Hrvatski Fokus
Kultura

Tekuća ulja na platnu Mladena Žunjića

Žunjićev novi ciklus tekućih ulja na platnu vrijedan je doprinos suvremenoj likovnoj produkciji

 

Slikar Mladen Žunjić poznat je kao autor koji paralelno radi na više ciklusa različite nefigurativne motivike, kao i obično na velikim formatima platna. Tako je i nastajao ali i dalje se stvara razigrani, ciklus tekućih ulja na platnu (100 x 120 i 100 x 140 cm). Osobitost ovoga ciklusa jest izrazito lepršavi kolorizam, gotovo posve oslobođenih boja, koje samo naizgled, neukrotivo i bez kontrole klize površinom platna, ostavljajući raznovrsne tragove u kreaciji stvaranja nepredvidljivog svijeta. Slikar vrlo vješto  usmjerava pravce kretanje boja, preplićući ih međusobno, suočavajući njihove raznolikosti koje vremenom prerastaju u jedinstvenu cjelinu novo stvorenog svijeta nesvakidašnjih jedinki. Osobita živopisnost ovoga ciklusa u prvom je planu, također i značajna nazočnost pozitivne energije, koja je već prepoznatljiva kao slikarev zaštitni znak.

Naravno kako je baš u ovom ciklusu veliki ciklus pokazao svoje dobre strane, iznimna količina, veličina prostora rezultira i povećanom brzinom kretanja pravaca boja i nastajanje vidljivih i manje vidljivih tragova. Očito je, umjetnik uživa u razgovoru s bojama. Novi ciklus tekućih ulja na platnu slikara Mladena Žunjića vrijedan je doprinos suvremenoj likovnoj produkciji, posebice kada je riječ o većim i velikim formatima.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Zar Pakao da pobijedi

hrvatski-fokus

ISTOČNOHRVATSKA GOVORNA BAŠTINA – Nema priprostih riječi (2)

hrvatski-fokus

Iz poštovanja prema svakoj žrtvi

HF

Fantastila u opusu Vlade Tuđe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više