Get Adobe Flash player
Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS...

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Novi napad na hrvatsku Wikipediju

Pokrenuli su ga domaći i inozemni leftardi, serbokroatisti,...

Red laži, red apsurda

Red laži, red apsurda

Plenkoviću »Čega bi se pametan stidio, time se budala...

"Labrador" po drugi puta u Zagrebu

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne...

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

Ili nije svjestan, ili ne želi vidjeti kako srpska manjina provodi preko...

 • Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  Predsjednik Hrvatske vlade potiče radikalizaciju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 10:20
 • Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  Novi napad na hrvatsku Wikipediju

  srijeda, 18. studenoga 2020. 11:58
 • Red laži, red apsurda

  Red laži, red apsurda

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 18:00
 • "Labrador" po drugi puta u Zagrebu

  četvrtak, 19. studenoga 2020. 14:30
 • Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  Tko o čemu, Plenković o pomirbi i oprostu

  nedjelja, 15. studenoga 2020. 17:55

Urušava se crveni brod

 
 
• Pod pritiskom javnosti i bez ikakvih argumenata crvena vlast je morala pustiti na slobodu dr. Ivicu Babića, šefa liječničkoga sindikata. Nakon ove nove sramne epizode u demokratskom društvu istoga bi časa trebali odletjeti oni koji su ga nevinoga spektakularno uhitili i strpali u zatvor. Prije svih ministri Ranko Ostojić, Rajko Ostojić i Mirando Mrsić, a i njihov pretpostavljeni Zoran Milanović.
http://radiosarajevo.ba/img/s/627x344//upload/images/Eventi%202013/Ivica%20Babi%C4%87.jpg
Ivica Babić
 
• Da je uhićenje dr. Ivice Babića političko uhićenje potvrđuje i slučaj krivoga odabira svjedoka. Naime, tužiteljstvo je za svjedoke odredilo osobe, Berislava Mostovca i Luku Lovrenca, koji su preminuli, te djelatnika „virovitičkog Ureda za obranu Alojzija Režića“, koji ne postoji. Tipično staljinističko-titovsko uhićenje; najprije uhiti, a lako je za 'dokaze'. Propjevat će uhićenik kada ga drugovi pritisnu...
 
• Marina Lovrić Merzel osim novca i imovine voli i udavati se. Na posljednjoj udaji u lipnju 2009. bili su i drugovi: Slavko Linić (kum), Milanka Opačić, Ljubo Jurčić, Mirando Mrsić, Stjepan Mesić (tada u ulozi predsjednika države) i mnogi drugi. Predsjednika Stjepana Mesića na druženjima, proslavama i lukulskim gozbama, koje se održavaju u vikendici u Selištu kod Petrinje na Kupi, zamijenio je novi županičin prijatelj iz visoka društva, aktualni predsjednik Ivo Josipović. Izjava županice Marine da posjeduje svu dokumentaciju Jasmine Jovev, koju je njezina bivša predstojnica kabineta predala isključivo ŽDO-u i USKOK-u, znači da je u jako dobrim odnosima i s DORH-om i s Uskokom.
 
• Slučaj Marine Lovrić Merzel ima i jednu drugu dimenziju. Prezimensku, što daje osjećaj kao da živimo u Španjolskoj, Argentini, Portugalu ili Brazilu, gdje djeca nose brojna imena svojih očeva, djedova... Evo zašto. Sisačko-moslavačka rastrošna županica zove se sada Marina Lovrić Merzel. Rođena je kao Žarka Sekulić. Jutarnji list kod navođenja popisa brojne imovine koju je zadnjih godina prigrabila navodi članove njezine uže i šire obitelji na koje je ta imovina prepisana, pa tako saznajemo da joj se trenutačni muž zove Mladen Merzel. Majka joj se zove Marija Sekulić. Sin joj se zove Saša Lovrić. Nećak joj se zove Dalibor Rožanković... Ovo me podsjeća na jednu obitelj iz Dragotine kod Gline gdje se otac prezivao Bulat a majka Petrović (kod pravoslavaca nije bilo vjenčanja, nego se cura otimala dok je čuvala blago). Tridesetih godina prošloga stoljeća imali su tri kćeri koje su nosile prezimena: Bulat, Petrović i Todorović. Za prva dva prezimena još ima „opravdanje“ jer im se tako prezivaju otac i majka, ali za treće, Todorović, nije logično. Osoba koja ga nosi rekla je da su joj ga dali zato jer su živjeli na - Todorovićevu brdu!
http://www.index.hr/images2/marinalovricmerzel5-625nu2hrt.jpg
Marina Lovrić Merzel
 
• Napokon smo saznali famozno „obrazloženje“ neprimjerene osude i presude Josipa Šimunića od strane FIFA-e. U njemu je progovorio jezik Stevana Moljevića, Draže Mihailovića, Momčila Đujića, Milovana Đilasa, Dobrice Ćosića, Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, Vuka Draškovića... „Obrazloženje“ je sročio Barry Lituchy, srpski lobist iz SAD-a i član Međunarodnoga odbora za zaštitu Slobodana Miloševića. Pred Haaškim sudom svjedočio je u korist Miloševića, šireći njegove lažne teze o Hrvatima, Bošnjacima i Albancima kao krivcima za rat i zločine 90-ih.
 
• Sada smo još više sigurni da je Linićev izum predstečajna nagodba legalna pljačka. Sama činjenica da je predstečajne nagodbe vodio Linićev pomoćnik Branko Šegon to potvrđuje. Postaje nam i jasnije zašto je onako brutalno i diktatorski Slavko Linić nasrnuo na suca Trgovačkoga suda Mislava Kolakušića.
 
• Zadnjih godina kod nas se stalno govori kako naši političari svoje kriminalne radnje znaju umotati u celofan propisa, akata i zakona i to se onda lijepo nazove – legalna pljačka. Onaj koji je prvi uporabio taj naziv je francuski teoretičar iz XIX. stoljeća Frédéric Bastiat (1801.-1850.). Kod njega definicija legalne pljačke glasi: To je organizacija društva koja se od početka temelji na uporabi sile radi prisvajanja imovine. 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e3/Bastiat_big.jpg
Frédéric Bastiat
 
• Izgleda da se ni Željko Sabo ne će samo tako izvući. Vrhovni sud je promijenio prvotnu „odluku“ i odlučio da će snimka Marije Budimir – kada ju je Sabo htio potkupiti novcem da iz HDZ-a prijeđe u SDP – biti korištena kao sudski dokaz protiv njega.
 
• Savez za Hrvatsku, koji je pompozno osnovan prije dva dana, odraz je svega jada hrvatske političke scene. Kako nije (pro)nađen zajednički jezik s HDZ-om, čelnici osam političkih stranaka i pokreta ujedinili su se i najavili nove odnose na hrvatskoj državotvornoj crti. Nadam se da će nadvladati razum i da će ovaj Savez potražiti saveznike. I prije, a i poslije izbora. Posebice što se u njega nije uključila dr. Željka Markić, trenutačno najkarizamtičnija osoba u Hrvatskoj.
 
• I 93-godišnji Joža Boljkovac zna glumiti. Zna kako djelovati na osjećaje ljudi. Prije neki tjedan na štakama je došao na jugopartizanski dernek u Skakavac kod Karlovca, a svaki put kada ide na suđenje dovoze ga u invalidskim kolicima. I pravi se da ne čuje! Ne čuje, ne čuje, ne čuje...
 
• Svojeglavi Zoran Milanović bio je na festi sv. Vlaha u Dubrovniku. Ušao je i u kazalište Marina Držića, i to bez bez kravate. Neprimjereno. Isto kao što u Hrvatski sabor bez kravate razdrljeni ulaze Milorad Pupovac i Furio Radin. I time ga svjesno omalovažavaju.
 
• Na osnivačkoj skupštini Josipovićeve političke stranke, Nacionalni forum, ništa nije nedostajalo. Ni ptičjega mlijeka. To je dokaz kako iza ovoga projekta stoje bogati ljudi koji će sve učiniti da uspiju.

 

• Europski parlament je odbacio izvješće Lunacek (nazvano prema austrijskoj zelenoj Ulrike Lunacek) prema kojem se tražila posebna zaštita i dodatna prava LGBT osoba pod lažnom krilaticom borbe protiv homofobije. To je drugi poraz onih koji guraju razne neživotne teorije, jer je u prosincu prošle godine odbačeno također kontroverzno izvješće Estrela. HDZ-ovi zastupnici su glasovali protiv oba ova kontroverzna izvješća, dok su SDP-ovi bili na gubitničkoj strani.
 
• Jedni se Francuzi ljute kako se više boje voziti prigradskim vlakovima. Drugi se žale da u bolničkim čekaonicama ima više stranaca nego Francuza. To znači kako autohtoni Francuzi, koji iz godine u godinu postaju sve malobrojniji u odnosu na doseljene Afrikance i Arape, postaju sve ugroženiji u svojoj domovini i iz tog razloga ispoljavaju mržnju prema doseljenicima crne i smeđe kože. S druge strane, javlja se i obrnuti rasizam, stranaca prema domaćim stanovništvom, tzv. anti-bijeli rasizam. O tomu ne samo francuskom problemu ovako u Le Pointu piše Tahar Ben Jelloun: „Europa je jedno lijepo obećanje, ali joj nedostaje socijalna pravda, nastavlja s nejednakostima i omogućuje političarima da rade za svoju vlastitu korist, zanemarujući nacionalne interese. To je ono što joj je prijetnja u borbi protiv korupcije a često se zaobilazi. Jednom je jedan sveučilišni profesor pitao svoje učenike: "Koja je budućnost demokracije?" Neki, lucidni ili cinični, odgovorili su: "Mafija!" Nije li to ono što mi vidimo tako često u zemljama gdje se moć miješa s primjenama koje skreću demokraciju s putanje i čine od nje fasadu, zavjesu koja podsjeća na oblik ali zakapa dno?“
 
• Ovako šefica diplomacije Vesna Pusić govori o BiH u jednom intervjuu: „Za Hrvatsku je BiH vrlo važan susjed i naš je interes da ona bude uspješna država i buduća članica EU-a. Previše smo blizu, imamo dugu granicu i geografski smo tako povezani da nas se to mora ticati. Međutim, to isto tako znači da nekim svojim idejama i prijedlozima možemo ostvariti pozitivan utjecaj.“ Ni riječi da u BiH žive Hrvati kao konstitutivan narod i da je prema Daytonu Hrvatska međunarodno dužna skrbiti o njima.
 
• Poput crvene Hrvatske vlade, i saborska većina radi što joj je volja. Zamislite, oni još nikako nisu dali da se raspravlja o izvješću o HRT-u iz 2011. i 2012. godine. I to kako? Krajnje bezobrazno. U utorak 4. veljače to je izvješće trebalo biti prva točka dnevnog reda, ali ju je predsjednik Sabora Josip Leko maknuo. A zašto Leko, Milanović, Zlatar-Violić, Stazić i drugi ne žele da se raspravlja o ovim problemima? Pa zato jer su to istinski problemi. Izmjene Zakona o HRT-u kukuriku koalicija donijela je bez političkog konsenzusa, a nisu ni poslušali mišljenje Europske komisije, kada je imenovan glavni ravnatelj s faraonskim ovlastima. Takva nasilna promjena izmjena Zakona o HRT-u poslužila im je za provedbu druge čistke hrvatskih kadrova na Prisavlju. Prva čistka je bila godine 2000. Na dužnost glavnog ravnatelja postavili su Gorana Radmana, čovjeka koji je nastavak jugoslavenske politike do 1990. i onaj koji je u sveobuhvatnom sukobu interesa. I sada dolazi pitanje zašto Milanović nikako ne da da se raspravlja o HRT-u? Zato da se glavni ravnatelj ne mora suočiti u Hrvatskom saboru sa zastupnicima koji bi ga pritom imali što priupitati.
 
• Ministar Ivan Vrdoljak iz redova Čačićevog i Pusićkinog HNS-a dosad je tvrdio kako su Norvežani besplatno proveli istraživanje Jadrana, no sada saznajemo da to nije istina. Od rujna 2013. Hrvatska vlada plaća 12 milijuna eura mjesečno norveškoj tvrtci Spectrum Geo koja svojim brodovima istražuje hrvatsko morsko dno. Isto tako to nepotrebno istraživanje stvara eksplozije koje imaju teške posljedice za biljni i životinjski svije cijeloga Jadrana.Norvežani će zaraditi i prodajom dokumentacije o istraživanju podmorja zainteresiranim naftnim kompanijama, koje će, nakon uvida u dokumentaciju, odlučiti hoće li ili ne će sudjelovati u natječaju za dobivanje koncesija za bušotine i eksploataciju nafte.
 
• Srbiju vode kadrovi Vojislava Šešelja, tvrde analitičari. Naime, Srpsku naprednu stranku čine nekadašnji radikali koji su se samo javno odrekli Šešelja, ali on je dio njihovog nasljeđa. Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da se njemu u snu javilo da treba napraviti zaokret, što je nemoguće.  
 
• Činjenica je da je Hrvatska članstvo u Uniji dočekala nespremna, bez pravog administrativnog aparata koji bi mogao pratiti što se događa u Europi. Tako od ukupne sume za plaću u Hrvatskoj radnik dobiva 60 posto, a država čak 40. Razlog su visoki porezi i doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.
 
• Bijela kuća se i dalje ne želi odreći zastrašujućeg globalnog obavještajno-nadzornog aparata, o čemu svjedoči i podatak da je predsjednik Barack Obama na čelo NSA, američke agencije za nacionalnu sigurnost, koja je najodgovornija za internetski nadzor građana, ponovno postavio vojnika, viceadmirala Michaela Rogersa, a ne civila. Ne znam zašto u SAD-u šute tamošnji HHO i Transparenty International.
http://www.wmur.com/image/view/-/24138306/medRes/3/-/maxh/460/maxw/620/-/gix42z/-/Navy-Vice-Admiral-Michael-Rogers-jpg.jpg
Michael Rogers
 
• Zimske olimpijske igre u Sočiju izgubile su svki smisao. Protivnici Vladimira Putina ipak su pobijedili. Strah je ono što prevladava u javnosti i kod športaša. Neke čudne sile vladaju Svijetom.
 
• Evo kako sadašnji odvjetnik, a do 1990. jugoslavenski „tužilac“, Anto Nobilo, brani Josipa Perkovića i sve udbaše: „Bilo je među emigrantima i međusobnih obračuna, a ubijala ih je i država. Ali, u pravilu su ubijani oni koji su se služili nasiljem, danas bismo ih nazivali teroristima“. Isto tako o ubijanju Hrvata od 1945. do 1990. zbore Josip Boljkovac i Josip Manolić.
 
• Dobio sam snimku mlade mise (http://www.youtube.com/watch?v=HWD460er_WA) koja je održana u Livnu na Dan Oluje 5. kolovoza 2012. na kojoj biskup i fratri igraju užičko kolo. Kasnije je stigao demant da je u pitanju – trojanac. Odgovor najbolje znaju domaći Livnjaci.  
 

Marijan Majstorović

Srijeda, 25/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2399 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević