Hrvatski Fokus
Uvodnik

Budimo ponosni na sveukupno djelo dr. Franje Tuđmana

Bleiburg je simbol stradanja Hrvata nakon službenog završetka Drugoga svjetskog rata

 
 
• Četrnaestoga svibnja domoljubi su obilježili 92. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Oni drugi, vladajući, u koje spadaju razni nikogovići, ljevičari, jugokomunisti, orjunaši, anarholiberali i njima slični, prešutjeli su taj dan. I u politici, i u medijima. Miroslav Tuđman, stariji sin čovjeka koji je najzaslužniji što imamo hrvatsku državu, podsjetio je sve te negatore na čelu s aktualnim predsjednikom države Ivom Josipovićem, na jednu vrlo opasnu pojavu, a to je izbjegavanje izricanja riječi kao što su: „Hrvati“, „hrvatski narod“, „hrvatsko društvo“… „Lijeva politička opcija smatra da takvu terminologiju nije pristojno javno koristiti. Od Hrvatske nastoje stvoriti carstvo ludosti: dok se političari u Americi obraćaju Amerikancima, u Njemačkoj njemačkom narodu, 'naši' se ljevičari obraćaju isključivo poreznim obveznicima i građanima, a nikad Hrvatima ili hrvatskom narodu“, istaknuo je Miroslav Tuđman.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2014/05/doktor-franjo-tuman-kontroverzni-otac-nacije-504x335-20091249-20101019013010-254946.jpg
• Za razliku od ovih negatora svega hrvatskoga, hrvatski športaši nastavljaju slavnu tradicije domoljublja i širenja istine o Hrvatskoj i Hrvatima. Tamo gdje su stali Dražen Petrović, Stojko Vranković, Goran Ivanišević, Davor Šuker, Zvonimir Boban i mnogi drugi, nastavlja mlada tenisačica Dona Vekić. Ova 17-godišnja Osječanka trenira u Engleskoj već poduže vrijeme i izložena je velikom pritisku svojih domaćina da zaigra za Gordog Albiona. Dona je sve donedavno bila obzirna i pristojno ih odbijala, ali kada je pritisak postao nesnosan, lijepo im je odgovorila: „Sretna sam što igram za Hrvatsku. Mi Hrvati imamo velika hrvatska srca i na terenu se borimo za svoju zemlju“. Ove bi riječi svaku večer prije spavanja trebali pročitati Ivo Josipović, Željko Jovanović, Nenad Stazić i slični negatori svega hrvatskoga. A ako ne pročitaju, onda neka se ujutro pogledaju u zrcalo i imat će što vidjeti.
 
• Hrvatski sabor i ove godine ne će biti pokrovitelj komemoracije žrtvama Bleiburga i Križnog puta u Bleiburgu. Time su se vladajući ponovno svrstali na one kojima su nebitne 'tuđe' nevine žrtve, odnosno manje vrijedne od 'njihovih' žrtava. Na to ih je podsjetio potpredsjednik Sabora Željko Reiner i rekao da se na Bleiburgu dogodio ratni zločin, zločin protiv čovječnosti, i da je Bleiburg simbol stradanja Hrvata nakon službenog završetka Drugoga svjetskog rata i dodao: "Na sličan način kao što je Jasenovac simbol i metafora ustaških zločina, tako je Bleiburg simbol i metafora komunističkih zločina". Jugoorjunaš Nenad Stazić je pokušao "opravdati" svoje šefove u Saboru istaknuvši nepostojeće opravdanje kako Sabor ne može biti pokrovitelj manifestacije na kojoj se pojavljuju ljudi u ustaškim uniformama. Još je posjetitelje komemoracije u Bleiburgu nazvao "neonacistima"!
 
• U tjednu kada je Zoran Milanović napokon otjerao Slavka Linića, hrvatska država je odabrala Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale i Banca IMI za transakciju. Sve je urađeno prema uputama i naputcima Britanaca.
 
• Ministar Medvjedić (tal. orsato) Miljenić omogućuje ruskim bogatunima da mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj. I to ne samo nekretnine, nego i zemljište na kojem se nekretnine nalaze. Suprotno od zakona koji postoji u Rusiji.
 
• Osmoga svibnja u Beogradu je održana projekcija dokumentarnog filma Moj zanat, posvećenom Arsenu Dediću. Film prati Arsenov životni i profesionalni put. Beograđani su ga dočekali dugotrajnim pljeskom. Kako je ovih dana Arsen pokazao svoje očito pravo protuhrvatsko lice u razgovorima kako za beogradske medije, tako i za velikosrpske Novosti Milorada Pupovca, bila bi velika šteta da ovoga vrsnog kantautora nije spasila velika Hrvatica i lječnica iz Italije. U suprotnome bilo bi onih koji bi i dalje ostali u zabludi.
http://www.novimagazin.rs/public/uploads_ck/images/Arsen%20Dedic%20-%20fotografija(1).jpg
• Životi dvoje staraca ugasili su se u istom danu na dvije različite lokacije. Muslimanski fundamentalist Arnes Delić (22) brutalno je pretukao u mjestu Ratanj kod Kraljeve Sutjeske dvoje hrvatskih povratnika Nikolu Crepulju (74) i Maricu Kristić (79), koji su umrli od zadobivenih ozljeda. Ovo me podsjeća na sjever Nigerije i islamističku skupinu Boko Haram.
 
• Hrvatskoj je do 2020. na raspolaganju 8,6 milijardi eura iz strukturnih fondova. Otprilike 1,2 milijarde trebale bi otići malim i srednjim poduzećima. Točne alokacije još nisu određene, vlasti u Zagrebu još rade na takozvanom  partnerskom  sporazumu kojim se s Bruxellesom dogovaraju investicijski ciljevi. Od 2007. do 2013. Hrvatska je od 815 milijuna eura EU-ove strukturne potpore koje je pripremio Bruxelles iskoristila samo 30 posto. Članstvo u drugoj polovini 2013. nije promijenilo rezultate. Ali kada bi do 2020. uspjela u najvećoj mjeri iskoristiti EU-ova strukturna sredstva, hrvatsko bi gospodarstvo dodatno moglo profitirati s 0,6 posto godišnje.
 
• U BiH je od rata 1995. do sada su obnovljene 452 džamije dok je 10 džamija trenutačno u fazi obnove i trebale bi biti završene u narednom razdoblju. Od rata naovamo su obnovljena i 64 mesdžida, tako da je ukupno obnovljeno 516 džamija i mesdžida na prostoru cijele BiH. Od rata do danas sagrađeno je novih 367 džamija i 172 mesdžida. Ravnateljica Centra za islamsku arhitekturu Fatima Šišić kaže da u BiH postoji još nekoliko desetina džamija i mesdžida koji čekaju na obnovu kako bi bili u funkciji i za potrebe vjernika. Još je 57 neobnovljenih džamija i 44 neobnovljena mesdžida, koji čekaju na obnovu.
 
• U spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 30. i 31. svibnja 2014. godine organizira VIII. konvoj mladih Bošnjaka iz Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi". Konvoj će i ove godine okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će u zajedničkim posjetom, Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim 8000 Bošnjaka i trojice Hrvata u srpnju 1995. godine.
 
• Protiv desetorice pobunjenih Srba s benkovačkoga područja bila je raspisana Interpolova tjeralica. Evo imena tih pripadnika tzv. Martićeve milicije: Momir Pupovac, Branko Bota, Vinko Šarić, Novica Berber, Milan Pavasović, Slobodan Pupovac, Aleksandar Dragaš, Novica Gulić, Milutin Graić i Mihailo Čalić. Protiv svih njih Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu kojom ih se tereti zbog ratnog zločina protiv civila.Milutin Graić (41) skrio se u Roosendalu u Nizozemskoj. Trebalo mu se suditi u Splitu zbog ratnog zločina počinjenog za vrijeme Domovinskog rata u selu Perušiću. No, odlukom Županijskog suda u Splitu ne će mu se suditi jer je protiv njega obustavljen kazneni postupak i ukinut istražni zatvor u koji bi išao da je izručen Hrvatskoj. Ne da ga ne će izručiti Nizozemci, nego ga ne će suditi suci iz Splita. Tamošnji županijski DORH promijenio u cijelosti pravni opis kaznenog djela tako da se Graića više nije teretilo za ratni zločin već za djelo oružane pobune i predložio ukidanje istražnog zatvora. Prevedeno, sud je protiv Graića primijenio Zakon o općem oprostu i obustavio kazneni postupak!
 

Marijan Majstorović

Povezani članci

Treba li Zorana Šprajca procesuirati?

HF

Hrvatska treba slijediti primjer Poljske

HF

Samo ujedinjeni mogu Plenkovića pobijediti

HF

Vučić pripomogao razotkrivanju nesuglasja

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...