Hrvatski Fokus
Društvo

Važnosti prevencije ginekološkog raka

Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije

 
 
Hrvatska se ovog travnja pridružuje brojnim zemljama svijeta u međunarodnoj zdravstvenoj akciji podizanja svijesti o važnosti prevencije ginekološkog raka, Globe – athon. Ginekološki rak koji zahvaća brojne organe uključujući kompletan genitalni ali i urološki sustav pogađa žene sve mlađih dobnih skupina, a zbog nepravovremenih pregleda i samim time kasnog otkrivanja, veliki broj njih neopravdano umire od ove opake bolesti. Hrvatska liga protiv raka i Planinarski klub Hrvatskog liječničkog zbora pozivaju na CroGlobathon povodom kojeg će u nedjelju, 23. travnja u 8 sati, brojni liječnici, profesionalni i rekreativni sportaši te građani udružiti snage planinarenjem na Sljeme.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/04/hlpr.hr_images_uploads_181_globe-athon3__large.jpg
“Veseli me da se i u Hrvatskoj održava ova međunarodna javnozdravstvena kampanja s ciljem poticanja žena na redovite odlaske na ginekološke preglede. Nestrpljivo iščekujem planinarenje na Sljeme i pozivam sve građane da nam se pridruže.” – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i predsjednik Hrvatske lige protiv raka.
 
Planinarenje je jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, a upravo javnozdravstvena akcija CroGlobathon jedinstveni je poticaj za početak tjelesne aktivnosti i brige za vlastito zdravlje. Planinarenje povodom CroGlobathona započet će u 8.30 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba koji će i ove godine pripremiti  grah  za vrijedne planinare.  
 
“Osim skrbi o ženskom zdravlju, ovim pohodom želimo vlastitim primjerom i angažmanom za što aktivniji i zdraviji život što veći broj građana motivirati na isto. Tada je svakodnevica ljepša, a kvaliteta života znatno bolja.”zaključio je predsjednik Planinarskog kluba Hrvatskog liječničkog zbora dr. Berislav Banek.
 

Stipe Cigić

Povezani članci

Zlouporaba školskog sustava

HF

Pronađeno 30 knjiga Marka Marulića!

HF

Misli američkoga pjesnika Ferlinghettija

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Svi kazuju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...