Hrvatski Fokus
Religija

Bergoglijeve četiri osnove krivovjerja

“Ako se ne pokajete, svi ćete propasti” 

 

Bergoglio je kriv za krivovjerja u četiri osnovna područja. Prvo područje je propovijedanje lažnog milosrđa

U Pismu je primanje Božjeg milosrđa uvijek povezano s pokajanjem. To se izražava u usporedbi o izgubljenom sinu. Propovijedanje lažnog milosrđa, međutim, eliminira ovo stanje za spasenje, to jest pokajanje. Isus nas potiče: “Ako se ne pokajete, svi ćete propasti.” (Lk 13, 3)

Bergoglio propovijeda krivovjerja i iskorištava uzurpirani papinski autoritet kako bi ih javno podučavao. On čini ovaj zločin svjesno i svojevoljno. On zahtijeva imitaciju, odnosno provedbu svojih krivovjerja. On gradi na sustavu laži koji je vrlo učinkovit. To je zato što se sastoji od vrlo živopisnih, osjetljivo prenesenih istina koje dodiruju srce.

Na primjer, on objašnjava da je Isus milosrdan i oprašta, te je stoga đavao nemoćan protiv grešnika koji se pokaje. Pokajnički grešnik, međutim, također ima iskrenu želju da raskine s grijehom. Ali Bergoglio to ne želi i neće to dopustiti. Zato su izraz “pokajanje” i drugi biblijski izrazi samo manipulativne fraze u njegovim ustima. Tada nije đavao, već Isus koji oprašta nemoćan jer grešnik ne prihvaća oproštenje, on ga odbacuje. To je zato što Bergoglio uči ne smatrati grijeh grijehom, već ustrajati u njemu. On umrtvljuje savjest sodomljana frazama poput “Bog vas voli onakvima kakvi jeste, zato volite sebe”. Time ih sprječava da se pokaju za spasenje.

Katekizam kardinala Tomášeka iz 1955. navodi grijehe protiv Duha Svetoga:

Prva je: drsko oslanjanje na Božje milosrđe. Bergoglio namjerno i jednostrano uvjerava grešnike Božjeg milosrđa kako se ne bi okrenuli od grijeha, već imaju, kako kaže sveti Bosiljak, veću hrabrost grijehu, jer se istina vječnog prokletstva ne smije naviještati. Bergoglio drži grešnike na putu propasti namjerno prenaglašavajući Božje milosrđe.

Drugi grijeh protiv Duha Svetoga naveden je u Katekizmu kao: odupiranje poznatoj kršćanskoj istini. Bergoglio se, između ostalog, odupire istini sodomije, koja je u Svetom pismu jasno osuđena kao nečuven grijeh koji s neba priziva vatru.

Još jedan grijeh protiv Duha Svetoga navedenog u Katekizmu je: otvrdnjavanje srca do smrti. Uvodeći blagoslov homoseksualnih zajednica i naglašavajući vjernost u grešnom odnosu koji naziva ljubavlju, Bergoglio stvara uvjete da grešnici ostanu otvrdnuti u ovom grijehu do smrti. Čineći to, Bergoglio ne samo da čini grijehe protiv samog Duha Svetoga, već i uči druge da ih počine i stvara uvjete za te grijehe.

Drugo područje u kojem je Bergoglio kriv za herezu je crkvena legalizacija homoseksualnosti

Na pitanje o homoseksualnosti odgovorio je protupitanjem: “Tko sam ja…?” Pritom je zapravo dao odgovor da je očiti heretik. Da je kršćanin, a još više da je doista Papa, bio bi dužan grijeh homoseksualnosti jasno nazvati grijehom i pokazati grešniku nužnost spašavanja pokajanja. Ali kao očiti heretik, on je slijedio cilj uklanjanja Božjeg zakona i legalizacije grijeha.

Očitom herezom, koja se sada u potpunosti očitovala u njegovom sinodalnom LGBTQ putovanju, odavno se izopćio iz Crkve i stoga ne može biti njezina glava. Ovu istinu naglašavaju sveti Bellarmine i drugi crkveni liječnici ili crkveni oci, temeljeni na samoj suštini Kristovih naučavanja. Bergoglio otvoreno promiče sodomiju riječju, gestom i djelovanjem u svakoj prilici sve dok zauzima najvišu dužnost. Nije dopustio biskupima u SAD-u da se pozabave pitanjem sodomije 2018. godine kada su to od njega zatražili. Smijenio je kardinala Müllera kao prefekta Kongregacije za nauk vjere jer je kardinal odbio nepravedno braniti homoseksualca. Smijenio je drugog prefekta Kongregacije i njegovu tajnicu jer su izdali izjavu da Crkva ne može blagosloviti grijeh homoseksualnosti. On sam demonstrativno je poljubio stopala transseksualca u sklopu obreda Maundy Thursday. Pranje stopala povezano je s Posljednjom večerom. Isus nije oprao noge neprijateljima Crkve, ili ženama, ili transseksualcima, već svojim izabranim apostolima. Ovom gestom Bergoglio je otkrio tko su njegovi pro-LGBTQ apostoli.

De facto je zloupotrijebio papinske ovlasti kako bi dao sankcije transseksualizmu zajedno s kaznenim djelom promjene spola. Štoviše, Bergoglio ne samo da je oprao noge, čak ih je i poljubio, što je čin latrije, odnosno klanjanja samo zbog Boga. Ovom gestom otvorio je vrata nečistim LGBTQ demonima i počinio idolopoklonstvo. Koristeći papinski autoritet, primio je drugog boga za Crkvu, a zatim se razmetljivo posvetio Sotoni u Kanadi. To se dogodilo 2022. godine, već u vrijeme sinodalnog putovanja. Tako je postavio obrazac za sve katolike puta otpadništva od Krista.

Što se tiče moralne čistoće, prisjetimo se Isusovih riječi: “Čuli ste da je rečeno: ‘Ne činite preljub.’ Ali kažem vam da svatko tko požudno gleda ženu već je počinio preljub s njom u srcu. Ako vaše desno oko uzrokuje grijeh, izvadite ga i bacite od sebe. Bolje je za vas da izgubite jedan dio tijela nego da vam cijelo tijelo bude bačeno u pakao …” (Mt 5, 27-29)

Ako se zapovijed ‘Ne ćete počiniti preljub’ tretirati s takvim radikalizmom, što možemo reći o perverznoj sodomiji ili cijelom LGBTQ sinodalnom putovanju? Prisjetimo se barem da Božja Riječ jasno upozorava da je kazna za taj grijeh i vremenita (2Pe 2,6) i vječna vatra (Judina 1,7).

Fraze na sinodi koje im je Duh Sveti sada objavio da sodomija više nije grijeh su dijabolična laž i bogohuljenje protiv Duha Svetoga. Tu im laž nije objavio Duh Sveti, već duh đavla, nečistog duha.

Treće područje su krivovjerja protiv euharistije

Svrha primanja Tijela i Krvi Kristove je osnažiti se u borbi protiv grijeha, a ne jačati u grijehu. Bergoglio zapovijeda da euharistiju primaju ljudi bez ispovijedi, bez pokajanja i bez ikakve spremnosti da priznaju grijeh i pokaju se za njega, tj. Ovo je javno poticanje na svetogrđe. Sveto pismo jasno upozorava da takva osoba jede i pije sud o sebi (1Kor 11,29).

Štoviše, u završnom dokumentu Sinode o Amazoniji, Bergoglio uvodi poganske obrede i poganski duh izravno u liturgiju. To je snop krivovjerja protiv euharistije. Kardinal Brandmüller je rekao da to nisu samo krivovjerja, već i potpuna glupost.

Provodeći pseudopandemiju, Bergoglio je naredio svećenicima da nose gumene rukavice kada drže Presveto. Promicanje ređenja žena kao đakona, a time i kao svećenika i biskupa, također dovodi do degradacije Presvetog Sakramenta i sakramenta svećeništva.

Četvrto područje su grijesi protiv Prve zapovijedi

Osim krivovjerja koja se odnose na dogmatske istine u području vjere, Bergoglio također čini javno idolopoklonstvo. Aktivno je sudjelovao u poganskom ritualu u Vatikanskim vrtovima s čarobnjacima i vješticama. Zatim je svečano ustoličio demona Pachamama u bazilici svetog Petra. Njegovo idolopoklonstvo kulminiralo je javnom posvetom Sotoni pod vodstvom šamana u Kanadi. To su očite krivovjerja. U tom duhu Bergoglio promiče međureligijski dijalog, koji je također očita hereza.

Heretička izjava koju je Bergoglio potpisao u Abu Dhabiju sadrži herezu da je pluralnost religija Božja volja, drugim riječima, da je pogansko štovanje demona navodno Božja volja. Ovaj očito heretički položaj uništava istinsku misiju i čini misionare običnim kulturnim i socijalnim radnicima.

Bog kažnjava idolopoklonstvo do trećeg i četvrtog naraštaja (Pnz 5, 9). Idolopoklonici neće sudjelovati u kraljevstvu Božjem (1Co 6:9; 1Ti 1:10; Otk 21:8).

Istaknuli smo četiri osnovna područja Bergogliovih krivovjerja. Potpuno je jasno da je Bergoglio višestruki i očiti heretik koji zlorabi papinstvo kako bi promicao krivovjerja unutar Crkve. Jedino rješenje je da se biskupi i svećenici odvoje od njega jer on i njegova sekta ne će dobrovoljno napustiti okupirane crkvene službe. Najveća prepreka koraku štednje, odnosno odvajanju od heretika, je suicidalna hereza papoletrije! (bcp)

Povezane objave

Za Hrvatsku nespremni!

HF

Bogatstvo koje su uspjeli sačuvati kroz stoljeća u Crkvi Sv. Blaža u Vodnjanu

hrvatski-fokus

SOLUS CATHOLICUS – Đavao kao metafizički “jadničak”

HF

Trinaesti Dani kršćanske kulture

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više