Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Licemjer je loš čovjek koji se pretvara da je dobar

Čak je i DSHV, nekada respektabilnu hrvatsku političku stranku, srozao na niske grane

 

“Loš čovjek koji se pretvara da je dobar, najgori je od svih”, rekao je još davno rimski pjesnik i pisac mimova Publilius Syrus (Publilije Sirijac, I. st. pr. Kr.). Danas se hipokrizija ili licemjerje opisuje kao veliko beščašće u suvremenom društvu, a sa tim i pojam hipokrit ili licemjer, pa Noam Chomsky smatra licemjere, ljude koji kriju svoju pravu ličnost i namjere, jednim od najvećih zala suvremenog društva.

Definicija političkog licemjerja je “svjesno zavaravanje javnosti kako bi se stekla politička korist”, a kada se tome dodaju manipulacije, falsifikati i laži dobivamo lik čovjeka koji je tim načinom za petnaestak godina unazad uzurpirao sva ključna mjesta u kulturi i politici 57.900 Hrvata u Republici Srbiji. To je Tomislav Žigmanov.

Tomislav Žigmanov već godinama obnaša bezbroj važnih i ključnih dužnosti preko kojih je morao raditi na jačanju hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, no, sve je radio suprotno od toga i doveo ju je na rub sunovrata!!! Dok je bio zastupnik Hrvata u Skupštini Republike Srbije nije govorio (kao ni Petar Kuntić prije njega) o bilo kojem problemu ovdašnjih Hrvata, da bi danas ovdje bio upitan i sam hrvatski jezik! Čak je i nekada respektabilnu hrvatsku političku stranku, DSHV, kao njezin predsjednik, sveo na tri predstavnika u cijeloj Srbiji na razini općinskih vlasti i, naravno, tim snagama i utjecajem ne može ništa učiniti te ga nitko više niti ne cijeni ili pita za bilo što!!! DSHV danas mora izabrati novog predsjednika, mora se reorganizirati (tako da, prije svega, predstavlja sve Hrvate u Srbiji, ne samo vojvođanske) i mora djelovati sinhrono s DZH i HDF za dobrobit svih ovdašnjih Hrvata, a ne biti u sukobu s ovim hrvatskim strankama! Najveće licemjerstvo Tomislava Žigmanova ogleda se u tome što za takvo stanje optužuje sve druge i svakoga drugog, ne smatrajući sebe krivcem za bilo što!

A najveće pokvarenjaštvo Tomislava Žigmanova je u tome što mu još uvijek ne pada na pamet da da ostavku na bilo koju od svojih bezbrojnih funkcija!!!

Dokle? Do posljednjeg Hrvata u Srbiji?!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Luka Brajnović – hrvatski književnik, pjesnik, novinar, odgojitelj i domoljub iz Boke

hrvatski-fokus

Trst – priznavanje hrvatskoga jezika

HF

ISPRAVAK INTERVJUA – novo sramoćenje

hrvatski-fokus

Sudbina obitelji – sudbina Jugoslavije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više