Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Mesija će doći tek kada Edom, Europa, Kršćanstvo (bijela rasa), potpuno propadnu. Dakle, pitam vas: Je li dobra vijest da (tuđnci) muslimani napadaju Europu? To je izvrsna vijest! To znači dolazak Mesije! Sjajne vijesti!

Rabin Rav Touitou, nastanjen u Francuskoj; izjava na YT-u, 20. studenoga 2013. 

– Mi Europljani još uvijek smo uvjereni u središnje mjesto našeg malog kontinenta, ne samo u povijesti čovječanstva nego i u oblikovanju današnjeg svijeta. Držimo predavanja svima ostalima na temelju vrijednosti za koje čvrsto vjerujemo da su univerzalne. Za sebe mislimo da smo plemeniti, moćni i dobronamjerni. Ali razdoblje istinske europske moći zapravo je bio samo jedan povijesni trenutak.

Gerard Araud, nekadašnji francuski veleposlanik u Washingtonu, The Telegraph, Index

 – Rukovodstvo NOV i JVuO je u prvom planu imalo borbu za vlast, a tek onda antifašizam, a narod – kako hoće, tako hoće. Spomenuta rečenica bila bi kruna slave u udžbenicima nacionalne povijesti.

Miodrag Poleksić, Politika, Beograd, https://www.politika.rs/sr/clanak/563113/Antifasizam-umotan-u-sarenu-lazu 

– Nacija može preživjeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživjeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred vratima grada je manje zastrašujuć – jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi puta i do najviših, vladarskih odaja. Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čovjeka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko tijelo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubojice. Izdajnik je kuga.

Marko Tulije Ciceron, rimski govornik, političar i filozof iz II. i I. stoljeća prije Krista

– Francuzi će, obzirom na demografske trendove, uskoro smjeti putovati samo jednom u životu – na Hadž u Meku.

Adrian Kaiser, https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– Osnovna ideja osnivača i ideologa pokreta “Mladi muslimani” bila je vraćanje islamu, što su smatrali preduvjetom za preporod i slobodu cjelokupnog naroda.

Anes Džunuzović, bošnjački novinar i publicist, Stav

– Više od 1.600 znanstvenika potpisalo deklaraciju: “KLIMATSKA IZVANREDNA SITUACIJA” uopće ne postoji. Potraži World Climate Declaration (CLINTEL)!

LORI, https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura  

TVRDNJE

– Nijemci i njihovi kolaboracionisti ubili su najmanje 1,7 milijuna sovjetskih židova do konca 1942. godine.

Timothy Snyder, povjesničar sa Sveučilišta Yale, N1 TV

– CO2 agenda ne znači da svi ne smiju ispuštati CO2. U principu se to odnosi stoku sitnog zuba, općenito sve gojume. Bogatima će samo biti manje prometa nebom po kojem će i dalje letiti, i jedini koji će se čuti sa svojim V12 i V8 motorima bit će oni. Mi ostali ćemo se morati stišati i smiriti da ne ometamo njihovu buku.

francisco franco,  https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– Teološko modeliranje javnog prostora u Srbiji je počelo nakon 2000. godine, kad pravoslavlje s političkim pretenzijama počinje da oblikuje javni, društveni prostor, pri čemu se ugrožavaju prava drugih na vlastiti identitet. Odbacuju se sekularne vrijednosti građanskog društva – demokracija, civilno društvo, pluralistički diskurs, sekularna i vjerska tolerancija i individualna ljudska prava. Sukladno tomu, mlađe generacije su konzervativne i naglašeno nacionalne, ali i konfuzne, a ideološki predstavljaju kombinaciju ljevičara i desničara.

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Slobodna Bosna

– LGBT ideologija u osnovi je neomarksistička ideologija. Marx i Engels, napisali su da će krajnji cilj komunizma biti uništenje obitelji. LGBT ideologija pobuna je protiv Stvoritelja. I zato moramo to govoriti i upozoravati ljude i organizirati svjetski savez otpora, dobrih ljudi dobre volje, zdravog razuma. Čak nam i nekršćani moraju pomoći da se suprotstavimo ovoj ideologiji neomarksističkog globalizma.

Athanasius Schneider, kazahstanski biskup, https://shows.acast.com/5c98fbd7ddf2c42b5c7484d1/episodes/6463c766f9b6130011cff897

– “Obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi u Hrvatskoj zaključili su 2020. godinu s više od 125 milijardi kuna ukupne neto vrijednosti imovine, a od početka širenja korona virusa u Europi (21. 2. 2020.) njihova je imovina narasla za 4,5 milijardi kuna…“ “Korone više “nema”, ali zato imamo najveći broj umrlih umirovljenika ikad!” “…Potvrđuju to i podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji pokazuju da je bez mirovine dosad u 2022. godini zbog smrti ostalo čak 18.323 umirovljenika. Najveća je to brojka u povijesti, gora nego pandemijski kritične posljednje dvije godine. Naime, u prva četiri mjeseca 2021. umrlo je manje korisnika mirovina, njih 16.918, dok ih je u istom razdoblju 2020. umrlo još manje, 14.341. Na sličnoj su razini i 2019. i 2018. godina…” https://www.034portal.hr/korone-vise–nema—ali-zato-imamo-najveci-broj-umrlih-umirovljenika-ikad–852; https://totalinfo.hr/sokantne-brojke-u-2021-umrlo-60-815-umirovljenika-najvise-u-hrvatskoj-povijesti/ kao i u njemačkoj: https://provjeri.hr/dokaz-djelotvornosti-cjepiva-njemacko-mirovinsko-osiguranje-ocekuje-21-milijardu-eura-viska/

o.o. , https://provjeri.hr/sluzbeni-podaci-govore-da-je-u-hrvatskoj-tijekom-2021-umrlo-oko-61-000-umirovljenika/

– Izražavam strah da će Sjedinjene Države napustiti Ukrajinu. Postoji noćna mora scenarij gdje Sjedinjene Države kažu, dosta je, više ne želimo pomoći Ukrajini, morate pregovarati. Francuska, Engleska i Njemačka to ne će moći učiniti, ali Sjedinjene Države mogu prisiliti vašu vladu govoreći želimo prekid vatre pod svaku cijenu. Najvažnije je izbjeći to… Najslabija karika je Washington.

Jacques Attali, mentor E. Macrona i tvorac glabolističkog zla u snimci s ruskim pankerima Vovanom i Lexusom, croativ.net/globalisticki-tata-macrona-jacques-attali-u-vrlo-opasnoj-igri-samo-unistenje-rusije-i-putina-je-rjesenje-vi-lazite-i-dramatizirajte-51352

GOVOR MRŽNJE

– Kralja Tvrtka su hrvatski nacionalisti odavno prigrlili kao svojega.

Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar, Peščanik, Beograd, https://pescanik.net/kic-u-sarajevu/

– Zapadni skrbnici postavili su na čelo suvremene Ukrajine etničkog židova, sa židovskim korijenima, židovskim podrijetlom. I stoga, po mom sudu, čini se da zataškavaju protuljudsku bit koja je temelj moderne ukrajinske države. I to čini cijelu situaciju krajnje odvratnom, da etnički židov zataškava glorifikaciju nacizma i prikriva one koji su u nekom trenutku (povijesti) doveli do holokausta u Ukrajini, a to je istrjebljenje milijuna i pol ljudi.

Vladimir Putin, ruski predsjednik na ruskoj državnoj televiziji, Reuters

– Washington mobilizira skupinu europskih zemalja u svrhu rješavanja ruskog pitanja na jednak način na koji je postupio Adolf Hitler tražeći konačno rješenje za istrjebljenje europskih židova.

Sergej Lavrov, ruski šef dipšlomacije, Reuters

– Zrinjski iz Mostara, tim je koji ponosno na amblemu prikazuje crveno-bijele kvadratiće tipične za hrvatski nacionalizam. I nikada nije napravio misterij od toga, s obzirom na to da je 1945. sudjelovao na prvenstvu ustaša (suradnika Osovine) koji predstavljaju hrvatsku ekstremnu desnicu. 

Lorenzo Topello, novinar milanske Gazzete delo Sport, ttps://www.gazzetta.it/Calcio/Europa-League/21-08-2023/zrinjski-mostar-la-squadra-degli-ustascia-torna-in-europa_preview.shtml?

– Ustaški kult čisti fašizam Zagreba i BiH Hrvata. I očigledno savez četnika iz Beograda sa ustašama. Iz Zagreba koji putem medija ili političara jedni. Drugima podmeću kojekakve packe. Ali cilj se nadzire i jednim i drugih.

Kapija, slobodna-bosna.ba/vijest/301825/ostra_reakcija_iz_kanade_opasna_antidrzavna_antibosanska_anticivilizacijska_i_antievropska_politika_i_praksa_od_strane_politichke_opcije_kojom_rukovodi_dragan_chovic_i_njegov_hns.html

JUGONOSTALGIJA

– Suvremena Bosna i Hercegovine je stvorena putem ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a i izrasla iz partizanske borbe.

Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar, Peščanik, Beograd, https://pescanik.net/kic-u-sarajevu/

– Yugoslavija je za ove bila Amerika, očekujem podjelu na ženske i muške razrede. U srednjoj školi djevojke koje dobiju mjesečnicu staviti tjedan dana u pećinu dok ne “ozdrave”.

Josip Kovac, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– Predloženim se Zakonom pokušava ograničiti upotreba hrvatskog jezika koji je povijesno bio propulzivan i otvoren te propisati da sve javne obavijesti i promidžbene poruke moraju biti na hrvatskom jeziku, da nazivi ustanova, proizvoda, sportskih i kulturnih objekata i priredbi te mnogih drugih manifestacija moraju biti na hrvatskom jeziku – a to je poprilično sklizak teren,imajući u vidu da bi s jedne strane nazivi poput Fitness centra XX ili Vaterpolo kluba XX postali neprikladni, dok s druge strane svjedočimo neprihvatljivo niskoj razini korištenja hrvatskog jezika naših vodećih političara i medija.

Reagiranje jugo-Hrvatskoga društva pisaca na Nacrt prijedloga Zakona o hrvatskom jeziku

FEMINIZAM

– Naše feminizirano društvo nije uspjelo izgraditi dugu ravnopravnosti koja će uzdići Zapad u nirvanu mira i sigurnosti, temeljenu na uzajamnom poštovanju i toleranciji. Uspjelo je utrti put za preuzimanje i islamizaciju Zapada. Ironično, našim društvima vladaju ženske sklonosti u politici – i ukoliko one ne budu obuzdane, zemlje Zapada će biti uništene, počevši od spolno najravnopravnijih, kako bi na kraju bile zamijenjene primitivnim plemenskim zajednicama nalik na one u Africi ili Bliskom istoku – kao i Islamom gdje muškarci dominiraju nad ženama.

Ivan Horvat, croativ.net/zasto-zene-unistavaju-nacije-i-civilizacije-46747

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Virus i dalje cirkulira u svim zemljama, nastavlja ubijati i nastavlja se mijenjati. WHO trenutno prati nekoliko varijanti, uključujući EG.5, za koje danas objavljujemo procjenu rizika. I dalje postoji rizik od pojave opasnije varijante koja bi mogla uzrokovati nagli porast slučajeva i smrtnih slučajeva. Kada sam u svibnju proglasio kraj izvanrednog stanja uzrokovanog bolešću COVID-19, najavio sam da osnivam odbor za reviziju koji će me savjetovati o stalnim preporukama za dugoročnu potporu zemljama u upravljanju bolešću COVID-19.

Tedros Adhan Ghebreyesus, prvi čovjek SZO-a na virtualnoj konferenciji u Ženevi 9. VIII. 2023.

– Iako je priča o nepokošenom gradu kao dokazu navodne nesposobnosti vlasti elementarno besmislena, ozbiljna politika bi je, međutim, mogla itekako ozbiljno iskoristiti za odgovore na ključna pitanja o budućnosti grada. Jer, ova tropicana, kao ni nedavna oluja svih oluja nije došla u Zagreb kapricom Svevišnjeg, već klimatskim promjenama. I toga će biti još.

Jasmin Klarić, donedavni jugo-novinar Novoga lista na portalu Telegram

– Hrvatska će biti među europskim predvodnicima u pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike, osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije prema klimatskoj neutralnosti.

Globalizacijski Vladin program na mrežnoj stranici Nacionalne razvojne strategije, Razvojni smjer 3. O Agende 2030., https://hrvatska2030.hr/rs3/

HRVATSKI JEZIK

– …među koje svakako spadaju i svi VIDOVI (hrv. oblici) borbe protiv klimatskih promjena.

Jasmin Klarić, donedavni jugo-novinar Novoga lista na portalu Telegram

– Porazno je da ni ona niti Fuchs nisu našli za SHODNO (hrv. sukladno) da se od njega ograde.

Dora Kršul, novinarka portala Telegram na N1 TV

JUGO PODJELA KRIVNJE

– Ako je ikad bilo potrebno naći primjer koji bi neoborivo dokazao Marksovu tezu o tome da se povijest uvijek ponavlja, prvi put kao tragedija, a drugi put kao farsa, on se upravo ukazao u Sarajevu s podizanjem spomenika kralju Tvrtku i sa svom popratnom euforijom i prijeporima. Krenulo je, naravno kao tragedija osamdesetih godina, sa svom tom fascinacijom srednjovjekovljem, carevima, kraljevima i mitovima, u Srbiji i u Hrvatskoj, koja je svoju nadogradnju dobila u ratovima devedesetih godina, da bi se nastavila kao farsa u Makedoniji, zatim ispred nekadašnje glavne željezničke stanice u Beogradu te na koncu u Sarajevu s gradonačelnicom koja ponosno pozira pred monumentalnim i doslovno figurativnim spomenikom jednom kralju.

Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar, Peščanik, Beograd, https://pescanik.net/kic-u-sarajevu/

– Krajnji cilj politike koju promovira Schmidt jest pripajanje – aneksija – cijelog teritorija BiH u sastav Srbije, odnosno Hrvatske. U tim uvjetima, lišeni svoje države i njenih institucija; zatečeni kao građani drugog reda Bošnjaci bi bili izloženi nesmetanoj agresivnoj politici denacionalizacije i deislamizacije, do njihove potpune asimilacije dijelom u kripto-Srbe, dijelom u kripto-Hrvate, dijelom u vjersku skupinu bez tragova u prošlosti i bez puta k budućnosti.

Esad Duraković, bošnjački akademik i orijentalist, FACE TV

KOMENTARI

– Pogledajte tu njušku i onda vam sve mora biti jasno. Mi se moramo braniti od ovih psihopata koji nas jednostavno uništavaju. Tko je ovu njušku izabrao i čije interese zastupa? Moje i većinu hrvatskog naroda sigurno nije ali sam 1000 % siguran kako on i njemu slični a tu ubrajam i slugana mu plenkoguza, upravo radi protiv nas i naše domovine!

zokić,  https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– Obzirom da chemtrailsi (geoingeneering) zagrijavaju atmosferu ispuštanjem kemikalija, prije svega aluminija – nije čudo da klaun rado koristi avione za sirenje klimatske nebuloze. Takorekuć stvara problem za koji onda nudi “rješenje”.

salixyule9, https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– Umro u snu, izvrsnog zdravlja, bez ikakvih zdravstvenih problema, fit, prilično mišićav. Inače je vijest stara skoro mjesec dana, a službeno je umro od – miokarditisa.

Tupko Glupko, https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/slavni-doktor-i-strucnjak-za-cijepljenje-dr-alfredo-victoria-iznenada-umro-sa-samo-42-godine-nakon-smrtonosnog-uboda-mrna.html 

– Bojim se da hadezeovci ovo ne razumiju. Opet će birati izvršitelja klimatske agende koji će i dalje letjeti zrakoplovom u Davos. Postalo je razvidno da “zelena” rješenja nisu rješenje nego novi problem. Primjerice, tonu sirove litijeve rudače treba isprati s pola tone vode.
Usput rečeno, Njemačka nema niti jedan rudnik litija iako ima nalazišta ali zato istočna Ukrajina leži na jednom od najvećih nalazišta litija u Europi.

bandaka Vivana, https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– “Bastiatov najpoznatiji spis je prekrasan esej pod naslovom “Ono što se vidi i ono što se ne vidi.” U njemu je pozvao ljude da gledaju dalje od neposrednih učinaka vladine intervencije. Kada to učinite i kada razmišljate o više od onoga što vladini dužnosnici trijumfalno trube, često ćete otkriti dodatne posljedice za koje nitko ne želi pripisati zasluge.” Da ste ovo ubacili u bilo koji tekst o Hrvatskoj bilo bi 5+. Npr. kod zazivanja “de platite poljoprivrednicima da se bave poljoprivredom”, “de platite ženama da rode”, “de platite vrtić svima, ali onima koji ne žele djecu u vrtiću platite višestruko da budu doma”, “de platite Hrvatu iz Bosne kuću da očistimo RS od Hrvata”, “de platite lgbtq paradu”, “de platite hodočasnicima pješačenje baš po prometnici po kojoj to nema nikakvog smisla”, “de platite udruzi Uvijekvatrenovjerniajmonaši da mlati njih dvadesetak jeftinije po svijetu”… Pa shere li AP novac? Ako ne eto vam Bastiata na vagone u Hrvatskoj. Ovako je članak za ocjenu -2 jer Francuzi ne čitaju ovaj portal.

Mak Dizdar , https://narod.hr/svijet/klimatsko-licemjerje-privatni-letovi-charlesa-michela-kostali-su-nas-rekordnih-700-000-eura

– Bog Isus, HDZ i kalašljikov, djeco. Toga se dr’šte i bit če nešto od vas.

Goran X, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– Ta ravnateljica je teški sociopat i zlo! Roditelji, bili vjernici ili ne, su idioti kad dopuštaju da im takva upravlja sudbinom djece. Svi skupa bi je trebali maknuti.

Ivana Šilović, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– Čim je selendra veća, zatucanost progresivno raste

Čif Brodi, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– O čemu pričamo svaki novi avion Croatia airlinesa krsti pop… vidio svojim očima… To je cijela ceremonija… Mene samo zanima da li to plaćaju iz profita ili?

Richard Youwannaknow, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

PODSJEĆANJE

– Tomislav Pavliško, sin bivše savjetnice dvojice hrvatskih predsjednika te počasne konzulice Omana u Hrvatskoj Štefanije Balog, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu jer je od 2015. do 2018. iz zagrebačke tvrtke predsjednika Razvojne banke Omana Abdula Aziza Mohammeda Zahira Al-Hinaija otuđio 153.750 eura, odnosno 1,15 milijuna kuna.

Marin Dešković, novinar Jutarnjega lista, jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/sin-bivse-mesiceve-savjetnice-osuden-za-kradu-153-750-eura-otudio-ih-je-od-omanskog-bankara-15341953

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izabran u naslovno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju u srpnju 2021. godine. Postupak izbora ministra Fuchsa u više znanstveno-nastavno zvanje u cijelosti je pokrenut i proveden u vrijeme njegova ministarskog mandata.

Grupa članova hrvatske akademske zajednice u pismu, A. Plenkoviću, Z. Milanoviću, saborskim zastupnicima i članovima Rektorskog zbora i Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, znanost i tehnološki razvoj

– Za svoga djeda Danka Anđelinovića Vesna Pusić tvrdi da je bio „poznati hrvatski pjesnik”. Ja to nisam osporavao niti se namjeravam baviti njegovim pjesničkim opusom. To prepuštam književnim kritičarima. Mene zanima politička djelatnost Danka Anđelinovića tijekom Drugog svjetskog rata, a o njoj se može dosta toga saznati iz „Zbornika dokumenata „Narodnooslobodilačke borbe u Dalmaciji” (Split, 1982.). Tamo se na više mjesta spominje ime Danka Anđelinovića kao bliskoga suradnika četničkoga vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao komandantom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na području talijanske okupacijske zone u NDH. Birčanin je, dakle, djelovao pod zaštitom talijanskih okupatora i imao je sjedište u Splitu (Solinska cesta 56). U navedenom zborniku također se govori o „Splitskom kvartetu“: Danko Anđelinović, poznati orjunaši Milohnić i Šegvić i talijanska kvestura”.

Vice Vukojević, hrvatski uznik i političar o „časnoj obitelji“ Vesne Pusić, Hrvatski tjednik, http://hms.ba/vice-vukojevic-o-casnoj-obitelji-vesne-pusic/

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više