Hrvatski Fokus
Društvo

Važnosti prevencije ginekološkog raka

Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije

 
 
Hrvatska se ovog travnja pridružuje brojnim zemljama svijeta u međunarodnoj zdravstvenoj akciji podizanja svijesti o važnosti prevencije ginekološkog raka, Globe – athon. Ginekološki rak koji zahvaća brojne organe uključujući kompletan genitalni ali i urološki sustav pogađa žene sve mlađih dobnih skupina, a zbog nepravovremenih pregleda i samim time kasnog otkrivanja, veliki broj njih neopravdano umire od ove opake bolesti. Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora pozivaju na CroGlobathon povodom kojeg će u nedjelju, 23. travnja u 8 sati, brojni liječnici, profesionalni i rekreativni sportaši te građani udružiti snage planinarenjem na Sljeme.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/hlpr.hr_images_uploads_181_globe-athon3__large.jpg
“Veseli me da se i u Hrvatskoj održava ova međunarodna javnozdravstvena kampanja s ciljem poticanja žena na redovite odlaske na ginekološke preglede. Nestrpljivo iščekujem planinarenje na Sljeme i pozivam sve građane da nam se pridruže.” – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.
 
Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, a upravo javnozdravstvena akcija CroGlobathon jedinstveni je poticaj za početak tjelesne aktivnosti i brige za vlastito zdravlje. Planinarenje povodom CroGlobathona započet će u 8.30 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba koji će i ove godine pripremiti  grah  za vrijedne planinare.  
 
“Osim skrbi o ženskom zdravlju, ovim pohodom želimo vlastitim primjerom i angažmanom za što aktivniji i zdraviji život što veći broj građana motivirati na isto. Tada je svakodnevica ljepša, a kvaliteta života znatno bolja.”zaključio je predsjednik Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora dr. Berislav Banek.
 

Stipe Cigić

Povezane objave

U susret riči

HF

MUDROSITNICE – U nevolji: “Pomozi, Bože!”

HF

MUDROSITNICE – Ispij ledenog vina čašu i za Lijepu našu

hrvatski-fokus

Skrivene namjere Istanbulske konvencije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više