Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Milijarder Elon Musk i Tesla na strani Ukrajine

Tesla najavio da će ukrajinski zaposlenici koji se vraćaju u obranu domovine i dalje primati plaće

 

Milijarder Elon Musk i Tesla najavili su da će proizvođač električnih vozila nastaviti isplaćivati plaće svojim ukrajinskim zaposlenicima. Od potonjeg je zatraženo da se vrate kako bi obranili svoju domovinu najmanje tri mjeseca.

CNBC je izvijestio da je tvrtka vijest objavila u korporativnom e-mailu svog direktora za sjevernu Europu Axela Tangena Zaposlenicima Europe, Afrike i Bliskog istoka. Iz e-maila nije bilo jasno je li jamstvo za plaće prošireno na zaposlenike Sjeverne Amerike.

Očekuje se kako će kompanija procijeniti nastavak plaćanja na kraju početnog tromjesečnog razdoblja. U e-mailu se navodi da će svaki ukrajinski zaposlenik od kojeg je zatražen povratak u zemlju kao član rezervističke službe biti zadržan kao zaposlenik s redovnom plaćom tri mjeseca, podložno daljnjoj procjeni na kraju tog vremena.

Ukrajinske vojne rezerviste počeo je pozivati predsjednik Volodimir Zelenskij prošlog mjeseca dok su se ruske postrojbe okupljale na granici pripremajući se za invaziju koja se sada događa. Sukob i dalje bjesni kao najsmrtonosniji kopneni rat u Europi od Drugog svjetskog rata.

Zelenskij se oslanjao na hrabri otpor koji ukrajinski narod nudi ruskoj invaziji, a vlada je obećala isporučiti oružje svakom građaninu koji je voljan ostati na mjestu i boriti se protiv Rusa.

Nekoliko zapadnih zemalja predvođenih SAD-om odgovorilo je na invaziju izdavanjem oštrih gospodarskih sankcija protiv Rusije i pružanjem zaliha i pomoći Ukrajini, uključujući velik broj oružja i vojne opreme.

Elon Musk, također izvršni direktor SpaceX-a, pružio je pomoć ukrajinskim ratnim naporima. Tangenov e-mail objasnio je da je Musk uputio SpaceX da se udruži s Teslom kako bi pružio proširenu internetsku pokrivenost putem svoje usluge Starlink u niskoj zemljinoj orbiti kako bi Ukrajini pružio alternativnu internetsku infrastrukturu dok je napadnut. Tangen je opisao kako su volonteri posljednjih tjedana testirali, pakirali i otpremili nekoliko stotina Starlink jedinica u Ukrajinu.

Teslino osoblje okupilo je i isporučilo Ukrajini niz svojih Powerwall litij-ionskih baterijskih sustava za napajanje opreme Starlink po potrebi.

Ukrajinski potpredsjednik vlade Mihailo Federov odgovoran je za procese digitalne transformacije i na Twitteru je izdao osobnu izjavu zahvalnosti Musku. Primivši drugu pošiljku Starlink jedinica, napisao je da Musk “drži riječ” i zahvalio mu se što podržava “Ukrajinu i mir u cijelom svijetu!”

https://republicanpost.net/tesla-announces-ukrainian-employees-returning-to-defend-homeland-will-continue-receiving-salaries/

Povezane objave

Euro nam je važniji od većih plaća

HF

Izgledi su i dalje loši

HF

Hrvatska povrijedila prava vlasnika stanova sa zaštićenim najmoprimcima

hrvatski-fokus

Najviše zelene energije iz novih tehnologija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više