Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

STRANČARENJE – Hrvatskoj treba vratiti suverenost i poštenje

Iznosim stavove od kojih ne odustajem pod cijenu gubitka svega što posjedujem i izvrgavajući se podsmijehu

 

Prije neki dan dobio sam poziv na osnivanje stranke Ivice Todorića. Kako ne bih izgubio fokus, potrudit ću se napisati samo najnužnije. U vrijeme osnivanja HDZ-a, bilo je nekoliko stranaka i, zahvaljujući dobroj promičbi i deklariranju svjetonazora, mada bivši partijac, partizan i general JNA se nije uztezao deklarirati svjetonazor, kiji će stranka zastupati. Nije mi to bilo strano i, bijahu to prvi izbori na koje sam izašao te zaokružio HDZ.

Stranci nikada nisam pristupio formalno niti neformalno. Slobodu, koju smo dobili od Boga nikada nisam htio podčiniti nikakvim stranačkim „višim“ interesima. Naprotiv, kada je Franjo Tuđman ostao „izoliran“, raztjerao sorošćad i ostavio zemlju koja je izišla iz rata kao pobjednica u neusporedivo boljem financijskom stanju nego li je danas, vodio je 4 godine rat. Zahvaljujući Budimiru Lončaru, koji danas živi u Zagrebu na jednom katu upravne zgrade bivše tvornice Astra, kao zaslužnik, a ne smeće, što neosporivo jest, jer je napadnutoj zemlji onemogućio kupovinu oružja za obranu, koje smo radi toga višestruko skuplje plaćali.

Današnja događanja na političkoj sceni su što svjestno, što nesvjestno (dirigirano od jugoslavenskog lobija) uperena protiv svega što bi moglo sličiti suverenističkoj politici. Jednostavno ne mogu prihvatiti da toliko brojne osobe na čelu stranaka, koje imaju nekoliko zajedničkih – suverenističkih crta ujediniti u jednu snagu s nepokolebljivo deklariranim suverenističkim stavom.

Dakle, svi su pokazali ego veći od domovine. Na kraju se dogodi to, da sjednu u Sabor i u komociji „oporbe“ se nekada ili nikada javi za riječ, a učinak je ništa za narod i Hrvatsku. Tek se promijeni sabornikova financijska situacija.

Da bi se nešto promijenilo, a da birači to mogu vidjeti, nužno je da stranke javno i nedvojbeno istaknu SVJETONAZOR. Od toga niti jedna stranka ne smije odstupiti pod cijenu izpadanja iz svih političkih kombinacija.

Zato više nikoga bez jasnog svjetonazorskog stava ne želim podržati.

Spreman sam iztaknuti osobnu nezavistnu kandidaturu s jasnim stavovima, od kojih ne odustajem pod cijenu gubitka svega što posjedujem i izvrgavajući se podsmijehu.

  1. Suverenitička politika, bez obzira na EU.
  2. Pokrenuti zemlju u smjeru energetske neovisnosti (sada smo oko 60 posto samodostatni u obnovljivim izvorima električne energije).
  3. Poticati samodostatnost u prehrambenoj proizvodnji.
  4. Formirati vojsku preslikavajući švicarski model u cijelosti.
  5. Reorganizirati i obnoviti obavještajne i kontraobavještajne, vojne i civilne službe, koje ni u kojem slučaju ne smiju biti kontrolirane „civilnim nevladinim udrugama“ (koje su u pravilu kontrolirane stranim kapitalom).
  6. Pokrenuti vlastitu proizvodnju dozvučnih zrakoplova (postoje temelji za tu proizvodnju).
  7. Osigurati pričuve hrane za najmanje 7 godina.
  8. Postupno vratiti valutu i HNB koji će voditi monetarnu politiku.
  9. Za stabilizaciju monetarne politike odkupiti zlato na svjetskom tržištu i formirati zlatne pričuve.
  10. Stjecanje državljanstva također prema švicarskom modelu i obvezno pridržavanje svih pravila. Blaćenje zemlje u tuzemstvu i inozemstvu podliježe postupku gubitka državljanstva i građanskih prava.
  11. Napustiti Istanbulsku konvenciju (homoseksualci) i Marakeški sporazum (migranti), jer su nefunkcionalni, a u zakonodavstvu već postoji dostatna zaštita žena. Sukladno narečenom, ukinuti protuprirodne izmišljene rodove.
  12. Svatko, tko obnaša neku dužnost, svojom čašću i svom imovinom garantira izvršavanje suverenističko i moralno djelovanje u svom radu pod prijetnjom gubitka časti (kroz gubljenje građanskih prava i kompletne imovine).
  13. U školstvo uvesti autoritet učitelja i programe koje će učiti podmladak svemu što jedan učenik mora savladati u pojedinom obrazovnom razdoblju. Učenike obrazovati u suverenističkom i domoljubnom duhu, roditeljima podpuno povjeriti odgoj i od njih tražiti da odgojem budu usklađeni sa školskim programima.
  14. Ne dopustiti nametanje bilo kojeg narativa gubljenja suvereniteta i nametanja tuđih zakona.
  15. Ni pod koju cijenu pod prijetnjom najveće kazne nitko ne smije predati državni suverenitet ni u čemu WEF-u…

Od ovog svjetonazora ne odstupam i ne pristajem NIKOGA slušati NI POD KOJU CIJENU.

Zlatko Janković

Povezane objave

ODJECI I “REAGOVANJA” – Na ulazu u HND uzvanicima pretresali džepove da slučajno ne bi unijeli hrvatsku zastavu

HF

BiH na vatrenoj liniji, a Hrvatska!?

HF

Miloradova braća – Mladen i Vojislav

HF

Dokle će Pupovac progoniti Hrvate u Hrvatskoj?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više