Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Theresina zarada na ubijanju Sirijaca

Investicijska tvrtka muža Therese May imala veliki fantastični uspjeh od bombardiranja Sirije

 
 
Opće je poznaato da je muž Therese May, Philip neslužbeni savjetnik premijerke u bitnim stvarima. Tu je činjenicu provjerio konzervativni član parlamenta za Chichester, Andrew Tyrie, koji je za vrijeme emisije Newsnight profile izjavio da je „Philip neformalni igrač i savjetnik Therese. Isto kao što je bio i Denis, suprug Margaret Thatcher.“Dok je sasvim jasno da supružnici budu savjetnici jedan drugom u pitanjima prihoda Tyrieeva tvrdnja da suprug premijerke bitno utječe na premijerkine odluke je veoma zabrinjavajuča zbog činjenice da je g. May Senior Executive – izvršni direktor u investicijskoj tvrtki od 1,4 Tn-trilijuna i da koristi financijske dobrobiti od odluka svoje supruge, premijerke.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/May.jpg
Theresa i Philip May
 
Činjenica je da je Philip May i Senior Executive silno moćne investicijske tvrtke i da je najbliži premijerki i spoznajama koje kad izađu u javnost imaju ogroman utjecaj na cijenu akcija kompanija i investicijskih tvrtki. Tako je g. May službeno u konfliktu interesa sa trenutnom premijerkom.Međutim, nastranu činjenica da je u mogućnosti saznati informacije od svoje supruge, uz moguće odluke koje mogu donijeti ogromni profit njegovoj tvrtci, stoji i mogućnost daleko mračnijeg konflikta interesa o kojemu se javno ne govori. Philip May je Izvršni direktor Capital Group, investicijske tvrtke koja kupuje udjele u kompanijama svih vrsta na planetu, uključujući i udijel u svetski najvećoj tvrtki koja proizvodi ratnu tehniku – Defence Firm – Lockheed Martin.
 
Pema navodima Investipedije Capital Group Philipa May-a posjedovala je 7,09 POSTO Lockheed Martin u ožujku 2018. – udio koji je imao vrijednost od 7 milijardi u to vrijeme. Prema drugim izvorima Capital Group istinitije je da je udio Capital Group u Lockheed Martinu mogao biti bliži svoti od 10 POSTO. Na dan 14. travnja 2018., kada je britanska premijerka Theresa May naredila britanski zračni udar na Siriju kao odgovor na pretpostavljeni napad kemijskim oružjem u Ghouti, u tom zračnom napadu je korišten novi tip kružećih raketa JASSM koje proizvodi Lockheed Martin korporacija.Početak novog, nevjerojatno skupog oružja koje je najavio američki predsjednik Donald Trump odnosio se na oružje koje je ispaljeno na Siriju kao „lijepo, novo i jako“. Svaka pojedinačna JASSM raketa korištena u bombardiranju Sirije košta 1.000.000 DOLARA i kao rezultat korištenja za vrijeme bombardiranje Sirije od strane snaga Zapada podigla je cijene dionica Lockheed Martina u nebo. Stoga su dionice Lockheed Martina na otvaranju burze u ponedeljak postigle ogromnu cijenu. Tako je tvrtka Philipa Maya zaradila bogatstvo svojim investiranjem i financiranjem ovog gigantskog proizvođača oružja.
 
Očito je da je proizvodnja oružja – Lockheed Martin – profitirala financijski u prodaji, a time i u korištenju oružja u ratu. Dramatični porast cijena za kontraktore u obrani od tzv. antiterorističkog rata započeo je 2001. i to je oporuka ovom tragičnom stanju u svijetu.
 
Dodatna je činjenica da su tvrtke kao Capital Group imale koristi i od svih tih krvoprolića i po tome je grozna.Ali primjer supruga premijerke koja je sada na tom položaju i izvlači financijske koristi iz odluka svoje supruge, premijerke,  hoće li poslati ili neče britanske trupe u borbu, moralo bi zabrinuti svaku osobu u čitavoj državi a posebno one koji ustrajavaju na glasovanju za konzervativce. Premijerka je donijela odluku da bombardira Siriju bez konsultacija Parlamenta s punim znanjem da će investicijska tvrtka njezinog supruga izvući silan profit iz krvoprolića koje će uslijediti.
Nije li to dovoljno da sjednete i razmislite koliko je korumpiran i moralno bankrotiran britanski establishment.
 

Tom D. Rodgers – Evolve Politics, http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=169046

(S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Za većinu Nijemaca Corona je lažna!

HF

Izrael protiv Yushchenka i Shukhevycha

hrvatski-fokus

Austrijanci predviđaju useljenički val

HF

Bidenov administrator troši 4,1 milijardu dolara na LGBT programe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više