Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

KOMEMORACIJA U PROMINI – Drugo ubijanje Hrvata

Na komemoracijama ubijenim Hrvatima od strane Srba, četnika i partizana neumjesno je spominjati “sjećanje na žrtve, bez obzira na njihovu nacionalnost”

 

Na komemoraciji u Promini (Oklaju), opet za Hrvate opasne manipulacije na komemoraciji. Opet trgovanje mrtvim (ubijenim) Hrvatima u korist Srbije. Gdje kažu kako treba naglasiti sjećanje na žrtve, bez obzira na njihovu nacionalnost, te da su potrebni posjeti stratištima srpskog naroda, uključujući i Jasenovac. Uz primjedbu da nitko od predsjednika SDSS-a nije došao odati počast žrtvama hrvatskog naroda u Domovinskom ratu. Što je vrlo konfuzno i kontroverzno. Ustvari, komemoracija ‘Bratstva i Jedinstva’ i trgovanje ubijenim Hrvatima, u korist novog Srpskog svijeta.

U toj pravno-gramatičkoj konfuziji, ne znamo što je subjekt, što predikat, što objekt. Da bismo to mogli riješiti, moramo u Zagreb, na Trg žrtava fašizma što je oprjeka ovoj „žrtvi hrvatskog naroda u Domovinskom ratu“. Po logici naslova Trg žrtava fašizma, i u Domovinskom ratu u Promini, ubojice su bili Hrvati, a žrtve neki drugi. Pa bi trebalo reći… Žrtve srpskog genocida, ne žrtve hrvatskog naroda. Ako su žrtve hrvatskog naroda, onda su Hrvati-krivci. A to nije sve u toj manipulaciji na hrvatskoj komemoraciji. Još gore je to, što govore da nije važna nacionalnost žrtava. Kao u Jasenovcu? Zar u Jasenovcu nije važna nacionalnost žrtava? Kao na „ostalim stratištima srpskog naroda“? A najgore je to što u toj komemoraciji izjednačavaju žrtve srpskog genocida sa žrtvama pete kolone u Hrvatskoj, u korist Srbije. A tko to ima pravo izjednačavati? Kad je svima jasno da je u dvije „Krajine“ izvršen planirani srpski genocid nad hrvatskim narodom, te da su „zločini poslije Oluje“ protuuteg srpskom genocidu. Ali planirani protuuteg, planirana kompromitacija Hrvatske. Gdje su planeri znali da će se na komemoraciji žrtvama srpskog planiranog genocida spominjati „stratišta srpskog naroda“.

Dakle, samo hrvatski političari (marionete), samo na komemoraciji žrtvama srpskog genocida, govore kako nacionalnost žrtava nije važna, i rade ono što protivnik nikad ne radi (na komemoraciji govori). Zašto? U čemu je problem? Odgovor za to, tražimo u pitanju: Kada smo čuli da je netko na komemoraciji u Jasenovcu spomenuo Bleiburg? Ili na Jadovnom Škabrnju? Nikada! A zašto se onda na Bleiburgu spominje Jasenovac? I na Udbini? Pa i u Promini? Kao „ostala stratišta srpskog naroda“, kako je rečeno na komemoraciji u Promini? Očito, u pitanju je ucjena i sabotaža. U pitanju provedba 2. ili 3. Memoranduma SANU-a.

Zato treba reći dosta! Dosta spominjanja Jasenovca i „ostalih stratišta srpskog naroda“ na komemoraciji žrtvama srpskog i partizanskog i četničkog genocida. Treba reći da se tu ponovno ubijaju ubijeni Hrvati, a živi Hrvati ponižavaju i ugrožavaju.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Legalno postavljena ploča treba ostati

HF

Nije Zoran Milanović sâm u svom svijetu. I žena ga u stopu slijedi

HF

Sraman Milanovićev skup na praznom “Trgu republike”

HF

Ponižavanje hrvatske zastave tamburašenjem o njoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više