Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvati su s krunicom oko vrata pobijedili srpskog neprijatelja

I danas će molitvom i s krunicom srušiti COVID diktaturu

 

Uskoro će se navršiti svije godine otkako traje najavljeni rat protiv novog korona virusa koji uzrokuje bolesti covid-19. U različitim varijantama virus se i dalje širi. Mjere koje se donose da se zaštiti građane od virusa proizvode više štete i zla nego sam virus. Zbog toga su plodovi ovog rata vrlo gorki.  

Čudan neki rat, vodi se tako da nametanjem uvijek novih mjera nanosi sve veću štetu građanima, njihovim pravima i slobodama. Bogatstvo iz donjih i srednjih slojeva društva seli prema vrhu piramide svjetske moći s kojeg se upravlja ovim ratom. U ruke onih koji upravljaju ovim ratom i uvedenim izvanrednim stanjem dospjela su prava, slobode, zdravlje i samo ljudsko dostojanstvo građana i naroda. Upravljači su se počeli ponašati kao da im to sve pripada po nekom prirodnom pravu te ono što su u ovom ratu do sada prigrabili žele ne samo zadržati nego i dodatno zaokružiti uspostavljanjem potpune kontrole nad obespravljenim pojedincima i narodima. Shvativši što se događa i da oni koji upravljaju ovim izvanrednim stanjem, vode svijet u sve veću i veću diktaturu, građani su počeli spontano prosvjedovati i pružati otpor. U nekim europskim pa i hrvatskim gradovima katolici su na prosvjedima počeli moliti krunicu. Na prosvjedu u Zagrebu pojavile su se velike slike Majke Božje, Blažene Djevice Marije.  

Ne bi trebalo biti ništa čudno i neobično što čovjek u teškoj i neizvjesnoj ratnoj situaciji traži pomoć i zaštitu odozgo, s Neba, od Boga. U oslobodilačkom Domovinskom ratu mnogi hrvatski branitelji nosili su krunice oko vrata. U Ratu za nezavisnost 1941.-1945. godine  hrvatski vojnici su također nosili vjerske simbole. O hrvatskim vojnicima koji su bili pod zapovjedništvom Jure Francetića, kasnije Rafaela Bobana, piše u svom Ratnom dnevniku partizanski komesar i kasnije Titin general Ivan Šibl: „Oko vrata vise im križići, a u lisnicama i notesima imaju svete sličice.“ U bitci za Koprivnicu, koja je bila najveća između partizana i hrvatskih vojnika i bez stranih sudionika, ovi hrvatski vojnici su pod zapovjedništvom Rafaela Bobana pobijedili brojčano višestruko nadmoćnije partizane. Oni se ni kod Bleiburga nisu predali. U hrvatskom narodu su ostali zapamćeni po svojoj hrabrosti. 

Molitva krunice i vjerski simboli na prosvjedima protiv korona-diktature smetaju onima koji su stali na drugu stranu, stranu diktature. Na taj način žele one na suprotnoj strani duhovno razoružati. Tako razoružane i oslabljene može ih se staviti pod željenu kontrolu. Narod koji želi biti slobodan ne će se odreći svoga duhovnog oružja niti u ratu, pogotovo ne u ratu. Duhovni boj, kao dio i ovog covid-rata, može se dobiti samo duhovnim oružjem.

Vlatko Ljubičić 

Povezane objave

Matematika i fizika u sinergiji

HF

Živimo u divljem braku politike i struke

HF

Aco Stanković – nacionalni veleizdajnik

HF

Čestitamo Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više