Hrvatski Fokus
Kultura

Chopin i prijatelji

Koncert će se održati u petak, 28. travnja 2023., u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19,30 sati

 

Približava se svibanj koji za Poljake i Poljsku koji ima vrlo veliki značaj. Tijekom tog mjeseca obilježavaju se mnogi važni praznici i događaji kao što su Dan Ustava 3. svibnja ili Dan poljske dijaspore i Poljaka u inozemstvu te Dan zastave Republike Poljske. Ovo razdoblje zovemo i Danima poljske baštine koji se obilježavaju diljem svijeta.

U Hrvatskoj obilježavanje tih dana službeno započinjemo već ovaj petak 28. 4. 2023. koncertom Zagrebačka filharmonija – Zagreb Philharmonic pod nazivom „Chopin i prijatelji“. Koncert će se održati u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

Pod umjetničkim vodstvom šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Poljaka Dawida Runtza zaljubljenici u klasičnu glazbu prepustit će se sjajnom glazbenom doživljaju. Solistica koja će upotpuniti ovu večer je pijanistica Joanna Ławrynowicz, pobjednica brojnih prestižnih međunarodnih natjecanja, koja je gostovala diljem svijeta u društvu izvrsnih orkestara i proslavljenih dirigenata.

Koncert se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu povodom poljskog praznika Ustava 3. svibnja i Dana poljske baštine.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije i na https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/12/3440

Program:

 Wojciech Kilar: Orawa, za gudački orkestar

Frédéric Chopin: Andante Spianato i Velika briljantna poloneza za klavir i orkestar, op. 22

Frédéric Chopin: Fantazija na poljske plesove, op. 13

Johannes Brahms: 1. simfonija u c-molu, op.68

Koncert se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu

Anđelka Felja

Povezane objave

Pokušaj bijega iz kaosa potrošačkog društva

HF

Sjajem hrvatskih slova

HF

Kulturno-umjetnički amaterizam

HF

Pliva obilježava 95 godina postojanja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više