Hrvatski Fokus
Znanost

Športaši i dalje iznenadno umiru

Bivša engleska nogometna zvijezda Matt Le Tissier izjavio je da je nedostatak istrage o naglom porastu smrti cijepljenih mladih športaša skandal

 

Počelo je Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru i svim nogometašima moramo poželjeti sve najbolje i prvenstveno, dobro zdravlje. Naime, početkom rujna 2022. objavljen je značajan tekst povodom javnog istupa zabrinute bivše nogometne zvijezde zbog iznenadnog kolapsa mnogih nogometaša i drugih sportaša: „Bivša engleska nogometna zvijezda požalila se prošli tjedan da nitko ne obraća pažnju na nagli porast broja smrtnih slučajeva sportaša koji se dogodio od uvođenja cjepiva protiv COVID-a.“

U razgovoru prošlog četvrtka s Markom Steynom za GBNews, bivša engleska nogometna zvijezda Matt Le Tissier izjavio je da je nedostatak istrage o naglom porastu smrti mladih športaša skandal, kao i ono što on naziva ‘normalizacijom toga u mainstream medijima“. „Vidio sam toliko ljudi, toliko incidenata mladih, zdravih športaša koji su kolabirali na terenu u vrijeme igre“, rekao je Le Tissier Steynu. „I to jednostavno nije normalno, a mediji kao da to normaliziraju i kao da nitko ne obraća pozornost na ovaj veliki porast smrtnosti koji se događa, a nadležna tijela za ove sportove to ne primjećuju ili ne pozivaju na istragu što mislim da je apsolutno skandalozno.“

„Pokušavao sam i nadam se da ću uskoro dobiti sastanak s moćnicima (nogometa) kako bih im pokušao iznijeti dokaze koji će im pokazati što se događa, jer se čini da oni to sami ne žele istražiti, i mislim da je to kriminalno“, zaključio je Le Tissier.

Prošle godine zabilježen je nagli porast srčanih udara i bolesti kod desetaka športaša iz više sportova. Medicinski stručnjaci poput bivšeg potpredsjednika Pfizera dr. Michaela Yeadona povezuju iznenadni početak bolesti s cjepivima. Doista, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prepoznali su u lipnju 2021. korelaciju između miokarditisa, opasne upale srčanog mišića, i mRNA cjepiva protiv COVID-a proglasivši „vjerojatnu povezanost“ između to dvoje. (Megan Redshaw: „CDC Finds ‘Likely’ Link Between Heart Inflammation and Pfizer, Moderna COVID vaccines; „Children’s Health Defense/The Defender“, 23. 6. 2021.).

Le Tissier je ranije izrazio zabrinutost zbog uloge cjepiva u iznenadnoj pojavi bolesti u športu. Prošloga studenoga, nakon što se John Fleck, engleski nogometaš, onesvijestio na utakmici, Trevor Sinclair, bivša engleska nogometna zvijezda i športski stručnjak, prekinut je u radijskom prijenosu jer je rekao da su ljudi pitali može li se Fleckova bolest povezati s cjepivom (protiv COVID-a). Le Tissier je na Twitteru pozvao na istragu o ulozi koju su cjepiva imala u naglom porastu srčanog udara (infarkt) i bolesti na utakmicama nakon Fleckova kolapsa.

Le Tissier je u prosincu ponovno pitao postoji li veza između cjepiva protiv COVID-a i iznenadnih bolesti kod športaša nakon što su se još tri športaša razboljela tijekom utakmica. ‘Oracle Films’ u veljači je intervjuirao Le Tissiera gdje su raspravljali o naglom porastu srčanih udara i bolesti u atletici kao mogućoj posljedici cjepiva. (www.oraclefilms.com/mattletissier).

Nedavni podatci obdukcije iz više provedenih studija pokazali su vezu između miokarditisa i cjepiva protiv COVID-a, a studija CDC-a koju je u veljači objavio Journal of the American Medical Association (JAMA) otkrila je da je rizik od miokarditisa kod mladih muškaraca 133 puta veći nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom protiv Covid-a. FDA je odobrila zahtjev Pfizera i Moderne za izdavanje odobrenja za hitnu uporabu (EUA) novih ‘pojačivača’ (booster doza) namijenjenih borbi protiv varijante Omicron, oslanjajući se na podatke iz postojećih cjepiva i ispitivanja provedenih na miševima.

Izvor:

  1. Joseph Summers: „Former soccer star wants to know why young athletes are dying and no one seems to notice;“ LifeSiteNews, 1. 9. 2022.
  2. Emily Mangiaracina: „Autopsy studies confirm link between COVID jabs and heart inflammation“; LifeSiteNews, 29. 8. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Djeca u školi s maskama izložena opasnim bakterijama

hrvatski-fokus

Proglašeni novi članovi HAZU-a

HF

Borimo se protiv štagljarizma

HF

Poziv za ‘zoom konferenciju’ bio je lažan

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više