Get Adobe Flash player

Planet Zemlja stvoren je u samo nekoliko minuta

 
 
Dr. Robert Gentry, nuklearni fizičar i kozmolog, član Newyorške akademije znanosti i svjetski priznati stručnjak s područja radiokemije i geokemije, došao je do šokantnog otkrića da su osnovne stijene naših kontinenata, tzv. predkambrijski granit, stvorene za nekoliko minuta, a ne tijekom više milijuna godina kako nas se službeno kroz školski sustav i medije pokušava uvjeriti. Dr. Gentry je sudionik Međunarodnog katoličkog simpozija o Stvaranju održanog u listopadu 2002. u Rimu, uz mons. prof. dr. Andreasa Launa, pomoćnog biskupa Salzburga i poznatog profesora katoličke moralne teologije, vlč. dr. Victora Warkulwiza, M.S.S., doktora fizike i teologije, te još jedanaest katolika prirodoznanstvenika i teologa. Njegov je dokumentarni film „Mlada Zemlja“ (The Young Age of the Earth) vodeća katolička TV kuća EWTN reprizirala čak 9 puta.
Slikovni rezultat za robert gentry oak ridge laboratory
Robert Gentry
 
Dr. Robert Gentry vršio je svoja istraživanja u Oak Ridge laboratoriju, jednom od najpoznatijih laboratorija u svijetu s područja radiokemije i geokemije. Stručnjaci ove kompanije se bave različitim poslovima, a jedan od njih je sigurno skladištenje nuklearnog otpada u osnovnim stijenama naših kontinenata – tzv. predkambrijskom granitu. Rezultati istraživanja dr. Gentrija objavljivani su u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima kao što su npr. Nature i Science. Ali jednoga dana uručen mu je otkaz. Razlozi? Upravo to što se usudio objaviti u najpoznatijim znanstvenim časopisima svoja nevjerojatna otkrića koja ruše same temelje hipoteze darvinovske evolucije. Uz to, dr. Gentry se usudio biti svjedok na sudskom procesu u državi Arkanzas gdje je zastupao uvođenje znanstvenih argumenata za točnost biblijskog opisa Stvaranja i kritiku postavki evolucijske hipoteze u školski program.
 
Prije svojega zapanjujućega otkrića, dr. Gentry je imao bitno drukčija uvjerenja od onih koja danas ima. O tome kaže: „Rođen sam u liberalnoj kršćanskoj obitelji u Americi i nisam se puno zanimao za pitanja znanstvenog dokazivanja točnosti Biblije, već sam bio kršćanin po vjerovanju i bilo mi je važno da Bog postoji, ali nisam ulazio u detalje odnosa teologije i znanosti. Dok sam studirao fiziku, primijetio sam da su se neki religiozni studenti bunili kada je profesor iznosio navodne dokaze za evoluciju i Veliki Prasak [Big bang]. Profesor ih je umirivao riječima da je ‘možda Bog pokrenuo Veliki Prasak i evoluciju, a da su dani Stvaranja ustvari simbolično prikazani milijuni godina evolucije koju je Bog vodio’.
 
Hrvatski prijevod: Ja sam prihvatio takvo znanstveno tumačenje i kasnije kao profesor predavao studentima ‘evoluciju koju je Bog vodio’.“ 
Zašto je dr. Gentry uopće počeo preispitivati svoju vjeru u evoluciju i njezinu navodnu spojivost s Biblijom? „Jednoga dana prišao mi je čovjek koji me je pitao vjerujem li da su deset Božjih zapovijedi istinite. Odgovorio sam potvrdno. Onda me pitao vjerujem li zaista da su dani Stvaranja simbolički i da predstavljaju milijune godina evolucije. Odgovorio sam potvrdno. Onda me je podsjetio na riječi jedne od Zapovijedi u kojoj se kaže da trebamo šest dana raditi, a sedmog se odmarati ‘jer je Bog za šest dana sve stvorio, a sedmog je počinuo’. Čovjek je nastavio: ‘Ako dani Stvaranja simbolički predstavljaju milijune godina, onda ova Zapovijed nema smisla. A ako ona nema smisla, kako možemo prihvatiti da i ostale Zapovijedi imaju smisla?’ Bio sam zatečen i nisam znao što da mu odgovorim.
Moje vjerovanje u Boga i posvećenost znanosti dospjeli su u veliku krizu. Bilo bi više nego licemjerno da i dalje studentima predajem nešto u što nisam više mogao vjerovati – da su evolucija i Biblija spojivi.“ 
No, dr. Gentry, za razliku od mnogih drugih, nije ostao samo pasivni mislilac, već je svoj prirodoznanstveni potencijal aktivno usmjerio k rješavanju dilema koje su se pojavile: „Kako sam više vjerovao Bibliji negoli teoriji evolucije, odlučio sam istražiti pitanje nastanka Zemlje i njezine starosti. Došao sam do nevjerojatnih otkrića i pokušat ću vam ih sada približiti na jedan zanimljiv način.
 
Većina ljudi je čula za vitamin C. Njega proizvode biljke, a čovjek je odnedavno u stanju praviti ga u obliku šumećih tableta. Ako tabletu ovog vitamina stavimo u čašu vode, ona će se početi raspadati stvarajući mjehuriće u vodi. Pretpostavimo da je tableti vitamina C potrebna jedna minuta da se potpuno raspadne u vodi oslobađajući mjehuriće. Što bi se dogodilo ako bismo u čašu vode stavili tabletu vitamina C, a onda odmah čašu stavili u zamrzivač? Zamrzivaču bi bilo potrebno oko 15 minuta da zaledi vodu. Bi li poslije 15 minuta u zaleđenoj vodi pronašli mjehuriće nastale od raspadanja tablete? Naravno da ne jer je proces raspadanja tablete puno brži od procesa zaleđivanja vode. Ali, ako biste vidjeli čašu zaleđene vode u kojoj se nalaze uhvaćeni mjehurići tablete vitamina C, što biste zaključili? Jedini mogući zaključak bio bi da je u pitanju neki model zamrzivača koji je u stanju zamrznuti vodu brže nego što se tableta vitamina C raspadne – brže od jedne minute.
 
Objašnjenje s mjehurićima šumeće tablete u čaši vode
 
Dakle, ako bismo imali pred sobom čašu vode sa zaleđenim mjehurićima tablete vitamina C, mogli bismo izvući najmanje dva zaključka: 

1. Netko je ubacio tabletu vitamina C u čašu vode; 

2. Voda u čaši se zaledila za manje od jedne minute, jer se u vodi nalaze uhvaćeni mjehurići tablete koja se raspala.
 
Gentryjeva knjiga ‘Mali misterij stvaranja’
Ovaj primjer s čašom vode, tabletom vitamina C i zamrzavanjem, naveo sam da biste bolje razumjeli ono što sam otkrio. Već smo spomenuli da se u biljkama odvijaju određeni procesi u kojima se stvaraju vitamini, a među njima i vitamin C.
 
S druge strane, u stijenama se odvijaju procesi gdje se određeni kemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip ‘mjehurića’ u stijeni. Na primjer, u stijenama često pronalazimo milijune atoma nestabilnog urana, koji su zajedno grupirani u mikroskopski maloj točki i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane. Tako stvaraju oštećenje u čvrstoj stijeni u obliku mjehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da često pronalazimo po nekoliko mjehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stijenu presiječemo po sredini ovih mjehurića, na presjeku ćemo vidjeti koncentrične krugove. 
Neki nestabilni kemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mjehuriće raspadanja mogu ostaviti samo u čvrstoj stijeni. Ako je stijena tekuća, kao što je to slučaj sa usijanom lavom, onda oni ne mogu ostaviti mjehuriće – na isti način kao što tableta vitamina C ne može ostaviti mjehuriće raspadanja u tekućoj, već samo u zaleđenoj vodi.
 
A sada, primijenimo naše znanje o ‘mjehurićima’ na pitanje nastanka planeta Zemlje.Poznato je da je najveći dio naših kontinenata sačinjen od stijene koja se zove granit. Međutim, dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit jer se nigdje u prirodi ne može promatrati njegov nastanak niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriju. Mnogi znanstvenici su zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stijena naših kontinenata – granit – nastao polaganim hlađenjem usijane lave tijekom više milijuna godina. I mnogi ljudi, kada pomisle na nastanak planeta Zemlje, odmah zamišljaju usijani planet koji se polagano hladi tijekom dugih vremenskih razdoblja.
Međutim, ja sam otkrio nešto potpuno suprotno. Naime, na svim kontinentima diljem svijeta u granitu su pronađeni mjehuri raspadanja jednog neobičnog kemijskog elementa. U pitanju je polonij, koji se raspada za samo nekoliko minuta. To znači da je granit morao očvrsnuti za najviše par minuta. 
Izvršena su detaljna znanstvena ispitivanja da bi se provjerilo ovo otkriće i prvobitni rezultati bili su potvrđeni. Tako je utvrđeno da naš planet nije bila usijana masa tijekom više milijuna godina, već je nastala za vrlo kratko vrijeme – maksimalno za nekoliko minuta!
Ono što je učinilo ovo otkriće još nevjerojatnijim, jest da tip polonija, koji je ostavio mjehuriće u granitu, ne postoji nigdje u prirodi samostalno, već samo kao dio nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana. 
Dakle, kao što vitamin C ne nastaje nigdje u prirodi samostalno, u vidu tablete, tako ni ovaj tip polonija ne nastaje nigdje u prirodi samostalno, kao nezavisan kemijski element. 

U slučaju zaleđene vode sa mjehurima tablete vitamina C mogli smo izvesti dva zaključka. Na isti način i ovdje, u slučaju granita s mjehurićima ovog polonija, možemo izvesti dva jasna zaključka: 

1. Netko je ubacio ovaj tip polonija u granit; 

2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta. 

Ovi zaključci jasno ukazuju na Onoga koji je ubacio u polonij u granit i ostavio nam dokaze o stvaranju planeta Zemlje u vrlo kratkom vremenu – upravo onako kako piše u Njegovoj knjizi – Bibliji. Zato ja ova otkrića u granitu nazivam ‘otisci Božjih prstiju’.“ No, nekima nije bilo drago da šira javnost sazna za Gentryeva otkrića: „Dugo godina sam radio na skladištenju nuklearnog otpada u granitu, tako da sam uzorke granita mogao detaljno istražiti. Pored pronalaska polonija u granitu, koji ukazuje da je naš planet stvoren za kratko vrijeme, otkrio sam u granitu velike količine helija – plina koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milijune i milijarde godina. Ali velike količine helija i u najdubljim slojevima granita ukazuju da je naš planet vrlo mlad, samo nekoliko tisuća godina – upravo onako kako tvrdi Biblija. 
U to vrijeme je došlo do sudskog spora u državi Arkanzas, jer je ta država donijela odluku da se, pored teorije evolucije, u školske programe uvede i znanost o biblijskom Stvaranju – poznata kao ‘kreacionizam’. Jedna vrlo utjecajna nevladina organizacija ACLU tužila je državu
 
Moćna organizacija za cenzuriranje svega i svačega, a posebno Boga… Arkanzas zbog takve odluke s obrazloženjem da se tom odlukom krši Ustav Amerike, u kojem se kaže da su država i religija odvojene. 
Službeni predstavnici države Arkanzas čuli su za moja otkrića i pozvali su me da budem svjedok obrane na suđenju – da branim državu od ACLU.
Direktor Oak Ridge laboratorija, u kojem sam tada radio, diskretno mi je skrenuo pažnju da ne budem svjedok na tom suđenju jer će mi biti uskraćen daljnji rad u laboratoriju. Ja sam ipak prihvatio biti svjedokom na suđenju.“ 
O tijeku samog sudskog procesa, dr. Gentry kratko kaže: „Prvih sedam dana su najpoznatiji evolucionistički znanstvenici u Americi, koje je angažirao ACLU, iznosili pred sucem navodne dokaze za evoluciju. Svi najpoznatiji svjetski mediji, ne samo američki nego i europski, izvještavali su o ‘sjajnim dokazima svjedoka tužioca’. Nakon sedam dana ja sam iznio dokaze za mladu Zemlju i skoro trenutačno stvaranje našeg planeta. Nitko od utjecajnih medija nije o tome izveštavao – samo su lokalni mediji napisali kratke članke u svojim novinama.
Nakon moga uvjerljivog izlaganja, sudac Overton je pozvao vodećeg svjetskog evolucionista s područja geologije, dr. Brenta Dalrymplea, da pokuša objasniti moja otkrića. Dr. Dalrymple je, sliježući ramenima, rekao da sada nije u stanju objasniti moje nalaze u granitu i da je to u ovom trenutku za njega ‘misterij’. Ali je još dodao da ‘se ne trebamo oko toga uzbuđivati jer će znanost uskoro sigurno uspjeti objasniti ovaj mali misterij stvaranja’. Sudac Overton je prihvatio ovakvo njegovo ‘objašnjenje’ i ACLU je na kraju dobio proces, a država Arkanzas je morala odustati od uvođenja kreacionizma u školske programe.“
Traganje za istinom i otvoreno iznošenje znanstvenih činjenica do kojih se došlo, u slučaju dr. Gentryja, imalo je svoju cijenu: „Ubrzo mi je uručen otkaz pod obrazloženjem da nije potrebno sa mnom produžavati ugovor o suradnji i daljnjem radu.“ 
Ipak, Gentry se nije obeshrabrio, već je aktivno nastavio upoznavati javnost sa svojim otkrićima: „Prema riječima dr. Dalrymplea o ‘malom misteriju Stvaranja’, napisao sam knjigu ‘Creation’s Tiny Mystery’ (Mali misterij Stvaranja), u kojoj sam objasnio svoje dokaze, a snimio sam i dva video materijala o mladoj Zemlji i njezinom brzom nastanku.“ To su filmovi „Fingerprits of Creation“ (Otisci Stvaranja) i „The Young Age of the Earth“ (Mlada Zemlja). O stvarnosti, ali, osobito o važnosti, ovoga i mnogih sličnih otkrića za poboljšanje slike svijeta i čovjeka, dr. Gentry podsjeća: „Mogu poručiti da je znanost, naročito u posljednjih nekoliko desetljeća, otkrila veliko mnoštvo dokaza koji do detalja potvrđuju autentičnost Biblije. Ta otkrića imaju veliku važnost za nas jer nas dodatno uvjeravaju u ispravnost Božjeg koncepta, koji ukazuje da je pitanje morala pitanje sreće, zdravlja i života.“
 

https://croativ.net/pad-mitologije-evolucionizma-otisak-stvaranja-7444/

Anketa

Čega se više bojite?

Nedjelja, 05/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1264 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević