Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Ove subote u Lisinskom gostuje impresivna Sofijska filharmonija

Pod vodstvom karizmatičnog šefa dirigenta Najdena Todorova uz svjetski hvaljenog violinista Veska Eškenazija

 

Najpoznatiji bugarski ansambl svjetskoga ugleda ove godine obilježava 94. godišnjicu postojanja, a u Lisinski dolazi 26. studenoga pod vodstvom karizmatičnog šefa dirigenta Najdena Todorova uz svjetski hvaljenog violinista Veska Eškenazija.

Orkestar, kojim su kroz njegovu dugu i bogatu povijest ravnali slavni dirigenti poput G. Roždestvenskoga, K. Mazura, sira N. Marinera, L. Hagera i V. Gergijeva, svojim je svjetskim turnejama stekao ugled i izgradio neprijeporni autoritet vrhunskoga orkestralnoga ansambla koji hvale i najzahtjevnija publika i najstroži svjetski glazbeni kritičari.

Orkestar je poznat i po suradnji na posebnim projektima s pop i rock glazbenicima poput Stinga te grupama Bee Gees, Deep Purple i dr. U ciklusu Lisinski subotom Sofijska filharmonija izvest će djela Mendelssohna-Bartholdyja, a kao solist nastupit će violinski virtuoz, nekadašnje čudo od djeteta, Vesko Eškenazi.

Nakon koncerta na pozornici će se održati Razgovor s umjetnicima u kojem će sudjelovati Najden Todorov i Vesko Eškenazi. Koncert je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske, a ulaznice, po cijenama od 200 do 290 kn (26,54 – 38,49 €), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE (https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/34341).

Anđelka Felja

Povezane objave

Preminula hrvatska književnica Vera Primorac

hrvatski-fokus

Iz kurikularne reforme nije moguće izbaciti politiku

HF

Čestit vam Božić, braćo Poljaci!

HF

U Hrvatsku stiže Joe Biden – osvjedočeni hrvatski prijatelj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više