Hrvatski Fokus

Slagao si narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu…

 

Slagao si, sam priznao da si slagao narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu… to nije snishodljivo, to je kukavički… ne znam što ti je pa si to uradio? Ucijenjen si, moraš ili si samo politički glup? Kada si posljednji put bio u ovom studiju imao si uvjet: hoću sva pitanja unaprijed! Ti si jedini političar u čitavoj mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti CD-a su bili šokirani zašto to radim – rekao sam i – vidjet ćete – ne će ni zapamtiti pitanja, osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti. Nikada nikome, pa ni tvom ocu nisam reko što ću ga pitati, iako me prvi predsjednik države par puta zamolio da mu kažem samo prvo, uvodno pitanje, pozdrav ili kako ću već početi, zbog njegove koncentracije. Nisam, a tebi jesam – iz sažaljenja i naravno moje samouvjerenosti. Kao što si vidio, s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Pahorom, Dodikom, s većinom predsjednika uopće nemam papir ni napisana pitanja, a tebi sam ih čak i dao! Popustljiv sam prema srpskim i srbijanskim političarima, a ja?! Otiđi ti u Banja Luku kod Dodika, u njegovo gnijezdo i ponesi zastavu BiH i postavi mu je na stol, ispred nosa, ja sam to uradio! Natjeraj ti Dodika da ti prizna genocid u sred Banja Luke, ja jesam. Bio si kod Vučića, kao i ja, pa ga nisi pitao je li pucao na Sarajevo, zašto ne prizna genocid, zašto se ne ispriča. Umjesto toga, u Beogradu si ponizno, pored ostalog, izgubio partiju šaha kao što gubiš politiku sa Srbijom. Ja sam Vučiću u Beogradu rekao da treba ukinuti entitete i da mora, i zbog Srba, da skine ljagu s naroda, da prizna genocid, a ti si taj koji je ponizno, udvarački, podmuklo, tajno, netko kaže i izdajnički, čak veleizdajnički poslao emisare Vučiću – Denisa Zvizdića i Safeta Softića da mu prenesu tvoju poruku koja glasi: Vučiću, za par dana ću u Vijećnici napraviti lažnu predstavu Bosancima i Bošnjacima da ću kao fol uputiti Sudu u Haagu zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije zbog genocida u Srebrenici, ne reagiraj na to.

Slagao si, sam priznao da si slagao narod, izdao mrtve, poginule, ranjene, raseljene, jetime, siročad, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu. To nije ponizno, to je kukavički. Ne znam što ti je pa si to uradio. Ucijenjen si, moraš ili si samo politički glup? Nisam ja, ponizno, potpisao, pristao da Bosanci i Bošnjaci i građani i ostali žive na samo 24 posto teritorija BiH i to odvojeni u dvije enklave – sarajevsku Gazu i krajišku Zapadnu obalu. Nisam ja ponizno ukinuo međunarodno priznato ime naše države – Republika BiH, već tvoja stranka, ti. Ja sam protiv RS-a i FBiH, ja sam protiv entiteta i distrikta, ja sam za cjelovitu, multietničku zajedničku BiH, a ne kao ti ponizno za fildžan državu. Nisam ja, već vi, pregovarali u Rimu, Lisabonu, Ankari, Daytonu o podjeli BiH na tri republike – ova tvoja bi se zvala republika Bosna. Postoje dokazi i ljudi koji će potvrditi tu tvoju poniznost. Ti si ponizno te 2017., dao izjave u kojima odlično ponizno kažeš nitko nikada ne će ukinuti RS. RS je trajna kategorija, neka Srbi ne brinu, RS ostaje. Kada si rekao da je BiH bez RS-a trajna kategorija i da ne brinemo za njezin opstanak?

Nisam ja ponizno dao Dodiku i Čoviću domove naroda. Ključeve od kuće. Sada kukaš zbog svoje poniznosti. Ti si ponizno donji u koaliciji sa Dodikom i Čovićem. Zafrkavaju te, ismijavaju te. Sve im daješ. Daješ im više nego li sebi ili svom narodu, a o državi da ne govorim.

Ti si ponizan prema Srbima, Srbijancima i Hrvatima, ali ću te ispraviti jer ne znaš da se izražavaš precizno, ne prema tim narodima, već prema njihovim liderima. Ti si definicija poniznosti, mekoće, neznanja, poniznosti. Gubitnik. Ali, nisi ti bitan već mi, izgubit ćemo i gubimo zbog tebe i tvoje poniznosti.

Ponizno je dogovoreno da Izetbegović HDZ-u daje milijarde, Mostar, financijsku vertikalu, preko države do županija. Desetljećima daješ Mostar Čoviću. Zato što je nekada davno, ponizno dogovoreno da je Mostar HDZ-ov. Ponizno HDZ-u daješ novce od kockarnica, kladionica, kompletnu financijsku vertikalu svih financija u državi, od županija, preko Federacije i Distrikta, do Vijeća ministara, uprave za PDV, sva ministarstva i sve pozicije financija.

Bio si u trezoru i sigurnim objektima, a moje kolege, umjetnici, novinari, inteligencija, mi smo svi svaki dan prolazili kroz aleje snajpera. Moja raja, braća, sestre, kolege su mi ginule dok si ponizno bio u bunkeru. Ja sam platio osobnu cijenu, koja je nikakva u usporedbi s tragedijom naroda, a tebi na sreću nije ništa bilo. Ti si svoje sklonio. Moja je obitelj ranjena.

Umjesto da danas demantiraš navode doktora Kurjaka, da demantiraš naše originalne dokumente koji dokazuju da je točno to što akademik govori. Ja nisam ponizan prema svojoj supruzi, bar sam ravnopravan.

A ti jesi prema svojoj. Zar ne vidiš, zar ne čuješ savjete i glasove pametnijih i mudrijih i pismenijih od mene – Bakire, ne budi ponizan prema ženi. Ne daj državu za ženu. I čekam te u petak u ovom studiju. Pustit ću te da pričaš i ne ću te prekidati. Možda te nekada ukinem, al’ ne ću te prekidati. Dođi, dođi…

Senad Hadžifejzović u središnjem dnevniku Face TV

Povezane objave

Na djelu je okupacijska načertanijsko-isilovska politika

HF

U čast rodu hrvatskome

HF

Nihad Aličković prijeti iz Šumadije

HF

Održan »XV. simpozij Stopama pobijenih«

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više