Hrvatski Fokus
Društvo

Do dvije godine zatvora ako zviždite za ženom na cesti

Fućkanje ili zviždanje za ženama postat će kazneno djelo u Engleskoj

 

Fućkanje ili zviždanje za ženama postat će kazneno djelo u Engleskoj s kaznom do dvije godine zatvora, kaže ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman.

Ministrica unutarnjih poslova, koja do sada nije ispunila svoju glavnu dužnost u zaustavljanju ilegalne migracije, objavila je da je podržala promjenu zakona kako bi se oštro kaznilo takozvano ulično uznemiravanje.

Zakon će doći kao nadopuna postojećeg zakonodavstva protiv seksualnog uznemiravanja, koje je već kazneno djelo.

Nova ograničenja, koja će stupiti na snagu sljedeće godine, kriminalizirat će javno ponašanje ili geste za koje se smatra da su namjerno učinjene da uzbune ili uznemire nekoga na temelju njegova spola, izvijestio je Daily Mail.

“Svaka bi se žena trebala osjećati sigurnom hodajući našim ulicama”, rekla je Suella Braverman. “Potrebe žrtava stavljamo u središte naše odluke, što će značiti da će se kriminalci koji počine ova djela suočiti s posljedicama koje zaslužuju.”

“To je složeno pitanje i pažljivo smo razmotrili argumente, uzimajući u obzir niz mišljenja.” Kad se usvoji, zakon bi kriminalizirao namjerno hodanje iza nekoga dok ide kući noću, pravljenje opscenih ili uvredljivih gestikulacija ili komentara prema osobi, ometanje puta osobi ili sporu vožnju ili vožnju vozilom pored osobe koja hoda kući. Kazne za takva kaznena djela pooštrit će se na do dvije godine iza rešetaka.

tribun.hr/engleska-do-dvije-godine-zatvora-ako-fuckate-za-zenom-na-cesti

Povezane objave

AFORIZMI – Tragom torbetine

HF

Jesen sobne biljke

hrvatski-fokus

“Lijepe” hrvatske riječi

HF

MALI OGLASNIK – Obećanja, obećanja…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više