Hrvatski Fokus
Znanost

Odobrena ‘nova cjepiva’ protiv varijanti omikrona (2)

Meryl Nass kritizira vrlo nesmotrenu odluku američke Uprave za hranu i lijekove za odobrenje ‘novog’ cjepiva za hitnu uporabu

 

Dr. Meryl Nass, liječnica i internistica s posebnim interesom za toksikologiju i bolestima uzrokovanih / izazvanih cjepivima, kao što su na primjer sindrom kroničnog umora, sindrom Zaljevskog rata, fibromialgija i dr., objavila je opširan tekst u kojem kritizira vrlo „nesmotrenu“ odluku američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) za odobrenje ‘novog’ cjepiva za hitnu uporabu (EUA) protiv varijanti omikrona: „Najbrže uvođenje novog cjepiva u svjetskoj povijesti dogodilo se na jedini mogući način – kršenjem pravila, stvaranjem novog regulatornog priručnika i neuspjehom dobivanja podataka o ljudima za nova cjepiva.“

Iz objavljenog teksta dr. Meryl Nass izdvajam važne zaključke:

  • Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) surađivali su u izdavanju odobrenja za hitnu upotrebu (EUA) i lansiranju novih, dvovalentnih Pfizer i Moderna cjepiva protiv COVID-19 ovog tjedna, bez ikakvih ispitivanja na ljudima, što je bez presedana.
  • Ova cjepiva i dalje uživaju izvanrednu zaštitu od odgovornosti, dok primatelj nema pristup pravnom sustavu u slučaju cjepne ozljede.
  • Nema dokaza da su nova cjepiva sigurna, dok postoji ograničen broj dokaza da bi mogla biti štetnija od ranijih cjepiva protiv COVID-19. Međutim, u nedostatku testiranja na ljudima, ne postoji način da se doista predvidi njihova sigurnost. Savezne zdravstvene agencije skrivaju sigurnosne podatke. Njihovo slanje poruka dovodi u zabludu.
  • Nema dokaza da će nova bivalentna cjepiva biti učinkovitija od starijih cjepiva, a postojeći dokazi upućuju na to da njihova učinkovitost ne će trajati dulje od jednog do nekoliko mjeseci.
  • Čini se da cjepiva protiv COVID-19 povećavaju osjetljivost na infekcije COVID-19, u prosjeku šest mjeseci nakon cijepljenja.
  • Vječni ‘pojačivači’ („boosteri“) nakratko otklanjaju negativnu učinkovitost koja se razvija nekoliko mjeseci nakon cijepljenja protiv COVID-19. To je možda razlog zašto se guraju česta ‘pojačanja.’ Ali česta docjepljivanja također mogu oslabiti ukupni imuniteti čak doprinijeti porastu stope smrtnosti u SAD- u i UK -u.
  • Postoji međunarodna koordinacija u vezi s dvovalentnim pojačivačima i bit će poduzeti veliki napori da se oni stave na tržište, unatoč povijesno niskim razinama teške bolesti COVID-19. Zašto?

Ponavljam: FDA je 31. kolovoza izdala odobrenje za hitnu uporabu (EUA) za ‘nova’ mRNA booster cjepiva Pfizera i Moderne protiv COVID-19.

Dan kasnije, CDC i njegova ravnateljica, dr. Rochelle Walensky, odobrili su trenutačno ‘puštanje’ novih cjepiva, koja su se počela primjenjivati ​​u SAD-u početkom rujna.

Dr. Nass ističe sljedeće: „Iznenađujuće, više od mjesec dana prije nego što je bilo koja agencija dala odobrenje za potpuno novu formulaciju cjepiva, savezna vlada naručila je 105 milijuna doza od Pfizera i 66 milijuna doza od Moderne.“

Na novim bočicama i njihovim kutijama nije navedena doza, što daje naslutiti da je odluka o tome u kojoj dozi će se koristiti donesena nedavno. Čak ni članovi CDC-ovog savjetodavnog odbora nisu znali dozu novih dvovalentnih cjepiva sve do sastanka 1. rujna.

„Ovo je najbrže uvođenje novog cjepiva u svjetskoj povijesti. I umjesto da ovo bude priča o ljudskoj hrabrosti i domišljatosti, to je priča o ljudskoj slabosti i nesmotrenosti.“

Kako je došlo do tako brzog širenja cjepiva?

Dogodilo se na jedini način na koji se moglo dogoditi: kršenjem pravila, stvaranjem nove regulative i neuspjehom dobivanja podataka o ljudima za nova cjepiva.

Proizvođači nisu morali prolaziti kroz višemjesečna ispitivanja, a FDA nije morala proučavati podatke o ispitivanjima na ljudima, jer ih nije bilo.

Neka se to shvati: nova dvovalentna cjepiva BA.4/5 testirana su samo na miševima (navodno samo na osam miševa), ne i na ljudima.

Neočekivana međunarodna koordinacija

Evo nevjerojatne činjenice: 1. rujna, istog dana kada je CDC odobrio program cjepiva, zdravstvene agencije u Kanadi, Švicarskoj i Europsko udruženje za lijekove (EU ekvivalent FDA-i) također su pokrenule nove, dvovalentne programe docjepljivanja .

Gotovo istovremeno, Ujedinjeno Kraljevstvo je odobrilo dva različita bivalentna dopunska lijeka, 15. kolovoza i 3. rujna.

(Neovisno izvješće „JCVI advice: „COVID-19 vaccines for Autumn 2022“ od 15. 8. 2022., ažurirano 3. 9. 2022.; www.gov.uk/government/publications/).

U Ujedinjenom Kraljevstvu ljudima je rečeno da očekuju najveće uvođenje novih dvovalentnih ‘docjepljivača’ u povijesti – i započeo je program obećavajući velike bonuse liječnicima ako do 23. listopada (2022.) uspiju cijepiti svakog štićenika u domovima umirovljenika (www.pulsetoday.co.uk/news/breaking-news/gps-to-receive-incentive-payments-to-deliver-accelerated-care-home-covid-boosters/).

Potrebno je također istaknuti sljedeće: od početka pandemije koronavirusa SARS-CoV-2, uzročnika COVID-19, zabilježen je veći broj varijanti virusa: alfa, beta, delta i omikron kao značajnije varijante. No, poznato je da su varijante delta i omikron utvrđene kod velikog broja cijepljenih protiv COVID-19. Osim navedenih, zabilježene su još slijeće varijante: gama, epsilon, eta, lota, kappa, mu i zeta, kao i varijanta 1.617.3. U SAD-u potvrđene su slijedeće najnovije podvarijante omikrona: BA.11, BA.1, B.1.1.529, BA.2, BA.3, BA.4 i BA.5.   

A što se tiče praćenja sigurnosti cjepiva, The Epoch Times je u rujnu izvjestio o priznanju ravnateljice američkog CDC-a kako su davali lažne podatke o sigurnosnom praćenju cjepiva protiv COVID-19.  

Naime, dr. Rochelle Walensky, ravnateljica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) prvi je put javno priznala da je agencija dala lažne informacije o svom praćenju sigurnosti cjepiva protiv COVID-19.

Dr. Rochelle Walensky, ravnateljica agencije, rekla je u pismu objavljenom 12. rujna da CDC uopće nije analizirao određene vrste izvješća o štetnim nuspojavama 2021., unatoč tome što je agencija prethodno rekla da je to počelo u veljači 2021.

„CDC je izvršio PRR [Proportional Reporting Ratio] analizu između 25. ožujka 2022. do 31. srpnja 2022.,“ rekla je Walensky. Nadalje, „CDC se također nedavno obratio radi prethodne izjave datoj Epoch Timesu kako bi pojasnio da se PRR-i nisu provodili između 26. veljače 2021. i 30. rujna 2021.“

CDC na čelu s dr. Walensky dao je obećanje u nekoliko dokumenata, počevši od početka 2021., da će provesti vrstu analize pod nazivom Proporcionalni omjer izvješćivanja (PRR) o izvješćima podnesenim Sustavu za prijavu nuspojava cjepiva (VAERS), u čijem upravljanju pomaže. Ali agencija je u lipnju rekla da nije izvršila PRR. Također je rečeno da je njihovo izvođenje „izvan djelokruga agencije.“

Suočen s tom kontradikcijom, dr. John Su iz CDC-a rekao je za Epoch Times u srpnju (2022.) da je agencija počela provoditi PRR-ove u veljači 2021. i „nastavlja to činiti do danas.“ Ali samo nekoliko tjedana kasnije, CDC je rekao da dr. Su nije bio u pravu.

„CDC je provodio PRR od 25. ožujka 2022. do 31. srpnja 2022.,“ rekla je glasnogovornica za The Epoch Times u kolovozu 2022.

Novo pismo od dr. Walensky s datumom od 2. rujna i poslano 6. rujna senatoru Ronu Johnsonu (R-Wis.), pokazuje da je dr. Walensky svjesna kako je njezina agencija (CDC) dala lažne informacije. Dr. Walensky u pismu nije dala objašnjenja zašto se to dogodilo.

Također, u pismu je „nedostajalo opravdanje zašto je CDC provodio PRR tijekom određenih razdoblja, a u nekima nije“, rekao je senator Johnson u svojem odgovoru dr. Walensky; senator Ron Johnson, ‘najviši’ je republikanac u Pododboru za istrage u Senatu za domovinsku sigurnost i vladina pitanja .

„Također niste dali nikakvo objašnjenje zašto je tvrdnja dr. Sua … u potpunosti proturječna [prvom] odgovoru CDC-a … kao ni vašem odgovoru meni od 6. rujna 2022.,“ dodao je.

Tražio je odgovore od CDC-a o situaciji, uključujući zašto CDC nije proveo PRR do ožujka i zašto je agencija dezinformirala javnost kada je rekla da PRR nije proveden. CDC i Walensky nisu odgovorili na pitanja.

‘Zaklada Rockefeller’, ‘Nacionalna zaklada za znanost’ (‘National Science Foundation’, NSF, „nezavisna“ agencija američke vlade; www.nsf.gov) i druge ‘neprofitne’ organizacije ulažu milijune dolara u istraživačku inicijativu SSRC-a „kako bi se povećalo prihvaćanje cjepiva protiv COVID-19 i drugih preporučenih javnozdravstvenih mjera suzbijanjem netočnih i/ili pogrješnih informacija kao i namjernih dezinformacija.” (Vidjeti: Social Science Research Council, SSRC; www.ssrc.org/programs/the-mercury-project/).

U suradnji s Vijećem za istraživanje društvenih znanosti (Social Science Research Council, SSRC), Zaklada Rockefeller prošli je mjesec najavila financiranje od 7,2 milijuna dolara za projekt ‘Mercury,’ koji je prvobitno pokrenut u studenom 2021., pod sloganom „Zajedno možemo izgraditi zdravije informacijsko okruženje.“

Sredstva će podržati 12 timova istraživača u 17 zemalja koji će provoditi studije o „ambicioznoj, primijenjenoj društvenoj i biheviorističkoj znanosti za borbu protiv rastuće globalne prijetnje koju predstavljaju niske stope cijepljenja protiv COVID-19 te dezinformacije o javnom zdravlju,“ izjavila je ‘Zaklada Rockefeller.’

‘Zaklada Rockefeller’ i SSRC tvrde da je cilj projekta ‘Mercury,’ čije ime potječe od starorimskog boga poruka i komunikacija, ojačati javno zdravlje i sigurnost.Međutim, neki kritičari opisali su projekt kao projekt temeljen na „ propagandi“ čiji je cilj „natjerati“ necijepljene da se cijepe.

Nastoji se stvoriti ‘promjena ponašanja’ i to ciljanjem na školsku djecu i određene socio-ekonomske skupine.

U studenom 2021. ‘Projekt Mercury’ dobio je početnih 7,5 milijuna dolara od subjekata uključujući ‘Zakladu Rockefeller’, ‘Zakladu Robert Wood Johnson’, ‘Craig Newmark Philanthropies’ i ‘Zakladu Alfred P. Sloan’ za primjenu „načela velike, timske temeljene znanosti na problem potražnje za cijepljenjem“ tijekom trogodišnjeg razdoblja. Od kolovoza 2022. ti su subjekti financirali ‘Mercury Project’ u iznosu od 10,25 milijuna US dolara. U lipnju je projekt dobio 20 milijuna dolara od Nacionalne zaklade za znanost za proučavanje „intervencija za povećanje potražnje za cijepljenjem protiv COVID-19 i drugih pozitivnih zdravstvenih ponašanja.“

Izvor:

  1. Dr. sc. Meryl Nass: „The High-Speed, Bivalent COVID Boosters are Here“; Meryl’s COVID Newsletter, 7. 9. 2022.; https://merylnass.substack.com/p/the-high-speed-bivalent-covid-boosters
  2. Kathy Katella: „Omicron, Delta, Alpha, and More: What To Know About the Coronavirus Variants“; Yale Medicine, 31. 8. 2022.; www.yalemedicine.org/news/
  3. Zachary Stieber: „CDC Director Admits Agency Gave False Information on COVID-19 Vaccine Safety Monitoring“; The Epoch Times, 13. 9. 2022.
  4. Dr. sc. Michael Nevradakis: „Rockefeller Foundation, Nonprofits Spending Millions on Behavioral Psychology Research to ‘Nudge’ More People to Get COVID Vaccines“; Children’s Health Defense/The Defender, 13. 9. 2022.:

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Carigradska pisma Antuna Vrančića

HF

Pobjeda nad bolesti štitnjače

HF

Moguća malignost hormonalnih devijacija

HF

EU isplanirao “Putovnicu cijepljenja” od 2018. godine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više