Hrvatski Fokus
Hrvatska

Imamo vlast koja ništa ne zna

Bože, daj mudrosti našem Pravedniku na brdu

 
 
Okruženi smo poplavama, isprikama, raznoraznim primjedbama i naknadnim mudrostima. Nakon što su laburisti predlagali smanjenje visokih primanja dužnosnika i doživjeli odbijanje svojeg prijedloga, zakukurikao je Premijer i obznanio svoj premijerski prijedlog o smanjenju tih istih primanja za 6 posto. Istodobno slušam prijedlog jednog čovjeka preko radija, koji predlaže umanjenje tih primanja za 50 posto. Što bi u svemu tome mi obični ljudi najradije čuli? Prvo i iznad svega da političari i ministarstva počnu raditi svoje poslove pošteno i bez prenemaganja! No javlja se upit. Znaju li oni što i kako bi trebalo raditi? Prema svemu sudeći niti znaju niti mogu, a mi i nadalje plovimo u močvari neznanja, nesnalaženja i nepoštenja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/03/015578125_400.jpg
Predsjednik RH., koji stoluje na samom vrhu svih vrhova, i koji bi stoga trebao sve vidjeti, sve čuti, sve znati, i saznati na vrijeme, kao da zadnji saznaje što se to radi u njegovoj Republici i kako se to radi, odnosno kako se što ne radi. On je među posljednjima koji je našao za potrebno da reče po koju riječ o tim toliko "omiljenim" primanjima.
 
Spomenuti predsjednik penjući se uzgor raširenih je ruku obećavao pravdu i pravednost. Jesu li to bila prava ili prazna obećanja odgovara pomalo ali sigurno naša svakodnevica. Netko je mudar rekao da samo iz očišćene i do kraja rasvijetljene prošlosti možemo ući u sigurniju sadašnjost i sretniju budućnost. Bojim se da ta mudrost našem predsjedniku nije poznata ili je ON ne želi uvažiti. O, kako bi bilo lijepo kada bi on doista u okviru svoje obećane pravednosti posložio sve stvari na svoje mjesto, ali bojim se ništa od toga. Problem lustracije nije mu blizak.
 

Nevenka Vučemilović, prof.

Povezane objave

U Peckom Srbi hrvatskom branitelju izvadili srce

HF

Mračno proroštvo iz 1939. godine

HF

MALI OGLASNIK – Mijenjam i prodajem

HF

Krah grada na tri rijeke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više