Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Djelovanja hrvatskoga veleposlanika u Parizu

Tko daje pravo Ivi Goldsteinu da pregovara s Inter-LGBT udrugom?

 
 
Hrvatski veleposlanik u Parizu, dr. sc. Ivo Goldstein, održao je 21. prosinca u Hrvatskome veleposlanstvu sastanak na zamolbu gosp. Arnauda Gauthier-Fawasa, glasnogovornika i savjetnika za međunarodne odnose pri federaciji francuskih nevladinih udruga LGBT zajednica Inter-LGBT.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/01/www.vancouversun.com_life_cms_binary_8597959.jpg
Nevladina udruga Inter-LGBT se zalaže za promicanje prava LGBT zajednice ali i ljudskih prava u širem kontekstu. Namjera im je uključiti u svoje aktivnosti veleposlanstva država koje njeguju toleranciju i u svojoj mreži kontakata (do sada s 35 veleposlanstva), odlično surađuju s veleposlanstvima SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske, Kanade, Finske, Španjolske, Brazila. Veleposlanstvu Republike Hrvatske su se obratili znajući da Hrvatska ima vrlo napredne stavove te se podržala preko svojih predstavništava pri UN-u u Ženevi i New Yorku. Povezani su s 500 nevladinih udruga u svijetu, te imaju redoviti kontakt s organizatorima Zagreb Pridea. Paris Pride okuplja 400.000 sudionika i predstavlja drugu po veličini manifestaciju predstavnika LGBT zajednice, nakon Madrida koji okuplja milijun sudionika.
 
Paris Pride će organizirati svoju 40. godišnjicu postojanja 24. lipnja  2017. U povorku su uključeni i predstavnici veleposlanstava u Parizu u posebno za njih predviđenom koridoru. Federacija Inter-LGBT zainteresirana je za uključivanje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu u svoje aktivnosti, što znači sudjelovanje u povorci Paris Pridea i sudjelovanje u festivalu dva tjedna prije Paris Pridea, kao i aktivnosti Hrvatskoga veleposlanstva u obilježavanju Svjetskoga dana borbe protiv homofobije 17. Svibnja 2017. Veleposlanik Goldstein zahvalio je na zanimanju koji Inter-LGBT ima za suradnju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske, te kazao kako mogu računati na punu pomoć Veleposlanstva. (v.h.)

Povezane objave

Dosta velikosrpskim i četničkim provokacijama u Hrvatskom saboru!

HF

Balkan treba nacionalno podijeliti

HF

Svjetski dan hrane – 16. listopada

HF

Documenta i Savo Štrbac na istoj crti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više