Get Adobe Flash player
Dokle će hrvatske vlasti financirati četnički dernek?

Dokle će hrvatske vlasti financirati četnički dernek?

Pupovčev SDSS osnovali su ratni zločinci i rušitelji hrvatske...

Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

U Srbu se slavi pokolj nad hrvatskim...

Zagreb – posvojeni grad

Zagreb – posvojeni grad

I bez potresa sa starih zgrada padala je žbuka, kamenje, dijelovi...

Austrijska zabrana komemoracije na Bleiburgu

Austrijska zabrana komemoracije na Bleiburgu

Miroslav Škoro špekulira prema Jasenovcu i prema...

Prvi politički program Velike Srbije

Prvi politički program Velike Srbije

Namjere Srbije bile su jasne, dominirati u zajedničkoj...

 • Dokle će hrvatske vlasti financirati četnički dernek?

  Dokle će hrvatske vlasti financirati četnički dernek?

  srijeda, 29. srpnja 2020. 17:48
 • Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

  Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

  srijeda, 29. srpnja 2020. 17:53
 • Zagreb – posvojeni grad

  Zagreb – posvojeni grad

  četvrtak, 30. srpnja 2020. 11:31
 • Austrijska zabrana komemoracije na Bleiburgu

  Austrijska zabrana komemoracije na Bleiburgu

  četvrtak, 30. srpnja 2020. 11:26
 • Prvi politički program Velike Srbije

  Prvi politički program Velike Srbije

  četvrtak, 30. srpnja 2020. 16:42

Miroslav Škoro jest onaj koji će krojiti novu Vladu s ambicijama da bude njezine predsjednik

 
 
Izbori srpanjski, u kojima ne će biti bitno hoće li HDZ osvojiti više od 50 mandata ili SDP manje od 60, MOST 5 ili 10, Domovinski pokret (Škoro) 20 ili više od 20; ono što jest bitno je da žetončići i manjinčići ne će igrati ulogu matematički bitnu. Miroslav Škoro jest taj koji će krojiti novu Vladu i to s ambicijama da bude predsjednik Vlade. Vjerojatno će njegov prvi izbor biti HDZ uz uvjet da aktualni predsjednik Vlade Andrej Plenković prihvati neku unosnu sinekuru i ukloni se iz političkoga nadmetanja.
https://www.glas-javnosti.rs/site/thumbs?size=983x755&zoom=1&src=uploads/images/0/2020_06_22/plenkovi%C4%87-%C4%91okovic-insta.png
FOTOMONTAŽA - Novak Đoković i Andrej Plenković
 
Pametan i lukav gourmand premijer radije će izaći iz stranke koja je podijeljena i iz Vlade koju jede Korona i koja ima odgovornost za državu, koja je kroz desetljeća socijalističkoga samoupravljanja i genijalnih menadžera demokracije uništila proizvodnju, poljoprivredu i kulturu pa se svela na goli turizam, zajam i činovničarenje. Naravno, postoji i građevinska mafija koja je mnoge lijepe krajeve pretvorila u ruglo; nije dakle da je sve u turizmu!
 
Škoro je vrlo bistar čovjek koji ekonomiju kuži, prodoran kao jegulja, hladan kao špricer, osoba velike socijalne inteligencije i "tiha voda" koja će obilježiti iduće desetljeće hrvatske politike. Njegov odabir kandidata uglavnom je mudar, organizacijske sposobnosti našega kantautora su dobro poznate - ipak je on od naših političara najmanje nečiji proizvod i dužnik, samostalni je umjetnik. Napadaju Škoru, često i sa pravom, ali ne treba zaboraviti da biramo između ponuđenoga, te da ne namjeravamo kandidata kanonizirati. Kad smo već kod kanonizacije neki Pape bi tu jako loše prošli, a čak i sveci poput svete Hildegard iz Bingena imali bi teškoće objasniti neka svoja ponašanja i stavove, npr. kada se radovala križarskoj vojni na Slavene. Doduše ti Slaveni su (tada) bili jezivi i okrutni barbari, ali i vojska koju su vodili ljudi znakovitih nadimaka Albrecht Medvjed i Henrik Lav nije škrtarila u zvjerstvima.
 
Ipak moj će glas ići MOST-u; neke razloge za izbor navest ću. MOST je zaslužan za odlazak dr. Andre Vlahušića iz politike i za obustavljanje štetnih projekata poput HE Ombla. MOST je ponudio nadu da politika ne će biti puka trgovina i demagogija, njima dugujemo i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića koji je ekonomski stručnjak i čovjek iz dijaspore a neki crveni kraljević, princ i jugoprincip. Možda su pretjerali tjerajući simpatičnoga Tomislava Karamarka koji i nije tako loš kada ga se usporedi s Ivom Sanaderom i Andrejem Plenkovićem, ali pokušavalo se ići čistih ruku. Ipak su dečki iz MOST-a "friški" u politici, njihov pokušaj da stvore masovni pokret od lijevog i desnog centra je bio nužan, ali se pokazao kao iluzija, kao što je iluzija bio i pokušaj stvaranja Vlade nacionalnog jedinstva koja će rezati administraciju i uvesti reforme.
 
Takve nepopularne poteze ne bi preživjela nijedna velika stranka jer njihovi glasači su velikim dijelom uhljebi, ideologija je tu sekundarna sirovina. MOST je zahvalio na suradnji lijevim i liberalnim elementima i krenuo u ring po svojih poštenih i malenih desetak mandata! Činjenica je da se u okviru MOST-a kao nezavisni kandidat nalazi pukovnik Marko Mišo Mujan, legenda i kremen karakter kakav se danas svijećom mora tražiti u zemlji Hrvatskoj. A tenisač Novak Đoković među premijerom, predsjednikom i Davorom Božinovićem je crno bijelo u koronakoloru, htjedoh reći as među asovima.
 

Teo Trostmann

Anketa

Što je po Vama odluka Stožera civilne zaštite da svi moramo nositi maske na ustima i nosu?

Utorak, 04/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1362 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević