Hrvatski Fokus

Uvjeti korištenja

Pristupanjem i/ili korištenjem portala Hrvatski-fokus.hr i svih povezanih poddomena domene www.hrvatski-fokus.hr te pripadajućeg sadržaja (npr. tekst, fotografije, video i audio snimke), aplikacija, sofvera i usluga koje se omogućavaju putem domene www.hrvatski-fokus.hr bez obzira na način korištenja, korisnik izričito pristaje bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu web servisa u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: „Uvjeti), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe domene www.hrvatski-fokus.hr vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

Korištenjem sadržaja web servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Hrvatski-fokus.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Autorska prava

Hrvatski-fokus.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Osim autorskog sadržaja portala, na portalu Hrvatski-fokus.hr se objavljuju i agencijske vijesti, vijesti iz drugih medija, cjelovite ili djelomično navedene i kao takve predstavljaju autorsko vlasništvo navedenih medija.

Ukoliko smatrate da je Hrvatski-fokus.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po dokazu istinitosti sadržaja žalbe.

Pravila prenošenja članaka

Sadržaj na portalu Hrvatski-fokus.hr zaštićen je autorskim pravima. Neovlaštena uporaba bilo kojeg dijela portala s vlastitim sadržajem smatra se kršenjem autorskih prava portala i podliježe tužbi.

Sadržaj na portalu može se mijenjati, posuđivati, prodavati ili distribuirati samo uz dopuštenje vlasnika portala. Ako korisnik smatra da su na portalu povrijeđena autorska prava, dužan je o tome izvijestiti vlasnika portala.

Ako drugi medij prenosi sadržaj objavljen na portalu, Hrvatski-fokus.hr se mora jasno naznačiti kao izvor sadržaja. Ako se sadržaj s portala Hrvatski-fokus.hr prenosi na drugi digitalni medij, mora se staviti poveznica (link) prema tom sadržaju na Hrvatski-fokus.hr.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka vlasnika portala. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Hrvatski-fokus.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Korištenjem bilo kojeg sadržaja Hrvatski-fokus.hr portala smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Poveznice na druge web stranice

Hrvatski-fokus.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te poveznica na vanjske stranice.

Sve sadržaje Hrvatski-fokus.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Hrvatski-fokus.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Hrvatski-fokus.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala Hrvatski-fokus.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Hrvatski-fokus.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Pravila komentiranja

Svim posjetiteljima (komentatorima) portala Hrvatski-fokus.hr strogo je zabranjeno:
– Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom;
– Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja;
– Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka;
– Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete
– Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava;
– Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka.

Posjetitelj (komentator) je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Hrvatski-fokus.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.

Zaštita privatnosti

Hrvatski-fokus.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Hrvatski-fokus.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Hrvatski-fokus.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Hrvatski-fokus.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Hrvatski-fokus.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Hrvatski-fokus.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više