Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Europska unija je zajednica vrijednosti. Članstvo Hrvatskoj donijelo brojne koristi za naše građane i gospodarstvo.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade po povratku iz Bruxellesa

– Cilj ove porezne reforme je da dođe do rasta plaća, najviše onima kojima imaju najniže plaće.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Nova TV

– Pandemija COVID-19 jedan je od događaja kojim se manipuliralo najviše u povijesti, kojim dominiraju službene beskonačne laži vlasti i birokracije, liječničkih udruga, liječničkih odbora, medija i međunarodnih agencija. Svjedoci smo dugog popisa neviđenih upada u medicinsku praksu, uključujući napade na medicinske stručnjake, uništavanja liječničkih karijera među liječnicima koji odbijaju sudjelovati u ubijanju svojih pacijenata te masivne reorganizacije zdravstvene skrbi koju predvode nekvalificirani pojedinci s ogromnim bogatstvom, moći i utjecajem.

Napis na službenoj stranici američkog Nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH) o Covidu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9062939/?fbclid=IwAR2js0QL1BYbRKoShqcM_7RWYt9ceWV3oRxa02AqF6jhPrSb35R_gpHUbMU

– Klimatske promjene imaju jasan utjecaj na inflaciju.

Christine Lagarde, predsjednica Europske središnje banke, Figaro, Pariz

– Saborski “flert”. Plenković je otvoreno ponudio koaliciju Socijaldemokratima i pritom nije zvučao baš sarkastično

Naslov članka novinara Novoga lista Dražena Ciglenečkoga, https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/saborski-flert-plenkovic-je-otvoreno-ponudio-koaliciju-socijaldemokratima-i-pritom-nije-zvucao-sarkasticno/ 

– Povorka ponosa može poslati mladima važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povrjedi ljudskih prava. Vrlo je važno pomoći djeci i mladima da razumiju raznolikost ljudskih odnosa te raznolikost životnih zajednica i obitelji u kojima danas djeca odrastaju.
Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu, HRT

– Bilo je teško cenzurirati dezinformacije o COVID-u jer je znanstveni establišment često bio u krivu, što je u konačnici potkopalo povjerenje javnosti. Samo uzmite neke od stvari oko COVID-a ranije tijekom pandemije gdje je bilo stvarnih implikacija na zdravlje, ali nije bilo vremena da se u potpunosti provjeri hrpa znanstvenih pretpostavki. Nažalost, mislim da se je dosta establišmenta o tomu na neki način kolebao s hrpom činjenica i tražio cenzuru hrpe stvari koje su, retrospektivno, na kraju ispale diskutabilnije ili istinitije. To stvarno potkopava povjerenje.

Mark Zuckerberg, američki računalni programer, vlasnik-direktor i glavni kreator najveće socijalno društvene internetske stranice Facebooka

– Molitelji na trgovima je uvezena stvar koja ima elemente političkog djelovanja i Crkva se treba ograditi od toga.

Mate Uzinić, riječki nadbiskup na HRT-u

TVRDNJE

– Kapa dolje Hrvatima. U vrhu ste godinama, to treba respektirati

Dragan Džajić, slavni srbijanski nogometaš, a današnji predsjednik Crvene Zvezde, Večernji list

– Svi poznati planovi, migracijski i demografski trendovi i statistike jasno pokazuju da će kroz nekoliko desetljeća Hrvati postati etnička, socijalna i kulturna manjina u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana, na Okruglom stolu u organizaciji HGK, državni tajnik Mup-a za useljeništvo Žarko Katić, čiji sin ima vodeću tvrtku za uvoz radne snage, izjavio je da će ove godine biti izdano oko 160 000 dozvola za strance, koje rade će tako po prvi put doseći udio od desetak posto unutar ukupnog broja zaposlenih. Katićeva obitelj će na tome zaraditi, a kako će se odraziti na druge obitelji i domaće radnike, to je već posve druga priča. Na istom skupu najavljene su i zakonske promjene prema kojima će radne dozvole vrijediti tri godine, umjesto godinu dana, a nakon toga valjda ide trajni boravak i automatsko državljanstvo. Normalno je da migranti to prihvaćaju, jer nudi im se bezuvjetno sve ono što Hrvati oduzimaju godinama. Poslove, stanove, kuće, zemljišta i priliku za bolji život. Tko to ne vidi, taj se pravi slijep, pored zdravih očiju.

Marin Vlahović, na facebooku, www-facebook.com.marin.vlahovic

– Same institucije EU-a teško da su demokratske u najmanju ruku. Europski parlament nije demokratska institucija, ne funkcionira kao nacionalni parlamenti. Europska komisija nije demokratska institucija – pati od kroničnog nedostatka odgovornosti.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik na panelu u Strugi pod nazivom “Mir i demokracija protiv rata i autokracije”

– Ljevica od sedamdesetih stvara novu aristokraciju, aristokraciju onih koji su kroz povijest bili tlačeni ili „tlačeni“. Pod woke pokretom (u prijevodu „probuđeni“) tako nastaje feministički pokret, antirasistički, LGBTIQ+, razne antife i slični koji u ime borbe protiv tlačenja i društvenih nejednakosti, kao i svi revolucionari, idu stvarati novu aristokraciju i nepravde, ne na meritokratskom principu, već na samoj činjenici da ste vrjedniji i bolji jer pripadate nekoj društvenoj skupini. Bio to crnac, žena, homo, trans… nasuprot bijelcu, kršćaninu, hetero.. koji se moraju posipati pepelom do vječnosti, a ova nova aristokracija počinje zauzimati sve; od sveučilišta, odgojno obrazovnog sustava do državnih institucija. Sveučilišta u SAD – u pri upisu moraju voditi računa o raznolikosti, bez obzira je li netko sposoban ili ne završiti fakultet, mjeri se „index inkluzivnosti i index raznolikosti“.

Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije

– Promašaj je izabrano vodstvo HND-a i Sindikata novinara Hrvatske. Umjesto političara danas ove strukovne organizacije vrše izravan pritisak na urednike emisije i programa koga treba, kada i kako pozvati u emisije. To se zadnji put događalo u vrijeme urednikovanja Obrada Kosovca i Hloverka Novak Srzić. Zovko, Mikleušević i Sever žele uređivati i nadzirati program HRT-a bez ikakve odgovornosti čime dokidaju novinarske slobode, slobodno razmišljanje i pravo na vlastito stajalište o određenim temama. Oni su, dakle, sve, osim novinara. Oni su političari koji bi uređivali emisije, kao što to žele Peđa Grbin, Mišel Jakšić i Mirela Ahmetović.

Denis Latin, dugogodišnji urednik na HRT-u na facebooku

– Odnos između ovih dviju sila može se izraziti tvrdnjom da Papa mora zadržati za sebe zlatni ključ od ‘nebeskog raja’ i povjeriti caru srebrni ključ od ‘zemaljskog raja’.

René Guénon, francuski filozof (1886.-1951.) u knjizi Kriza modernog svijeta (1927.)

– Ako pogledate feministički pokret, sve što jest je prokletstvo Eve na steroidima. Evino prokletstvo je u suštini ovo: kada je Eva pojela plod, ona je u biti iskoračila ispod strukture autoriteta Boga i Adama i željela je samodostatnost. Feminizam je krenuo s tla preko komunizma i učvrstio se u zapadnoj kulturi tijekom Drugog svjetskog rata kada su žene koje su tek postale radna snaga počele vidjeti brak kao da ih čini ovisnima, ne prepoznajući da žene imaju pravo na financijsku potporu njihovih muževa. I muževi imaju pravo da njihove žene ostanu kod kuće i odgajaju djecu.

Chad Ripperger, američki katolički svećenik, teolog, filozof i egzorcist u propovijedi u crkvi St. Mary’s of Pine Bluff u Wisconsinu na blagdan Svete Obitelji

GOVOR MRŽNJE

– Samo se jedna crna ustaška zastava vijorila na obljetnici 76. godina Bleiburga u Maclju

Naslov članka Višnje Gotal, novinarke Jutarnjega lista, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/samo-se-jedna-crna-ustaska-zastava-vijorila-na-obljetnici-76-godina-bleiburga-u-maclju-15335450 

FEMINIZAM

– Potpuna feminizacija Švedske i njenih muškaraca omogućila je njenim ženama da pozivaju na uništenje njihove vlastite zemlje kroz uvoz milijuna agresivnih ljudi iz potpuno stranih kultura koje nije moguće integrirati u društvo. A za to vrijeme iščekuju svoju propast s osmjesima tolerancije i pasivnosti, spokojem Hindu krava.

Ivan Horvat, croativ.net/zasto-zene-unistavaju-nacije-i-civilizacije-46747

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Europska središnja banka mora uzeti u obzir klimatske promjene pri donošenju odluka jer one imaju jasan utjecaj, posebno na inflaciju. Ako se diljem svijeta dogodi sve više klimatskih katastrofa, suša i gladi, doći će do posljedica na cijene, premije osiguranja i financijski sektor. Moramo to uzeti u obzir. Mogu zamisliti da će različiti ekološki, socijalni i upravljački standardi biti prilično brzo usklađeni i pooštreni.

Christine Lagarde, predsjednica Europske središnje banke, Figaro, Pariz

GLUPOST

– Novi Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama je veliki reformski zakon kojim se nastoji provesti načelo jednake plaće za jednak rad.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade na sjednici Vlade 28. VI. 2023.

ISLAMIZACIJA BiH

– Vezivno ideološko tkivo lidera HDZ-a i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodik u pokušaju podjele Bosne i Hercegovine jest Izrael, pored ostalog. Prvi je pozvao Benjamina Netanyahua u prijateljsku posjetu u Mostar, a drugi je poslovno surađivao s kontroverznim izraelskim političarem Avigdorom Libermanom.

Amir Telibećirović, novinar Stava, https://stav.ba/vijest/palestinizacija-bosnjaka-slicnosti-i-pokoja-razlika/16236

– Kupres je oslobodila ARBIH!

Ponosni Bošnjaci, https://www.facebook.com/FatihoviSinovi/; facebook.com/FatihoviSinovi/photos/a.105511151016465/654794312754810

KOMENTARI

– RH koruptivno-kriminalna hobotnica je, čini se, protegnula krake i na zambijsko pravosuđe čim su ovi oslobođeni. Mislim da je A.P. duboko “umočen” u cijeli slučaj, jer je na samom početku izjavio da tu nije bilo namjere za trgovanje djecom. Kako je on mogao znati na samom početku da nije bilo namjere, kad se namjeru tek treba utvrditi u sudskom postupku? A on je, navodno, pravnik. Osobno mislim da su mu njegovi globalističko-sotonističke gazde koje on ponizno sluša, naložili da organizira tu trgovinu i dostavlja im djecu. Bilo je rečeno da se i američko veleposlanstvo u Zambiji uključilo u slučaj, što još samo dodatno potvrđuje umočenost A.P.-a i njegovih gospodara u cijeli slučaj. Sud u Zlataru se očitovao da je potvrdio posvojenje 80 djece. Gdje su ta djeca? Da su u RH, bila bi vidljiva.

Gost, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Prijatelj mi kaže da su globalistički masončići izvršili tajni pritisak da se donese takva naopaka odluka na sudu. Inače bi se raspala cijela hrvatska mafija od samog političkog vrha na niže, što nikako nisu mogli dozvoliti.

Tekući Terminator, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– I sada je ovaj majmun Plenković sa svojom bandom HDZ razbojnika (zamislite Malenica i Radman stali iza tog kriminala) legalizirao šverc i trgovinu s djecom iz bijednih zemalja. Pas mu mater onda je barem mogao napraviti neku korist pa organizirati šverc Ukrajinki kad već puši karu Zelenskom i skače po Ukrajini ko uskrsni zeko. Pa da ne jebe samo on.

Ivan, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Marijina farma… Marija Ivaniš… hm to je kćerka Nikole Ivaniša političara ili dr. Nikole Ivaniša? Moja baba je zbunjena… „Zahtjev za gašenjem Marijine farme podnesen je samo dva tjedna nakon uhićenja Hrvata u Zambiji i nestanka Kabonga. Prošli tjedan udruga je službeno ugašena, a od tada su se njezini članovi samo jednom pojavili u javnosti, i to priopćenjem. Marija Ivaniš, osnivačica udruge, smatra da je to bila njezina moralna dužnost, a daljnja istupanja u javnost odbija. Ivaniš je profesorica nekoliko ekonomskih predmeta na riječkom sveučilištu, uključujući i kolegije Etike i društvene odgovornosti te Društvenog poduzetništva u uslužnim djelatnostima. Uz to je i kći istaknutog riječkog političara Nikole Ivaniša iz Primorsko-goranskog saveza, kojemu je podršku u kandidaturi za gradonačelnika Rijeke na prošlim lokalnim izborima dao Stipe Mesić. Javnost postavlja brojna pitanja. U prvom redu je nezanemariva povezanost između udruge Marijina farma odnosno Marije Ivaniš te stanovitog Kabonga. Drugo, nije zanemarivo ni vrijeme podnošenja zahtjeva za gašenje udruge – 20. 12. 2022., što je svega dva tjedna nakon uhićenja u Zambiji. Ivaniš se protekle subote obratila medijima putem priopćenja te je kao razlog prestanka djelovanja navela nemogućnost vođenja udruge zbog obveza. Također je izjavila da njezina udruga nije posredovala u posvojenima iz DR Konga, osim jednom – kada je ona posvojila dijete iz sirotišta, o čemu je često pričala u javnosti.“ Usput, nije mi jasno koji je AP, na slici gore… bananu sam odma prepoznao…

bruegel the elder, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– A.P. je globalist i on će napraviti sve i bilo što mu se kaže samo da ima korist i probitak od toga sam A.P. A.P. postoji i radi samo za A.P.

Grdi, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Pa odmah po izbijanju afere i kako je dobrim djelom samog problema bila aktivno uključena strana službenoga naziva “Republika Hrvatska” tada sam već rekla da je cijela hrvatska diplomacija u teškom pogonu podržana, od šefa državne riznice i proračuna za nepredvidive situacije pa sve do špijuna i bjelosvetskih “posrednika” u cilju postizanja “rješenja” nastaloga nesporazuma, a sve to samo za dobrobit demokratskih vrijednosti i vladavine prava. Ponuda za rješenje nesporazuma bila je, s pravom, u visini koja se ni u kojem slučaju nije mogla odbiti. Tu je jednostavno riječ o sumi koja, ne samo za afričke uvjete, nego i inače, se zove “životna šansa” i odustati od nje jednako je kao odustati od jack pota. Samo bi rijetki imali neku mogućnost odbijanja takvih ponuda, ali obično i “igrom slučaja” te rijetke nikada ne zapadne nikakva takva “životna šansa” pa da žive i rade tisuću godina. A pravda…? Odnija đava pravdu! Od tolike nepravde na ovome svitu, još jedna manje ili više, ka da je to sad nešto bitno. Sutra je novi dan i nove blagodati koje nam stoje na raspolaganju, zagarantirane vladavinom prava i demokracijom najviših standarda. (Vladavinu prava nikada ne stavljati ni u kakav kontekst s pravdom, niti s pravdom ima ikakve veze. Vladavina prava doslovno znači samo: povlašteno pravo vlasti na prijevaru. I ništa više.

Borjana, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Ono što se danas naziva progresivnim društvom zapravo je fašistički pokret sa ciljem dehumanizacije čovječanstva, prihvaćanje nelogičnih i nerazumnih zahtjeva u kojima bi se većina svijeta trebala podrediti manjini… i to manjini narcisoidnih sociopata i psihopata koji se smatraju progresivnim, a bilo kakvo odstupanje od njihove agende oštro osuđuju i doslovno unište čovjeku zivot, a nas normalne nazivaju ekstremnim desničarima. Stvarno vic za pljesak.

Lucija, prva, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Rekapitulacija: „Visoki sud u Ndoli – 1. Hrvatima u Zambiji poslan najjači hrvatski diplomat za krize Veleposlanik Tomislav Bošnjak 2. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da djeca iz DR Konga imaju hrvatske dokumente, ali je nepoznato na temelju čega su izdani. 3. Kongoanski diplomat koji je, prema navodima asistentice imigracijske službe Precious Nkamba, djecu doveo do granice preko koje su ušla u Zambiju, nije došao na sud jer nije dobio dozvolu svoje države DR Kongo. 4. Dickson Matembo, državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova i unutarnje sigurnosti Republike Zambije, govorio je na sjednici UN-ova Odbora za prisilne nestanke u Ženevi, gdje je ustvrdio kako je dokumentacija o posvojenju osmero Hrvata iz afere Zambija – lažna. Što je rekao Matembo? „Zambijski službenici su kontaktirali službenike Konga, i kongoanske vlasti su utvrdile da je priložena dokumentacija lažna“. Vlasnik sirotišta iz kojeg su prikupljena ta djeca bio je u bijegu, a slučaj je sada na sudu. Djecu je zaštitilo Ministarstvo zajednice i socijalne skrbi, u suradnji s kongoanskim vlastima nadležnim za skrb o djeci. Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu obitelji i socijalne politike (HDZ) ustvrdila je kako se sada razgovori odvijaju “na najvišoj razini”, ministar pravosuđa s ministrom pravosuđa Zambije, ministar vanjskih poslova s ministrom vanjskih poslova Zambije. Gle ovo! To ću još staviti. Inače, to se zove utjecaj na nezavisno sudstvo druge države. Također su uključeni predstavnici Europske unije u Zambiji. Oglasile se i kongoanske vlasti. Gauthier Luyela, ravnatelj zadužen za zaštitu djece u kongoanskom Ministarstvu za obitelj i djecu, izjavio je novinarima AFP-a u veljači da stranci ne mogu legalno posvajati djecu iz DR Kongo još od 2017. godine, kada je donesen novi zakon o obiteljskom pravu.

Lucija, prva, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

– Pozdrav Pernaru. Ovdje je Sorosova stranka odradila svoje. Da je bilo sve u redu sa posvojenjem zašto nisu po djecu išli u Kongo? Ja sam samo za pravdu. Ako je Kongo zabranio strancima da posvoje djecu iz Kongo onda su djeca prodana, jer taj zakon je usvojen 2016. godine. Platili koruptivnim sucima u Zambiji i tako su konačno došli do djece. Želim toj djeci stvarno da budu sretna. Ta djeca bi bila sretnija da su ostali u svojoj zemlji

Schroder, https://www.logicno.com/politika/hrvatska-i-zambija-dvije-korumpirane-banane-republike-ljevica-i-desnica-isti-kc.html

LAŽ

– Na velikim bleiburškim okupljanjima se masovno isticala ustaška ikonografija, a koje je austrijska država zabranila.

Višnja Gotal, novinarka Jutarnjega lista

– Prožet sam emocijama i osjećajem zahvalnosti prema onima koji su poginuli boreći se protiv fašizma. Mi u Hrvatskoj znamo da danas Hrvatske u ovim granicama ne bi bilo bez partizana.

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, nasljednika bivše Komunističke partije na Tjentištu u Bosni, Dnevni avaz

– Miokarditis se smatra mogućom, ali rijetkom nuspojavom nakon cijepljenja Corminatyjem, BioNTech/Pfizerovim cjepivom.

Julia Vergin, novinarka Deutsche Wellea, https://www.dw.com/hr/što-znamo-o-post-vac-sindromu-nakon-cijepljenja-protiv-covid-a/a-65911165

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više