Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Marku Tucakovu upućujem sve čestitke

Odmah se mora u cijelosti otkupiti rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka „Exit je petrovaradinski!“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 847. od 12. srpnja 2019. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/Marko_Tucakov.jpg
Marko Tucakov
 
Bez obzira na zabranu kontaktiranja sa mnom (iako živimo u susjednim ulicama u Novom Sadu)dopisniku „Hrvatske riječi“ gospodinu Marku Tucakovu upućujem sve čestitke za članak „Exit je petrovaradinski!“.
U svojih 846 dosadašnjih brojeva „Hrvatska riječ“, „informativno-politički tjednik svih Hrvata u Republici Srbiji“, nije objavio ovako hrabar članak koji ustvari duboko zadire u suštinu onoga što se ovdje dešava sa Hrvatima, posebice srijemskim Hrvatima. Naime, u permanentnoj, stoljetnoj i perfidnoj (sada već i gruboj i totalnoj)  srbizaciji Novog Sada i cijele Vojvodine, zatomljuje se sve, čak i ono što imalo miriše na hrvatsko, posebice kada su u pitanju srijemski Hrvati (pa čak i to da je „Exit“ u Petrovaradinu, odnosnu u Srijemu). Veliku pomoć u tome čine i ovdašnje „hrvatske“ krovne institucije i ovdašnji „hrvatski“ mediji (koncentrirani u Subotici) zamajavajući sve Hrvate u Repubici Srbiji u Republici Hrvatskoj i cijelom svijetu „kulturnim“ i ostalim igricama Bunjevaca i „bunjevačkih Hrvata“ u Donjotavantskom trokutu.
 
Srijemski Hrvati su zbog toga prošli kako su prošli, dok ovima dlaka sa glave nije pala, da bi danas u svoju osobnu korist materijalizirali tragediju srijemskih Hrvata. Zato se odmah mora u cijelosti otkupiti rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu, ona mora postati kulturni i administrativni centar svih Hrvata u Republici Srbiji i u njoj se moraju zaposliti Hrvati (ne „bunjevački“ i slični „hrvati“).
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Haiku iz Male Bosne

HF

Nastavlja se podjela Hrvata u Srbiji

hrvatski-fokus

Kod Franje Pajrića u Koljnofu

HF

Što je Crkva za Bokelja?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više