Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne smije se dopustiti Srbiji (Beogradu) ulazak u Europsku uniju sve dok ne vrati istočni dio Srijema u Hrvatsko Državno Područje

Ne postoji niti jedan pravno valjani dokument, koji bi podupirao i opravdavao beogradsku okupaciju istočnog dijela Srijem

 

URED

REGENTA KRALJEVINE HRVATSKE, SLAVONIJE I DALMACIJE

Zagreb, 23. svibnja 2022.

Broj: 030/2022

                                               IVICA JURJEVIĆ

                                              Hrvatski pjesnik

                                              Iz Zemuna

Uvaženi g. Jurjeviću,

Hvala na lijepim riječima, koje su me barem u duhu vratile u naš hrvatski Zemun, a u kojem – nažalost – nisam bio već pune 32 godine.

Koristim prigodu za uputiti Vam još nekoliko riječi:

Ad 1.

Ne smije se dopustiti Srbiji (Beogradu) ulazak u Europsku uniju sve dok ne vrati istočni dio Srijema u Hrvatsko Državno Područje.

Ad 2.

Ne postoji niti jedan pravno valjani dokument, koji bi podupirao i opravdavao beogradsku okupaciju istočnog dijela Srijema.

Taj dio Hrvatske Zemlje nasilno je i samovoljno otrgnuo Majci Domovini dne 3. listopada 1929. godine izvjesni Aleksandar Karađorđević, izuzeto držak čovjek, koji se je čak i krraljem dao nazivati.

Andrija Hebrang, u UDBA-inom zatočeništvu, ne krzmajući je izjavio: “Srijem je hrvatski”.

Točno.

Prelistavam sinoć “Zagrebački športski list” iz 1924. godine i čitam o nogometnoj utakmici odigranoj između Zemuna i Beograda.

Ad 3.

Iza otimanja hrvatskog Srijema stoje masoni iz Velike lože u Londonu, koji i financiraju taj projekt.

Izvjesni Tito, koji se je također samozvano volio predstavljati kao Josip Broz, bio je na platnom spisku te tajne organizacije.

Njen današnji opunomoćenik u Hrvatskoj je sveuč. prof. Hrvoje Klasić.

Ad 4.

Priredio sam za tisak trosveščanu knjigu(e) o Srijemu “Jugoslavija nije srbski projekt – 8. dio”, koju ću slati političkim strankama i udrugama s ciljem da one u svoje programe uvrste (možda i preoblikovan) moj tužbeni zahtjev:

Akt Aleksandra Karađorđevića proglašen 3. listopada 1929. pod nazivom “Zakon o nazivu i podjeli Kraljevine na upravna područja” utvrđuje se ništetnim.

Utvrđuje se da Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija (a) nije nikada ušla u sastav Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca, niti je sudjelovala u razgovorima (pregovorima) o tom državničkom  činu, (b) nije prestala postojati (biti subjekt) 1. prosinca 1918. godine, (c) ali je bila privremeno u funkciji od 10. travnja 1941. godine do 8. svibnja 1945. godine.

Nalaže se sljednicima Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca omogućiti ulazak u posjed ozemlja koje je Kraljevini Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji pripadalo po Hrvatsko-Ugarskoj nagodbi (1868. godine), uz korekcije iz Manifesta cara Karla I. (Karla IV.) danog 16. listopada 1918. godine. (Tužba, Općinski građanski sud u Zagrebu, br. 50.P-2060/2022, 11. travnja 2022. – sudac: Violeta Veselić)

Ad 5.

Srijem nije ničije, pa ni moje, pojedinačno dobro.

Zato bi trebalo osnovati “Međustranački odbor za povrat Srijema u Hrvatsko Državno Područje”.

Predlažem da to Vi pokrenete.

Ad 6.

U Zagrebu su od 1926. izlazile novine pod naslovom: “Privreda”, pa “Hrvatska privreda”, a od 1941. do 1945. kao “Gospodarstvo” (svaki dan, osim ponedjeljka). Krajem 1942. priređen je posebna broj o Srijemu (s 29 oglasa gospodarskih poduzeća). Pretvorit ću ga (s dodatcima) u knjigu.

Imam sve brojem tjednika “Graničar”, koji je od 1942. do 1944. (do početka listopada) izlazio u Zemunu, a tijekom 1945. u (mojim) Vinkovcima. Nastojat ću iz njega složiti nekoliko knjiga.

Časopis “Vinkovci”, koji smo upravo okrenuli, posebno će se baviti Srijemom.

Ad 7.

Pošaljite mi svoje radove (koje nismo dosad objavili) o Srijemu, pa ću ih uvrstiti u navedene publikacije.

Srdačan pozdrav i dobro zdravlje

Dr. sc. Tomislav Dragun, regent Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Predizborno nedjelo kukastog križa na Poljudu

HF

Sada je svima jasno da je HČSP bio u pravu

HF

Krivi savjeti i savjetnici hrvatskoj predsjednici

HF

Šuti o donacijama četničkom biltenu HOBOCTY

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više