Hrvatski Fokus
Hrvatska

Slogan ‘misli na druge’ je najveća podvala

Zašto ne mislimo na druge kada su u pitanju kockarnice, lihvarski krediti, legalizacija droga…!?

 

Zamislite rat u jednoj državi, po gradovima padaju granate, a službeni spiker kazuje u eter: “Ostanite kod kuće, ne idite na posao. Uzmite bolovanje. Otputujte u inozemstvo, recimo u Bruxelles, London, Buenos Aires – tamo je bolji zrak!” Ili zamislite oboljele od AIDS-a (SIDA) da im netko ograničava kretanje, zabranjuje poslugu u kafiću, tjera ih da nose maske i rukavice, zabranjuje im kupanje na javnim plažama, bavljenje športom, ispituje ih s kim su bili u kontaktu… Ili da se zabrani prodaja alkohola i duhana, jer kroz prometne nesreće, nesreće na radu, bolovanja, obiteljsko nasilje imamo grozne društvene štete. Ali tu ne mislimo na druge, mislimo na profit. Ili da zabranimo motoriste jer su to mahom mladi muškarci koji često stradavaju i ozljeđuju se. Ili da zabranimo putovanja avionima, ljetovanja, maturalna putovanja, sunčanje, alpinizam, ronjenje, boks, ragbi – jer treba misliti na druge. A zašto ne mislimo na druge kada su u pitanju kockarnice i lihvarski krediti? Zašto se odlučno ne borimo protiv droge, već je Zapad pomalo legalizira? Zašto ne mislimo na druge kada se radi o raku, gdje imamo na razini Hrvatske katastrofalne brojke, a možete misliti kakve će tek biti nakon kolapsa zdravstvenog sustava, jer je prema onkologu dr. Eduarda Vrdoljaku otpao veliki broj preventivnih pregleda? Zašto u tom biznisu (jer medicina je i biznis) sam morao kao i većina državnih službenika ići na testiranje u privatnika?

Maske kvazidemokracije i ljudskih prava su pale. Na javnome skupu u Dubrovniku dao sam izjavu da ne možemo čuti drugo mišljenje, a postoje ljudi poput nobelovca J. L. Montagniera, vodećeg stručnjaka za zarazne bolesti Didiera Raoulta, najboljeg pulmologa eksdržave SFRJ Makedonca Vele Markovskoga i dr., koji dovode u pitanje lijekove, metode liječenja, cjepiva i mjere zaštite od tzv. COVID-19.

Kazao sam još da me ta novinarska unisonost jako podsjeća na vrijeme diktatora J. B. Tita, ali to naši slavni domaći mediji nazočni na skupu nisu prenijeli. Zato su intervjuirali publiku, birajući izjave nesuvislih, smušenih ili radikalnih građana.

Možemo li vjerovati medicinskim statistikama? Koliko cijepljenih pokazuje ozbiljne i kronične teškoće, i u kojem obliku (miokarditis npr.)? Zašto se nisu koristili oprobani i korisni lijekovi (i jeftini!) poput azitromicina (sumamed) i hidroksiklorokina? Zašto se ljude stavljalo na respiratore, jer za to treba ogroman broj obučenoga osoblja, a postoji visoki rizik od infekcije i smrti. Koje su posljedice dugotrajnoga rabljenja kemikalija za dezinfekciju, kako maske (koje na štite) djeluju npr. na astmatičare i srčane bolesnike? Kako je ta panika djelovala na stare ljude koji su izolirani (socijalni kontakt kao izvor zdravlja) i onemogućeno im je kretanje. Kako je to djelovalo na siromašne države i manja i srednja poduzeća? Tko je i zašto ukinuo Imunološki zavod? Pod kojim argumentom je dekan dr. Krešimir Pavelić ostao bez posla? Zašto se novinari mogu nekažnjeno rugati sa svjetski poznatim ekspertima poput dr Srećka Sladoljeva? Što neurolog radi u Stožeru, namjesto da obavlja svoj stručni posao i koristi bolesnicima? Koje su kvalifikacije Davora Božinovića za upravljanje biomedicinskom krizom? Tko je profitirao od krize? Kako su poslodavci mogli ucjenjivati radnike da se cijepe? Zašto su mlađi od 25 godina cijepljeni iako je dokazano da ta populacija nije u opasnosti, tj. da ne umiru od COVIDA 19. Je li ustavno da su fakulteti onemogućili pohađanje predavanja necijepljenima?

Prirodni imunitet je dokazano najbolji imunitet za mlade i ostaje nam cijeli život. Možda se cijepe mladi da zaštite djedove i bake? Pa zašto onda ti vladajući liberali podržavaju eutanaziju i pobačaj kad im je toliko stalo do života? Gdje su bili liberalni demokrati, HHO, naša katolička Crkva i druge vjerske zajednice u ovoj krizi? Maca popapala jezik. Nažalost, nije, oni su povjerovali narativu COVIDA 19 i podržali ga javno.

Kada poraste broj smrti, bolesnih, drogiranih te nasilje i alkoholizam, mi ćemo držati predavanja i dijeliti letke. Tražiti poput male Grete T. razloge u globalnom zatopljenju. Bilo bi tu još pitanja o nastanku i širenju bolesti, te smislenosti cjepiva protiv mutirajućega virusa gripe. Sapientis sat!

Teo Trostmann

Povezane objave

Pa zar Vi ne čitate Glas Koncila!?

HF

Spomenik u Maloj Solini

HF

AFORIZMI – Bandićevo smeće

HF

Izdajnicima smeta Domovinska sigurnost

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više