Hrvatski Fokus
Hrvatska

Oni bi slavili dan Balkanske unije

Vlast se zalaže za povratak Jugoslavije i jugoslavenstva, nepriznavanje Hrvatske i ubijanje hrvatstva

 
 
Petnaestog siječnja 2014. navršilo se 22 godine od međunarodnoga priznanja samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Taj veliki dan novije hrvatske povijesti prošao je gotovo nezapaženo i ničim obilježeno u političkom životu 28. članice Europske unije. Svi su „zaboravili“, i kao da nitko od vladajućih, ali i od oporbenih, političara, partija i zajednica, nisu imali razloga da taj 15. siječanj izdignu iznad drugih dana u mjesecu, i okite ga kako bi hrvatskom narodu, ali i cijelom svijetu, pokazali šta se toga Dana zbilo. Prešućivanje važnosti 22. obljetnice međunarodnoga priznanja Hrvatske od strane onih koje je taj dan kraljevski uhljebljio i koji zahvaljujući mu faraonski žive, ne samo da je veleizdajnički čin, i sramota demokracije, već je to i balkanska nekultura odnosa prema onima koji su nas na taj dan priznali, a time i primili u svoje svjetsko društvo. Ako su ti nedodirljivi i samodopadni junostalgičari podcijenili tu veliku obljetnicu, oni su zapravo pljunuli i sve one koji su toga dana Hrvatsku i priznali, koji su nam rekli što i kada trebamo slaviti i obilježavati.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/02/20-godina-priznanja-otkrivamo-nepoznate-detalje-novije-povijesti-slika-450152.jpg
I gotovo da od vladajućih jugonostalgičara i nije za očekivati da slave taj hrvatski Dan, ali je za očekivati a to bi trebalo biti u kontinuitetu njihove politike bez obzira jesu li na vlasti ili u oporbi od Hrvatske demokratske zajednice koja je i prisilila svijet da nas prizna. Zasigurno ovaj lijevi nostalgični blok na vlasti nikada i ne će prilaziti slavljenički i obljetnički niti 15. siječnju, niti bilo kojem drugom datumu neovisne i slobodne, demokratske i europske Hrvatske. Za njih to su datumi žalosti koji su im oteli radosti Jugoslavije i jugoslavenstva, bratstva i jedinstva, komunizma i partizanstva. Potvrdili su tu svoju žalost za tom krvavom i zločinačkom prošlošću totalitarnog komunističkog režima, još u vrijeme naziranja hrvatske slobode kada su svehrvatsko zajedništvo iskazano u Hrvatskoj demokratskoj zajednici kada su je nazvali „strankom opasnih namjera“. Ostali su dosljedni i izlaskom iz Sabora kada se donosile povijesne odluke osamostaljenja Hrvatske. Pokušali su i uspjeli i kasnije kada su ponovno došli na vlast 2000. i mnoge datume hrvatskog stvaranja isprevrtali i izmijenjali, čime su u narodu izazvali strah i zbunjenost, zbog čega i danas veliki broj hrvatskog naroda i ne zna kad je koji nacionalni praznik.
 
A kako bi do kraja narod prisilili na zaborav tih i drugih dana u hrvatskoj povijesti i pokazali mu gdje je Hrvatska, pred Dan 1. srpnja 2013., hrvatskog ulaska u Europsku uniju donose zakone kojima štite jugoslavene, udbaše, kosovce, partizane, komuniste i ubojice Iseljene Hrvatske. Zaratili su tri dana prije ulaska s Europskom unijom, napose s Njemačkom, kako narodu ne bi nikako ostao u siječanju taj 1. srpanj 2013. i kako se i taj dan u budućnosti ne bi mogao obilježavati. Sve je to opasni plan održavanja Jugoslavije i jugoslavenstva, te nepriznavanje i ubijanje Hrvatske i hrvatstva. Stoga obilježavaju na najvišoj državničkoj razini ZAVNOH, četnički ustanak u Srbu, slave neki događaj u šumi u Brezovici kod Siska, vraćaju Dan mladosti, Dan štafete, napose slave dan (anti)fašista, što je zapravo dan komunista i partizana, te sve druge dane jugoslavensko-partizansko-komunističkog zločinačkog vremena.
 
I naravno da 15. siječanj, te svi drugi hrvatski povijesni datumi, nemaju i ne mogu imati mjesta u tim njihovim slavljima. I dobro je da nemaju. To i ne čudi. Čudi, međutim, zašto hrvatski praznični dani nemaju mjesto u državotvornim hrvatskim strankama desne, europske orijentacije. Znači li to da je u Hrvatskoj, u svim političkim i društvenim segmentima, zavladao totalitarizam nostalgičnog jugojednoumlja?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/02/Balkans_Map.jpg
I stoga se mora postaviti pitanje, gdje je danas Hrvatska, u Europskoj uniji ili u Balkanskoj uniji koju u svijetu predstavlja i čiju politiku vodi Vesna Pusić, po Zagrebu čiriličnim natpisima širi i promiče njen brat, osmišljava pjevač titovki i partizanima Ivo Josipović, utvrđuje žestoki branitelj udbaša i kosovaca Zoran Milanović. Zasigurno je Hrvatska, na papiru u Europskoj uniji, a mentalno i politički u Balkanskoj uniji, što potvrđuje i prešućivanje obilježavanja 15. siječnja 2014., Dana međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske. Obilježavanja koje uz svehrvatsku radost zaslužuju, kao čin zahvale i sve zemlje koje su nas priznale na taj dan.
 
Sve što se ne obavlja i podsjeća nestaje u zaboravu vremena, što i jest cilj vladajućih junostalgičara da i ovaj, a i svaki drugi hrvatski nacionalni praznik nestane u nametnutom zaboravu. Obilježavanje je jedini i najučinkovitiji način prenošenja tog vremena mladima, a to pak znači u budućnost. Obilježavati znači ponavljati istinu tog vremena u kojem se hrvatska pravda borila i pobijedila velikosrpsku nepravdu, hrvatsko pravo na slobodu se borilo i pobijedilo  jugoslavensko sužanjstvo koje je Hrvatsku držalo u ropstvu, hrvatsko europejstvo protiv jugoslavenskog balkanizma, hrvatska istina protiv velikosrpske laži. Neobilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske znači nepriznavanje vladajućih onoga što je svijet na taj dan priznao.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Na Prisavlje dolazi “stručnjak za ustaše”

hrvatski-fokus

Volim te Croatijo

hrvatski-fokus

Neopisiva mržnja nasilnika Kovačića

HF

Rotarijanci u Dubrovniku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više