Hrvatski Fokus

Domaljevac – predstavljena knjiga Roka Pušeljića

 

U Hrvatskom domu u Domaljevcu (BiH) na Uskrsni ponedeljak, svečano je upriličena prva promocija knjige Tragovi na obalama Save, autora pokojnoga pisca i umjetnika Roka Pušeljića. Knjigu su predstavljali Marija Smoljo, Rokova unuka, Marijan Mikolić, mag. theol., dr. sc. Ivana Šustek, dopredsjednica Udruge Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu i novinar Pejo Gašparović, koji je ujedno i vodio predstavljanje knjige.

Grafičku pripremu cijele knjige kao i naslovnu stranu uradio je Mirko Šustek, dipl. ing. strojarstva i prof. strojarstva. Veliki doprinos u pripremi ove knjige dao je i pjesnik Pejo Šimić, koji je ujedno i predložio naslov knjige “Tragovi  na obalama Save”, što je uredničko vijeće jednoglasno i prihvatilo. Predstavljanje knjige vilo je izvrsno posjećeno.

Budući da je knjiga izišla u nakladi Udruge Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu, dopredsjednica Udruge Ivana Šustek nazočne je pozdravila u ime predsjednika Udruge Ilije Guberca i u ime cijele Udruge kao nakladnika. Sljedeće predstavljanje knjige bit će u Štitaru –  mjestu u koje se Roko preselio iz Domaljevca. U Štitaru je i preminuo te je tamo i sahranjen. A predstavljanje se planira održati i u Zagrebu.

Ivana Šustek i Boris Ćavar

Povezane objave

Bošnjački plan preglasavanja Hrvata

HF

Tri desetljeća bosanskohercegovačkog mirnodopskog rata

hrvatski-fokus

U Francuskoj prekršen državni Zakon o radu

hrvatski-fokus

Ravno i Vjetrenica u istočnoj Hercegovini

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više