Hrvatski Fokus
Kultura

Energetski naboj u slikarstvu Mladena Žunjića

U svakom ciklusu egzistira snaga, fluktuirajuća energija, koja ponegdje izlazi iz dubine slika a drugi put se sjuruju se s površine

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, Mladen Žunjić, autor kompleksnog opusa velikih formata ulja i akrila, vrlo zanimljivog tretiranja apstraktnih motiva i izrazitog, bujnog kolorizma, poznat je i po vrlo specifičnom elementu u svom slikarstvu a to je energetski naboj u različitim varijacijama.

Na svakoj slici, u svakom ciklusu Mladena Žunjića egzistira snaga, fluktuirajuća energija, koja ponegdje izlazi iz dubine slika a drugi put se sjuruju se s površine, raznovrsnih moći, dok negdje sve pršti i erumpira od siline protjecanja, drugdje se osjeti poput podzemnog potresa.

Sve su slike, svi motivi su pod naponom i sve su slike međusobno povezane nikada prekinutim energetskim pravcima.

Naravno, u Žunjićevom slikarstvu nema mjesta pasivnosti jer sve se kreće, da bi svijet raznorodnih motiva mogao živjeti mora se kretati i cjelokupno slikarstvo ovoga umjetnika može se nazvati, slikarstvo u pokretu, slikarstvo u kretanju.

Veličina formata omogućuje gledateljima izraženiju opazivost svih ključnih elemenata Žunjićeva slikarstva, od bjesomučnog kolora, preko čudesnih oblika motiva do napona, koji izbija na svakom četvornom centimetru.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Koncertna izvedba opere Oganj povodom 150. obljetnice rođenja Blagoja Berse

hrvatski-fokus

Svijet u promjeni

hrvatski-fokus

Vrlo specifičan nadahnut autorski opus

hrvatski-fokus

Pijesak

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više