Hrvatski Fokus

»Uži kabinet« čine Plenković, Krstičević, Štromar, Božinović i Marić

 
 
Činjenica je, ali je i čudno, da u našim medijima ima brojnih stalnih kolumna i kolumnista, komentara o komentatora, ali nema niti jedne koja bi se sustavno bavila glupostima koje čine ili izjavljuju „vrtni patuljci“, pri čemu pod tim nazivom podrazumijevam politički „vrt“ Andreja Plenkovića, u kojem njegovi suradnici, savjetnici i medijski i ini fanovi, poput stvarnih vrtnih patuljaka, služe samo da se njegov „politički vrt“ radi davanje privida demokracije, bude „ukrašen“ tim vrtnim patuljcima. Časni izuzetak je Hrvatski tjednik, koji ima stalnu rubriku „Fusnote za fah idiote“, koja se međutim bavi glupim izjavama općenito, a manje Plenkovićevim vrtnim patuljcima, mislim da bi ova kolumna „Stupidity of garden dwarfs“, mogla popuniti 'nišu' koja nedostaje, a služila bi edukaciji glasačkog tijela nacije, čiji dobar dio ne izlazi na izbore, jer misli da se ništa ne može promijeniti, a drugi dio uglavnom izlazi na izbore, ali većim dijelom statira poput vrtnih patuljaka u „demokratskom vrtu“ Andreja Plenkovića.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/04/4C12E3E400000578-0-image-a-8_1526028455364.jpg
Jedna nedavna izjava Andreja Plenkovića za medije u svezi donošenja novog paketa mjera za 'spas' gospodarstva, je zorno pokazala što on podrazumijeva pod demokracijom. Naime izjavio je sljedeće: „Na sastanku užeg kabineta Vlade smo se dogovorili o mjerama, koje ćemo donijeti na Vladi“! Ovdje valja ukazati na nekoliko gluposti, koje njegovi vrtni patuljci u Vladi i Saboru prihvaćaju bez razmišljanja.
 
Kao prvo, tzv. uži kabinet čine Plenković, Krstičević, Štromar, Božinović, Z. Marić. Uži kabinet bi trebalo biti tijelo gdje se oni koji su najmjerodavniji dogovaraju za potrebne mjere koje Vlada treba poduzimati na bilo kojem području društvenog i gospodarskog života zemlje. Formalno uži kabinet čine svi potpredsjednici Vlade, a po navedenim imenima je jasno zašto je Plenković upravo ove vrhunske „vrtne patuljke“ predložio u Saboru za potpredsjednike Vlade, a saborski vrtni patuljci to prihvatili bez razmišljanja. Analizirajmo malo ove „vrhunske vrtne patuljke“. Krstičević je pokazao svoju 'pamet' u slučaju nabavke F-16 Barak od Izraelaca, i tu nije potreban nikakav komentar. Božinović je tipična policajčina, koja samo izvršava naredbe, vlastitih ideje nema. Štromar je vrtni patuljak iz Vrdoljakovog vrta, presađen u vrt Andreja Plenkovića, Zdravko Marić je 'zanat izučio' kod Ivice Todorića, pa ni tu komentar nije potreban.
Može li ovakav sastav užeg kabineta Vlade, iznjedriti bilo kakav suvisli prijedlog za Vladu? Držim da ne može, jer u njemu nema nikoga tko se dokazano razumije u demografiju, gospodarstvo, zdravstvo, zaštitu okoliša, upravu i pravosuđe. A može li Plenković u radu užeg kabineta koristiti iskusne i stručne znalce za pojedine područja? Svakako može, ali da li to čini, to je nepoznanica!
 
Kao drugo, njegova izjava da ono što odluči uži kabinet Vlada bude prihvatila, samo pokazuje da su u njoj sami vrtni patuljci, što se inače može vidjeti i na javnim prijenosima sjednica Vlade, kad Plenković pita – Jesmo li  za? A potom odmah konstatira – Znači prihvatili smo! A nitko, ni po kom pitanju ništa ne pita ili komentira. Zar je za vjerovati da Blaženka Divjak razumije nešto od onoga što npr. Zdravko Marić govori? Ili da Medved zna nešto o obrazovanju? Držim da ne! Ali vrtni patuljci u Vladi spremno dižu ruke za bilo što!
 
Kao treće, Vili Beroš i Zdravko Marić izjavljuju da je korona virus „dobra prigoda“ da se nakon što se epidemija smiri, poduzmu mjere za poboljšanje u sustavu zdravstva, i da se pokrene snažan gospodarski razvoj?! Formalno to možda zvuči razumno, ali glupost vrtnih patuljaka je u tome da se nitko ne pita – a zašto to nismo mogli učiniti i bez korona virusa? Plenković i njegovi vrtni patuljci sada dociraju o potrebi domaće proizvodnje u poljoprivredi i industriji, a do sada su upravo oni doprinijeli da se to sustavno upropaštava! Vrtni su patuljci po defaultu (zadanome) bez pameti i savjesti, samo su ukrasi u vrtu, pa je jasno zašto pričaju o onome što je narod već odavno znao, pa se počeo iseljavati.
 
Kao četvrto, Plenković i njegovi vrtni patuljci ne ustručavaju se, gonjeni vlastitom egoističnom glupošću, tvrditi da smo na svijetu „mi“, čitaj Oni, najpametniji i najodgovorniji, a očito je da smo i dalje na dnu država po pokazateljima uspješnosti. To je glupost koju samo glup čovjek ne može shvatiti, i koji i dalje glasuje za takav „politički vrt vrtnih patuljaka“!
Za početak toliko, a ako Bog da, biti će daljnjih objava o gluposti vrtnih patuljaka. Jer ima ih šuno, a najviše onih koji se kriju od javnosti i naroda!
 

Laslo Torma

Povezane objave

Nemamo ni Hrvatski državni sabor, a nemamo ni Škrabalov sabor

HF

Fejsbukač Pernar protiv Izraela i Židova

HF

Treba se usmjeriti na opće napore u kreiranju boljitka života u vlastitoj domovini

hrvatski-fokus

U Gruborima, kao i u Ahmićima, bili su Englezi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više