Hrvatski Fokus
Intervjui

Eliminacija CO2 je samoubilački pakt

CO2 nije zagađivač, ali je ključan za prosperitet čovječanstva

 

Jedna od glavnih prednosti CO2 je ako ima više CO2 postrojenja mogu živjeti s manje vode. Oni pomažu rastu lišća s manje rupa (stomata) u njima tako da ne propuštaju toliko vode, što ih čini tolerantnijima na sušu. Prof. William Happer imenovan je posebnim savjetnikom Bijele kuće u dobi od 80 godina. Njegovi napori da vodi odgovarajuću raspravu o pitanjima klimatskih promjena i zaustavi histeriju ocijenjeni su previše politički osjetljivima (što bi utjecalo na glasovanje). Međutim, uvjerio je bivšega predsjednika Donalda Trump koji je to učinio protivno svim savjetima onih koji ga okružuju.

U intervjuu u nastavku, časni profesor William Happer razotkriva neznanstveni narativ koji je stvorio klimatski alarmizam u svom negativnom prikazu CO2. Počevši od ozonske rupe koja je postala mantra klimatske znanosti 1980-ih i 90-ih, kako je rupa sasvim moguće uvijek je bila tu. Njegova veličina od zabrane freonskog protokola za freonske hladnjake nije se promijenila, ali je Dupont ostvario ogromnu zaradu od svojih hladnjaka bez freona koji su zamijenili postojeći tip koji su bili sigurniji, netoksični, učinkovitiji i jeftiniji.

Ugljični dioksid je ono što pokreće život na Zemlji. Rast biljaka ovisi o CO2. Sadašnja količina CO2 mnogo je niža od razina koje su prevladavale tijekom geološke povijesti. Razina CO2 bila je 2 ili 3 puta veća nego što je sada. Vjerojatno nemamo dovoljno fosilnih goriva da obnovimo one razine na kojima su biljke evoluirale i gdje najbolje funkcioniraju.

– Mala količina povećanja u posljednjih 200 godina uzrokovala je ozelenjavanje diljem Zemlje. To se vidi sa satelita. Tijekom posljednja 2 ili 3 desetljeća Zemlja postaje zelenija, osobito sušna područja, rubovi velikih pustinja se smanjuju. Smanjuju se zbog više CO2. Jedna od glavnih prednosti je ako ima više CO2, biljke mogu živjeti s manje vode. Ne troše toliko vode. ‘Mala usta’, stomata (to je ono što to znači) ne otvaraju se tako široko. Problem s isisavanjem CO2 iz zraka, što biljke moraju učiniti, je u tome što za svaku molekulu CO2 koja se raspršuje u lišće, biljka gubi stotinu molekula vode koje se raspršuju na drugi način. Dakle, ovo je prava dilema za biljku. Apsolutno mora imati CO2 da bi napravio šećer i rastao, ali treba i vodu. I tako troši puno, puno vode. Tako to djelomično popravlja povećanjem koncentracije CO2. Biljke stavljaju samo onoliko rupa u lišću koliko im je apsolutno potrebno da dobiju CO2. Oni rastu lišće s manje rupa (stomata) u njima tako da ne propuštaju toliko vode. Biljke moraju imati CO2 kako bi napravile šećer i rasle. Prednost više CO2 je što biljke čini otpornijima na sušu i tjera ih da rastu u regijama koje su nekada bile previše suhe da bi uopće rasle.
Postoje i druge prednosti, ali one su suptilnije.

Prof. Happer nastavlja objašnjavati ulogu enzima zvanog RUBISCO, drevne evolucijske molekule koja se razvila kada atmosfera nije sadržavala mnogo kisika, samo vodenu paru, CO2 i dušik. Kako je razina kisika rasla u zraku, postala je toksična za molekulu RUBISCO, tako se razvijala antioksidativna funkcija. (Unutar biljnih stanica enzim ribulozni bisfosfatni karboksilse stvara organski ugljik iz anorganskog CO2 u zraku)

Na ugljičnom dioksidu kao stakleničkom plinu, prof. Happer kaže da, to je točno. CO2 pušta sunčevu svjetlost, ali zaustavlja izlazak sunčeve svjetlosti. Neprozirna je za toplinsko zračenje, ali prozirna za sunčevu svjetlost. To je definicija stakleničkog plina. Međutim, Zemlja zrači infracrvenom bojom u svemir što zaustavlja temperaturu Zemlje koja postaje toplija i toplija. Zbog toga dodavanje CO2 zapravo ne utječe na ništa. Zemlja ima vlastiti sustav uravnoteženja.

Ako alarmisti stvarno žele stabilno stanovništvo, trebali bi poticati prosperitet širom svijeta, ali posebno u Africi, Južnoj Americi i Indiji, regijama u kojima još nisu bogati i trebali bi biti bogati, zašto ne bi bili bogati kao Europljani ili Japanci. Što su bogatiji, to će rast stanovništva biti sporiji. Kada svijet bude uspješan, sve dok stvari ne iskoče iz kolosijeka, problem će biti održavanje broja stanovnika jer ljudi imaju tendenciju da imaju manje djece u dobrim ekonomskim okolnostima.

Eliminacija CO2 je samoubilački pakt – profesor William Happer o zabludama o klimatskim promjenama 4. studenoga 2022.

Za pretpostaviti je da nitko svjesno ne želi osporiti narativ duboko ukorijenjen i emocionalno nabijen kao klimatske promjene. Dr. William Happer, američki fizičar i profesor emeritus na Odjelu za fiziku sveučilišta Princeton, sigurno nije. Tek 1991. godine, nakon što ga je predsjednik George W. Bush imenovao direktorom energetskih istraživanja u američkom Ministarstvu energetike, njegova interakcija s vlastima za klimatske promjene – i njihovo odbijanje da se uključe u uobičajenu znanstvenu raspravu o klimatskim promjenama – pobudila je njegov interes. Nakon toga, Happer je smijenjen zbog svojih suprotnih stajališta i ‘udaranja glavom’ sa svjetlećim alom Goreom za klimatske promjene, da bi ga bivši predsjednik Donald Trump 2018. vratio u Washington. BizNews je za Happer (83) govorio o svojoj čudesnoj karijeri i otkriću da rastuća histerija klimatskih promjena nema znanstvenu osnovu. Happer je detaljno opisao zašto i kako CO2, “demonski plin”, nije zagađivač, ali je ključan za prosperitet čovječanstva.

Izvor: BizNewsTV; https://africanagenda.net/elimination-of-co2-is-a-suicide-pact-professor-william-happer-on-climate-change-misconceptions/

Povezane objave

Nisam bio detuđmanizator!

HF

Putin precijenio svoj potencijal u suprotstavljanju Ukrajini

HF

Prema meni i prema Dinamu provodi se genocidna politika

HF

Drugačija vrsta hrabrosti promijenila bi politiku

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više