Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus ulja Nevena Otavijevića

Pred nama je suptilan ciklus, visokih slikarskih dosega, izrastao na snažnom i dojmljivom doživljavanju

 

Slikar Neven Otavijević, Zadranin, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik strastvenog pristupa motivu. Autor je osebujnog opusa, koji kontinuirano nastavlja svoje artističko putovanje u potrazi za uznemirujuće lijepim fragmentima prirode i arhitekture priobalja.

Slikar živi na obali mora, u drevnom gradu, okružen mnoštvom izazovnih tema, odabire one najbliže sebi, po tajanstvenom ključu intime.

Jednako tako rado se odlučuje i za fragmente prirode u okolici grada, pronalazeći u njima  inspiraciju visokog intenziteta.

Novi ciklus ulja manjih formata, 40 x 30 i 30 x 25 cm s detaljima grada i prirode, izveden je vrlo rafinirano i odmjereno, s finim nenametljivima nanosima boje, s pomalo uspavanim motivima, sunce je visoko, vruće je, sve miruje, tišina je zakrilila cijeli prostor, čuju se rijetke ptice i nedaleki klizeći valovi .

Nekoliko visokih, uspravnih drva ispred nanizanih kuća, izrasle jedna iznad druge, sve miruje, utišano.

Pogled sa crkve sv. Stošije donosi pogled na uzavreli grad, poznate građevine i oblike, sve miruje.

Novi ciklus ulja Nevena Otavijevića donosi karakterističnu atmosferu  prostora priobalja, njegov jedinstveni mir, svakodnevno ozračje s prepoznatljivim elementima.

Pred nama je suptilan ciklus, visokih slikarskih dosega, izrastao na snažnom i dojmljivom doživljavanju.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Izvrsna slika sjećanja Zorana Šimunovića

HF

Judita akademiku Darku Novakoviću

HF

More me uvijek iznova privlači

HF

Odabir izbor slika iz različitih ciklusa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više