Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Plenković bio na grobu ‘narodnih heroja’, najzagriženijih neprijatelja i ubojica hrvatskog naroda

Za ‘zločine’ u Gruborima treba odgovarati agresorska Srbija

 

U Hrvatskoj ne postoji demokratski ustrojena Hrvatska vlada, odnosno Vlada RH nego oktroirana vlada PIP (Pupovac i Plenković). A to se vidjelo na takozvanom komemorativnom skupu održanom u organizaciji Srpskoga narodnog vijeća (SNV) i Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije u sjećanja na 25. kolovoza 1995. godine, u selu Plavnom, kada su pripadnici ATJ Lučko ušli u zaseok Grubore i ubili šestero srpskih civila. Na komemoraciji su sudjelovali ministar Branko Bačić i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga. Uz njih, na komemoraciji su prisustvovali saborski zastupnik Boris Milošević, gradonačelnici Knina i Drniša, šibensko-kninski župan te veleposlanik Hrvatske u Srbiji. Dapače, grubo(Grubore) je iti čuti da je šest civila pobijeno; ali ako u komemoraciji sudjeluje državni vrh i netko iz Srbije daje biljeg kako je država Hrvatska kriva za ta ubojstva. Neka se Gospodin Bog smiluje pokojnicima ali oni su prvenstveno žrtve agresora, jer da ga nije bilo na tom području mnogi bi i danas bili živi.

Izvorni ili prvi uzrok agresije na Hrvatsku je iz Beograda odnosno generalštaba koji je bio podložan šefu Srbije, Miloševiću koji je tada u Hrvatskoj imao suradnike i neke sada, upravo, članove SNV-a i stranke koalicije vlade PIP. E pa koliko je osuđenih iz tog beogradskog štaba-izvora? Njima neka se sudi kao krivcu za sve poubijane u ratu iz devedesetih prošlog stoljeća, na ovim prostorima. A nekoliko dana prije ovoga, u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih sustava, predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji kojeg su bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te posebni savjetnik za društvena pitanja, akademik Zvonko Kusić, je na zagrebačkom Mirogoju odao počast žrtvama nedemokratskih režima XX. stoljeća i to na grobovima na način da je: predsjednik Vlade zapalio svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na grobu Brune Bušića, kod grobnice „narodnih heroja“ te na Spomen-obilježju hrvatskim žrtvama Bleiburga i križnih putova. A zna se što je to grobnica „narodnih heroja“ u Zagrebu i čiji su to ostaci u njoj, tj. najzagriženiji neprijatelji i ubojice velikog dijela hrvatskog naroda, svekolikog progona, zatvaranja, suđenja nevinih iz naroda i Crkve (Stepinac) odnosno protivnici bilo kakve slobodne Hrvatske, nekoć na čelu s diktatorom Jugoslavije Titom (prije će Sava poteći uzvodno nego nastati država Hrvatska). Djelima „tih heroja“ preuzeta je vlast u Zagrebu i prozvali da su Zagreb i cijela Hrvatska oslobođeni od nacifašizma.

Zamislite da podignu spomenik u New Yorku talibanima koji su srušili dva poslovno trgovačka nebodera da bi tim rušenjem pobili na tisuće ljudi? Da, talibani i „naši heroji“ pobiše za svoje ideale neprijatelje komunizma odnosno fundamentalizma, hoćemo reći neprijatelje SFRJ (ex FNRJ) na tisuće i na stotine tisuća iz svog naroda („naši heroji“). Kakva je ovo javna prostitucija nad žrtvama iz Drugoga svjetskog i Domovinskoga rata!? E pa sad, narode hrvatski i ostali u Hrvatskoj, hoćete li ponovo glasati, na državnim izborima, za osobe koje će nas PIP-ati i ondje gdje nas najviše boli i naše dostojanstvo prostituirati a osobito žrtve dvaju ratova u zadnjih 80 i nešto godina?

Nikola Bašić, Vis

Povezane objave

Izdajnici na tribini u Beogradu

HF

Wilkerson žileti za desnu stranu lica

hrvatski-fokus

Hrvatska lutrija muči žabe

HF

Ivo Goldstein – lijenčina ili neznalica!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više