Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Sada je najbolji trenutak za cijepljenje.

Davor Božinović, ministar policije za posjeta Policijskoj akademiji, HRT

– Građani na cijepljenje mogu doći u razdoblju od 16.00 do 19.00 sati. Cijepljenje organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Također, 14. srpnja, nakon cijepljenja, građani će moći uživati u besplatnom koncertu glazbenog sastava Tango Appassionato koji će se održati u Parku Slobodana Langa s početkom u 19.30 sati (pokraj Gupčeve Zvijezde).

Poziv Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu da se Zagrepčani dođu cijepiti

– Cestovni koridor preko Neuma kudikamo najjeftinije i najefikasnije rješenje.

Ivo Goldstein, židovski etnobiznismen, povjesnik Srednjega vijeka i SDP-ov diplomat 3. IX. 2018. u Jutarnjem listu o Pelješkom mostu

– Bačiću, Kalmeti i Sanaderu ne bi odgovaralo da dođe netko novi koji im ne bi bio sklon. Zato je toj ekipi i Šeksu kao sivoj eminenciji, prihvatljiviji Jandroković nego, recimo, Anušić ili netko drugi od te mlađe ekipe koja s tom starom gardom ne želi imati nikakvog posla i koja s njima ne dijeli nikakvu povijest komunikacije.

Nacional, urednički komentar, Hrvatska danas, https://hrvatska-danas.com/2021/06/13/anusic-i-frankovic-nece-rusiti-plenkovica-prvi-koji-ce-mu-zabiti-noz-u-leda-bit-ce-gordan-jandrokovic/

– Pred nama su udarni vikendi ove ljetne sezone gdje nas očekuje najveći broj turista te razdoblje kad je potrebno da budemo još pažljiviji i odgovorniji kako bi održali povoljnu epidemiološku situaciju.
Nikolina Brnjac, ministrica turizma i športa u Dubrovniku

– Nema segmenta u hrvatskom pravosuđu koji bi na bilo koji način doveo u pitanje neovisnost sudstva. Od načina izbora sudaca, zakonskog okvira, organizacije sudova, svih mogućih aspekata… Oni su na najvišoj razini koju možete usporediti s drugim članicama EU-a.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade po povratku iz Sofije, Hina

TVRDNJE

– EMA ne preporučuje cjepivo Astra Zeneca za osobe starije od 60 godina, kako je rekao Marco Cavaleri, voditelj radne skupine Europske agencije za lijekove.

Napis u talijanskom dnevnom listu La Stampa

– Zašto je moja najava antipedofilskog zakona kao i uređenja izlaganja djece seksualnim sadržajima i LGBTQ propagandi izazvala ovakve reakcije?! Vrlo jednostavno, zato što sam dirnuo u osinje gnijezdo!
Pogledajte što je jedan od LGBTQ ideologa Gert Hekma izjavio za hrvatske medije dok je gostovao u Zagrebu na poziv Queer Zagreb. Dakle, otvoreno i bez uvijanja se založio za legalizaciju pedofilije! Ne ću dopustiti da se mojoj djeci nameće ovo ili bilo kakva druga propaganda! Svaki čovjek je jednako vrijedan neovisno o uvjerenjima i seksualnoj orijentaciji, ali isto tako svaki čovjek ima pravo odgajati svoju djecu u skladu sa svojim uvjerenjima! Na jesen u Sabor upućujem Antipedofilski zakon, ali i zakone koji će zaštititi našu djecu!”, najavio je Grmoja.

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta u Saboru

– Dr. Anthony Fauci znao je za potencijalne dokaze o laboratorijskom podrijetlu COVID-19 već u siječnju 2020. godine, prema tranši e-poruka medicinskog savjetnika Bidenove administracije objavljenim u utorak. E-poruke koje su The Washington Post i Buzzfeed News došle na zahtjev Zakona o slobodi informacija pokazuju da su stručnjaci obavijestili Faucija o “neobičnim značajkama” virusa koje ukazuju na moguće čovjekovo podrijetlo.

Raymond Wolfe, kolumnist Life Site Newsa iz Toronta 

– Izjava ureda Trudeau je zabrinjavajuća jer ne pruža javnosti povjerenje da će biti ukinuta ograničenja putovanja i potencijalno druge mjere zaključavanja bez sustava putovnica s cjepivom. Kanađani imaju pravo mobilnosti zaštićene Poveljom da ulaze i izlaze iz zemlje, što nije podložno nikakvoj kvalifikaciji da se Kanađani podvrgavaju invazivnim medicinskim postupcima.

Allison Kindle Pejović, odvjetnica iz Pravnog centra za ustavne slobode (JCCF), Life Site News

– Europski sustav Eudra Vigilance na dan 8. 5. 2021. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja. Istraživanja pokazuju kako je u 4 mjeseca ove godine bilo više umrlih od Covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine. To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi.

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

– Tragedija BiH leži u tome što jugonostalgičari, pa i oni koje je na to natjerala nužda, govore ono što zapadna politika želi čuti, dok ovi rado slušaju ono što se uklapa u njihove planove o uređenju BiH po uzoru na nekadašnje kolonije. Ali na tome se ne može graditi ozbiljna politika koja želi dobro ljudima u BiH.

Dr. fra Luka Marković, kolumnist Katoličkog tjednika

– Sloboda, dostojanstvo, pravo na rad, pravo na kretanje, pravo na zdravstvenu skrb, treba biti jednak među svima i imati jednaka prava kao i svi drugi, to je moguće samo ako živimo u demokratskom društvu koje se bazira na istini, a ne na laži. Već godinu dana živimo u Europi i svijetu gdje se istina proglašava laži, a laž istinom. To moramo ispraviti, istina mora izaći na vidjelo. Građani moraju dobiti slobodu i jednakost.

Mislav Kolakušić, nezavisni hrvatski eurozastupnik

– DORH je bio u službi ostataka bivše države i to obavještajno-političkih struktura, koje su na raznim razinama bile umiješane u likvidacije protivnika režima. U dobroj mjeri i danas je DORH u službi istih!

Bože Vukušić, istraživač i publicist u emisiji TV Bujice u listopadu 2019.

– Poznajem dosta homoseksualaca, neki su apsolutno ludi, a neki su pak jako pristojni i ugodni ljudi i ponosan sam što ih poznajem jer svojim znanjima i dobrotom obogaćuju i mene i moj život. Baš tako je i s heteroseksualcima. No, mnogi to očito ne razumiju. Recimo svi oni profesori, glumci, skladatelji, reperi, kipari, slikari, pjesnici, znanstvenici, športaši i studenti koji su se danas skitali sa skitajućom gej povorčicom. Koliko vidim, Republika Hrvatska ih je digla s Golog Otoka u visoku klasu. No, nije im dovoljno, diskriminirani su i pali ih to da mi znamo što njih pali.

Marijan Knezović, hrvatski intelektualac, politički i društveni aktivist iz Posušja, Kamenjar

GOVOR MRŽNJE

– Grmoja povezuje pedofiliju s nekime tko je LGBT, što graniči s govorom mržnje. To su stvari koje nemaju veze jedna s drugom, to je sramotno i očekujem od gospodina Grmoje da se ispriča.

Predrag Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, nasljednika zločinačke jugopartije, HRT

– Pozdravljam najavu ministra Beroša da će se u njegovom ministarstvu na ulazu tražiti covid potvrde ili obavljati testiranja, što smatra jako dobrim putem da se zaštiti one koji koriste usluge ministarstava i tijela državne uprave, ali i zaposlenike.
Josip Aladrović, ministar rada, RTL

– Jako je proziran pokušaj Nikole Grmoje da postane hrvatski Viktor Orban i da na leđima LGBTIQ osoba osvoji jeftine političke bodove populističkom demagogijom. Ovime Most nastavlja svoju višegodisnju tradiciju gdje iza jeftinih fraza poput “ne zanima nas ideologija” pokazuje svoje pravo lice koje je izrazito klerikalno, desno, protiv prava žena, LGBTIQ osoba, migranata i ostalih manjina. No srećom Hrvatska još uvijek nema vlast kao Mađarska ili Poljska, koliko god to neki političari željeli.

Daniel Martinović, pripadnik i aktivist homoseksualaca

JUGONOSTALGIJA

– Zemlja smo koja doista podupire svoje susjede u europskim aspiracijama.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u uvodnom govoru na 14. Dubrovačkom Forumu, međunarodne konferencije pod nazivom ‘(Post)-Pandemic Geopolitics – Together in a World Apart’, https://vlada.gov.hr/vijesti/8

– Raspad Jugoslavije 1991. je završetak procesa nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, što se vidjelo već i na glasanju o Ustavu na Ustavotvornoj skupštini, gdje su se vidjele ugrađene težnje k raskidu zajedničke države.

Nikola Šainović, potpredsednik Vlade Srbije 1991. godine, Politika

BLA-BLA

– Ova kriza bez presedana, koja je nastala kao posljedica pandemije, veliki je test sposobnosti vlada i zemalja, isto tako i naše sposobnosti međusobne suradnje u odgovoru na najveći svjetski izazov do sada. Iako kriza i dalje traje, rješenje se pronalazi, a ono zahtijeva sposobno upravljanje krizama, donošenje brzih i ispravnih odluka, koje omogućuju izlazak iz krize koje je stvorila pandemija.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u uvodnom govoru na 14. Dubrovačkom Forumu, međunarodne konferencije pod nazivom ‘(Post)-Pandemic Geopolitics – Together in a World Apart’

BUDALA

– Danas sam se i ja cijepio i pozivam sve naše građane da se cijepe i da napokon završimo ovu ružnu priču i da uživamo u boljim vremenima.

Andrej Kramarić, hrvatski nogometni reprezentativac nakon cijepljenja cjepivom Jansen u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu

– Znanost je toliko napredovala zahvaljujući stručnjacima iz cijelog svijeta. Zbilja se trebamo prikloniti njihovu mišljenju jer ne postoji drugi način da pobijedimo ovu bolest. Želimo normalno živjeti punim plućima i baviti se poslovima kojima smo se i prije s ljubavlju bavili. Jedini način da dođemo do toga je cijepljenje.

Đani Stipaničev, pjevač lakih nota nakon što je plaćen o Hrvatske vlade da se javno cijepi

DEMAGOGIJA

– Andrej je današnjim cijepljenjem postao dio velike obitelji hrvatskih sportaša koji su se cijepili i svojim primjerom pokazali građanima koliko je bitno cijepiti se protiv bolesti COVID-19.

Napis Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo nakon što se je navodno cijepio naivni nogometaš Andrej Kramarić

– Cjepivo je spasilo čovječanstvo već u više navrata kroz povijest, i ono je u ovoj situaciji najbolji povratak normalnom životu.

Davor Božinović, ministar policije za posjeta Policijskoj akademiji, HRT

– Konzumiranje izbjeljivača odnosno sredstva za dezinfekciju opasno je i ne sprečava zarazu bolešću COVID-19. Izbjeljivač i druga sredstva za dezinfekciju su otrovni. Ni pod kojim okolnostima nemojte ih piti, špricati po tijelu ili unositi u tijelo na neki drugi način. Upotrebljavajte ih samo kako biste pažljivo dezinficirali površine.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

– Pogođena pandemijom i razornim potresima Hrvatska je očuvala čvrstu financijsku reputaciju, ona uči kako izdržati pritisak i povući znatne financijske resurse da građanima osigura pravi razvoj.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade u uvodnom govoru na 14. Dubrovačkom Forumu, međunarodne konferencije pod nazivom ‘(Post)-Pandemic Geopolitics – Together in a World Apart’

DIKTATURA

– Covid-19 nikoga nije poštedio i to čini krizu kroz koju još uvijek prolazimo jedinstvenom iz globalne perspektive. Danas se nalazimo u poziciji da smo naučili određene lekcije. Prva je bila, kako kaže, vezana uz zaštitnu opremu. Dovoljan je bio jedan telefonski poziv kineskom premijeru Liju i problem je bio riješen. Radi se o globalnom izazovu i globalnoj borbi koja se ne će završiti sve dok svi ne budu sigurni.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u uvodnom govoru na 14. Dubrovačkom Forumu, međunarodne konferencije pod nazivom ‘(Post)-Pandemic Geopolitics – Together in a World Apart’

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Mi moramo potaknuti ljude da se cijepe. Nemamo drugog rješenja. Tko želi doprinijeti boljitku zemlje, napravit će taj korak. Mi činimo sve da to olakšamo.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade po povratku iz Sofije, Hina

– Cjepiva protiv bolesti COVID-19 razvijena su brzo, uz pridržavanje najviših sigurnosnih standarda. Cjepivo protiv bolesti COVID-19 bilo je nužno potrebno, pa su vlade i tvrtke potrošile puno više novca da bi ga razvile. Istraživanje i razvoj odvijali su se istodobno širom svijeta, pritom se pridržavajući strogih sigurnosnih i kliničkih standarda. To je omogućilo brži razvoj cjepiva, ali ne znači da su istraživanja bila manje rigorozna niti da je cjepivo manje sigurno.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

GLUPOST

– Nadam se da će publika svojom nazočnosti posvjedočiti koliko je napora i stručnosti trebalo za održati ovakav program. Nema umjetničkog života bez interakcije s publikom zato je važno cijepiti se.

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija na svečanoj sjednici Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

– Cjepivo protiv bolesti COVID-19 ne možete napraviti kod kuće. Razvoj cjepiva kompliciran je tehnički postupak koji se ne može provesti kod kuće. Uključuje temeljito testiranje u laboratoriju, a zatim klinička ispitivanja u kojima sudjeluju tisuće volontera. Cjepiva u određenoj državi moraju odobriti medicinski stručnjaci i znanstvenici.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

KRŠĆANOFOBIJA

– Vatikan je u ožujku službeno zabranio crkvene blagoslove istospolnih parova, čime je Katoličku Crkvu u Njemačkoj stavio na test izdržljivosti. Svećenstvo se sada suprotstavlja Vatikanu.

Sandra Biegger, novinarka Deutsche Wellea, https://www.dw.com/bs/blagoslovi-za-homoseksualne-parove-kao-znak-protesta/a-57484339

– Petokraka je usporediva s križem, pod kojim je ubijeno najviše ljudi u povijesti čovječanstva.

Žarko Puhovski, suvremeni globalizacijski politički analitičar opće prakse, a bivši dvostruki krivokletnik protiv slobodno mislećih Hrvata, N1 TV

– Anitu Šupe, nutricionisticu pokretačice Inicijative Prava i slobode koja se bori protiv epidemioloških mjera, koronaputovnica i obaveznog cijepljenja i veliča druge antivaksere kao što je klerikalno-konzervativna zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Nenad Jarić Dauenahuer, novinar Indexa

LAŽ

– Nema utjecaja Vlade i političara na sudstvo”, naglasio je i dodao da je sudstvo u Hrvatskoj ”neovisno, rade samostalno, profesionalno, na temelju zakona”.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade po povratku iz Sofije, Hina

– Cjepiva se temeljito testiraju prije uvođenja na tržište u određenoj državi. Medicinski stručnjaci i znanstvenici pridržavaju se strogih međunarodnih standarda pri donošenju odluke o javnoj dostupnosti cjepiva. Poput svih lijekova, i cjepiva mogu uzrokovati nuspojave koje su najčešće lakše i prolazne. Ozbiljnije nuspojave vrlo su rijetke. Puno je veća vjerojatnost da će osobi ozbiljno naštetiti bolest, a ne cjepivo protiv te bolesti.

Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

– Benefiti cjepiva AstraZeneca nadmašuju rizike, pogotovo za populaciju iznad 60 godina.

Marco Cavaleri, voditelj radne skupine Europske agencije za lijekove (EMA), La Stampa

– Ne postoji nikakva LGBT propaganda i ne može se nikada i nigdje zabraniti.

Franko Dota, pripadnik zagrebačke homoseksulane aktivističke skupine Zagreb Pride

– Cjepiva protiv bolesti COVID-19 ne mogu vas zaraziti bolešću COVID-19. Ne možete se zaraziti bolešću COVID-19 putem cjepiva. Nijedno cjepivo dostupno javnosti ne sadrži živi virus koji uzrokuje bolest COVID-19. Cjepiva mogu uzrokovati manje nuspojave poput bolne ruke ili blage vrućice. To je znak da cjepivo djeluje.

Izvor: GAVI, Globalni savez za cjepiva i imunizaciju. Svjetska zdravstvena organizacija na facebooku, https://web.facebook.com/coronavirus_info/facts?page_source=alt_treatments_faxit

NAKNADNA PAMET

– Ne možemo mi penalizirati ljude za nešto što nije zakonom obvezno. Nema nijedne zemlje u EU-u koja je uvela obvezno cijepljenje. To u ovom trenutku jednostavno nije situacija. Mi cijelo vrijeme idemo s pozitivnim pristupom. Sada imamo alat za obranu.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Dubrovniku po povratku iz Sofije, Hina

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više