Hrvatski Fokus
Hrvatska

Karamarko – ‘crni mačak’ u Hrvatskoj!

Josipović se boji Remetinečke ceste

 
 
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko uživa veliku popularnost i najinteresantnija je osoba u Republici Hrvatskoj; čovjek o kome se piše na naslovnicama u tiskovnim medijima i portalima; čovjek čiji lik se učestano pojavljuje na TV ekranima i čije se ime često spominje na radio postajama. Politički rečeno, nadmašio je sve bivše i današnje političare, uključujući predsjednike – Mesića i Josipovića.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/10/tomislav-karamarko-410.jpg
Ne živimo na Marsu da ne vidimo što se zbiva u Hrvatskoj i zbog čege se neke osobe javno proziva za ono što su činili i za ono što nisu činili; nekima se spočitava prošlost, dočim drugima se gleda kroz preste za mnogo veće grijehe: izdaju, zločine i kriminal. Karamnarko je 'crni mačak' u Hrvatskoj, prepoznatljiv je izbliza i na daleko, zaobilazi ga se na ulicama, kao da ispred njih trči crni mačk, a takav prizor je prokletstvo, kažu  vračari.
 
Karamarko nije Abu Bakr al Baghdadi
 
Hrvatska se nalazi u predzorju predsjednički izbora, stoga bi trebalo posvetiti najveću pozornost naspram kandidata koji se natječu za petogodišnji predsjednički mandat (titulu), s velikom poglavarskom odgovornošću, a ne samo velikim privilegijama. U državama, u kojim je na snazi republički sustav, prerdsjednik je počasna osoba, ima kraljevski položaj; pojavljuje se na prijmovima svjetskih uglednika, na prigodnim svečanostima, počasnim večerama i uručuje čestitke i odličja. No, ovdje je izričito riječ o stranačkom predsjedniku (HDZ) i budućem predsjednuku Vlade u RH, onda moramo shvatiti zašto se na Karamarku baca drvlje i kamenje. Na predsjednika HDZ-a uperena je  dvocijevka, kao da je Abu Bakr al Baghdadi, vođa islamske terorističke organizacije – Islamska država (ISIS), jer s njegovim naglaskom na državotvornu ideju unosi strah i zebnju kod onih koji su na izdajničkoj list; koji su počinili zločine u Hrvatskoj u Drugome svejtskom ratu, poraću, kao i u Osloboditeljskom (Domovinskom) ratu; koji su u procesu privatizacije pokrali državu, ili se obogatili tijekom rata pljačkajući napuštene stanove i imanja; koji su se obogatili koristeći svoje visoke položaje u politici i gospodarstvu, podmićujući i ucjenjujući državne vlasti zbog osobne profitabilnosti. Stoga se Karamarka naziva 'crnim' Markom, jer mnogi vide crnio pred svojim očima.
 
Nemam nakanu braniti Tomislava Karamaka, ako treba neka to čine oni koji su ga izabrali za predsjednika HDZ-a; također, ne optužujem ga za bilo što, jer ga često optužuju oni koji su izbačeni iz stranke i oni koji su se isključili jer nisu dobili položaje koje su 'zaslužili'. Dakle, svrha osvrta je ukazati na laži, zablude, ljudske slabosti i sklonosti koje izazvati mržnju, zavist, a mogu imati i tragične nacionalne posljedice.
 
Naime, komu je danas u interesu nišaniti na Karamarka kad nije, na žalost, još vrijeme za opće izbore i izgon izdajničkih zastupnika iz Hrvatskoga državnog sabora? No, u tijeku su predsjednički izbori, a očevidno je da se Josipović nalazi na rubu propasti, jer čim izgubi predsjednički imunitet sigurno ide na zaslužni 'odmor', privremeno u Remetinečku dok se ne renovira Goli otok. Stoga su angažirana režimska sredstva za javno priopćavanje u kojima se objavljuju 'vjerodostojne ankete' i Josipovića stavlja na prvo mjesto, u što i sam vjeruje!? Istodobno, iste ankete su 'ustanovile' da je Tomislav Karamarko najnepopularnija osobom u RH!? WOW! Zar u Hrvatskoj može itko, u negativnom smislu, nadmašiti Josipovića, Mesića, P(u)siće, Pupovca, Milanovića i kompletnu Vladu (da ih ne nabrajamo poimenice); predsjednikove savjetnike: Glodsteina, Jovića, Lončara, Talatovića, Teršeličku i (…)? Ankete imaju svrhu da utječu na javno mišljenje i na taj se način (opet!) obmanjuje hrvatski narod, da je, naime, 'većina verificiranih' glasača uz Josipovića! Kad bi doista bilo tako, onda bismo trebali proglasiti hrvatski nanrod – nomadskim plemenom! No, narod nije primitivan, nego nije mu još došlo do grla!
http://img1.123freevectors.com/wp-content/uploads/animals_big/075_black-cat-vector-l.png
S druge strane, oni koji su protiv aktualnog predsjednika, kao da  ne vide ništa drugačije u Josipovićevim protivnicima, izuzev vanjštine! Kandidatkinja za predsjednika Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, predstavnica Hrvatske demokratske zajednice, zapljusnuta je valovima optužaba u medijima – s lijeve (crvene) i s desne strane. Sa zubotrebcom se čeprka po njihovoj prošlosti, pa kad se čeprkače  uhvati u laži, oni se ne ispričavaju niti za laži odgovaraju, a ljudi koji su to pročitali vjerojatno nisu čuli onu drugu stanu i ostali su uvjereni u lažnu informaciju.   
 
Za sve su krivi mediji – hrvatske tvornice laži
 
U Hrvatskoj ima veoma malo vrsnih novinara, koji bi moglo proći ispit žurnalističke etike. Mali broj novinara (jedan tucet) imaju moralne vrjednote, koji u svojim kolumnama odgovorno iznose činjnice, dok ostali 'novinari' ispunjavaju prostor, prave reklame i pišu već sastavljene tekstove za određene plaće. U tiskovnim izdanjima može se naći nekoliko sadržajnih članaka, ali bez riječ o vladajućoj vrhušci, a ostalo su senzacionalne informacije, atraktivne žene i prostitucija. Homoseksualnost je u Hrvatskoj postala 'svetinja', a dušobrižnici i Crkva su – sprdnja; izbacuju križeve iz škola, ruše vjerske i nacionalne spomenike, dočim, četnički stari spomenici se obnavljaju i novi se podižu. Srbima u Hrvatskoj nije nikad bilo bolje. Žive k'o bubreg u loju!: imajmu svoju Srpsku crkvu, svoje srpske stranke, srpske zastupnike u Hrvatskom (?) saboru, srpske ministre u Vladi, kulturne ustanove i publikacije – sve se to finacira iz državnog proračuna! Izdajnička Vlada u RH još inzistira na uličnim pločicama sa ćirilicom – i to baš u Vukovaru, gradu grobova i hrvatskih vitezova, kako bi i bogovi znali da u Lijepoj našoj vladaju četnici. Srbi se ničeg ne srame, čak nikog se i ne boje! Hrvatska je za Srbe Amerika.
 
Hrvatski duet: Karamarko i Kolinda
 
Hrvatski se narod nalazi pred najvećim ispitom nacionalne zrelosti, pred sudbinom koja nam se može ponoviti, da 'izaberemo' ropstvo umjesto slobode, da nam se, nedaj Bože, dogodi ono što se nedavno dogodilo Škotima, koji su radije ostali u engleskom ropstvu nego u svojoj samostalnoj, slobodnoj Škotskoj! (Referendum u Škotskoj je bio očita krađa, isto kao što je bio izbor Geoga W. Busha za predsjednika SAD-a.) U demokraciji nedestaje mnogo toga – Desunt multa!
 
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ima veliku odgovornost pred hrvatskim narodom, ne samo tko će biti izabran za predsjednika RH, nego i tko će biti izabran na općim izborima, i tko će formirati sljedeću Vladu u RH. Treba biti oprezan s kime ići u savezništvo, birati kalicijske partnere s obećanjima o ministarskim položajima u Vladi, koje još nema. Sve su to osjetljeive i teške odluke: politička mudrost ili političko samoubojstvo. Od Karamarkovih odluka u HDZ-u ovisit će i uspjeh Kolinde Grabar Kotarović na predsjedničkim izborima. Ne ću bit kriv ako ne slušate moje riječi: Dixi et salvavi animam meam, Ezech. 3, 19. Reko u najboljoj namjeri.
 

Rudi Tomić, Toronto

Povezane objave

HOS-ov general o Rafaelu Bobanu isto kao Ognjen Kraus i Milorad Pupovac!

hrvatski-fokus

Emil Čić je u pravu!

HF

Europska unija – savez suverenih država

HF

AFORIZMI – Holjevac Savu prešao…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više