Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenković Hrvatsku pretvorio u koloniju!

HNB se nikad nije prilagođavao Hrvatskoj ekonomskoj zbilji i zato nas je doveo u situaciju da danas nemamo ni hrvatski kapital ni hrvatsku akumulaciju!

 

Kako u mojim objavama i Vašim komentarima ne bi isključivo bili naši stavovi, posljednje vrijeme sve više objavljujem stavove novinara, političara te raznih stručnih komentatora. Danas ću prenijeti komentar najkompetentnijeg ekonomista u Republici Hrvatskoj prof. dr. sc. Ljube Jurčića, predsjednik Hrvatskoga društva ekonomista, bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske te profesora na Ekonomskom fakultetu, koji je komentirao mjere Vlade Republike Hrvatske vezano uz ekonomsko stanje, inflaciju u Hrvatskoj: “HNB se nikad nije prilagođavao Hrvatskoj ekonomskoj zbilji i zato nas je doveo u situaciju da danas nemamo ni hrvatski kapital ni hrvatsku akumulaciju!” A ja dodajem da ipak nešto imamo, a to je najniži BDP u članicama Europske unije, veliki postotak sirotinje u ukupnom stanovništvu koji se iz minute u minutu povećava. Isto tako imamo uništenu nacionalnu ekonomiju, a ono što vrijedi predano je strancima! Plenkoviću, Vujčiću i Mariću je trebalo šest godina da politikom korupcije i razbojništva Republiku Hrvatsku pretvore u koloniju.

Neprihvatljivo

Andrej Plenković je u prošli petak izjavio da Hrvatska ima i velikih postignuća i to: Hrvatska će završiti članstvo u euro-području, Hrvatska ulazi u schengenski prostor čime smo ostvarili strateške ciljeve u desetoj godini svoga članstva u EU-u. Plenković je pribrojio i Pelješki most. Hrvatska ulaže u svoju vojsku da odvrati posezanja prema sebi.

Jesu li su to bili strateški ciljevi Republike Hrvatske ili je to bila u prvom redu briga za standard građana? Njihov socijalni, demografski status, konkurentnu ekonomiju, nova radna mjesta, investicije? Zaštita nacionalnih interesa, nacionalnu sigurnost, zaštitu Hrvata u BiH i cijelom svjetu?

Republika Hrvatska je uništena društveno-politički, ekonomski, socijalno, demografski. Uništena država! Koji uspjeh!? Je li Plenković svjestan koju je cijenu platio i plaća hrvatski čovjek za taj pogubni mizerni rezultat? Život hrvatskog čovjeka se pretvorio u preživljavanje iz mjeseca u mjesec.

Plenković ne želi izgovoriti da je: strancima predao strateško nacionalno bogatstvo. Iselio je i tek će iseliti hrvatske građane koje je pretvorio u sirotinju i svakim danom ih gura u veću bijedu.

Umirovljenicima, radnicima, poduzetnicima, obrtnicima, zaposlenicima iz državno-javnog sektora ruši se i ovako mizeran ekonomski položaj. Država obezglavljena. Korumpirana. Jednoumlje na vlasti. Vladavina prava nestala.

Gdje smo sa BDP-om? A koji je rast predviđen? Neka to Plenković predstavi hrvatskim građanima, Komisiji EU-a! Užas! Plenković je nedavno imao objavu sniženja cijene benzina i diesela. Neka sutra prezentira povećanje cijene. Neka kaže cijene kod članica EU-a i u odnosu na BDP.

Žalosno! Građane interesira cijena, a ne njegove isprazne priče. Pametnjaković jedva čeka povišenje da bi punio proračun za svoje strateške ciljeve, a sve na štetu hrvatskoga naroda.

Ivica Todorić

Povezane objave

Budan sanjam ubijene male Anđele

HF

Zrin – nekažnjeni genocid nad Hrvatima

HF

Puljani nisu Glas Istre i IDS

HF

DORH nastavlja prikrivati Plenkovićev kriminal

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više