ trio. Velika Britanija, Švedska, Nizozemska (maltuzijanci?), oni će pustiti zarazu u „mlado krdo“ kako bi steklo imunitet, ali Vatikan i cijela katolička Italija (cijela kršćanska Europa, osim Poljske) bez misa - to je fantastičan događaj. Zar je kršćanstvo nakon uzmicanja malo po malo konačno završilo tamo gdje je i počelo - u katakombama. Trenutačno kao da jest, nu možda je to samo generalna proba, što je preopsežno za člančić.
 
2. Rat protiv nevidljivog neprijatelja, vojskom, a realno protiv vlastitog stanovništva. Recimo u Srbiji za starije od 65 godina vrijedi policijski sat i danju i noću, za ostale samo noću. Inovacija „policijskog dana“? Otvorena Europa je zatvorila granice, a možda je najbizarnije kako je granicu prema Grčkoj i Bugarskoj zatvorila - Turska.
 
3. Stanovništvo je na različite načine kontrolira, policijom, vojskom, izolacijom, zatvaranjem trgovina…, a kretanje i (zlo)porabom telekomunikacijskih operatera, a ima toga još i oho ho. Kakvog li uvoda za novi totalitarizam, koji se, zasad, i samo formalno, provodi nacionalno. Nije li možda borba, njene metode, protiv virusa Corone opasnija od virusa.
 

Mato Dretvić Filakov

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Nedjelja, 20/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1413 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević