Hrvatski Fokus

Rast lažne prijeratne, ratne i poratne istine

 
 
Oružje za masovno ubijanje u multinacionalnim i multireligijskim zajednicama, i za trajno razbijanje  takvih društava, kakvo je bilo i kakvo je donekle i sada  bosanskohercegovačko, svakako je nerasvjetljena i, od brojnijeg naroda, krivotvorena povijesna istina, kako ona daljnja tako i ova bliža istina zaustavljenog, ali i dalje vođenog građansko-vjerskog beha sukoba za teritorij. Sve dok su, naime, žrtve jednog naroda, bošnjačkog, važni i koriste se kao sredstvo poniženja, obespravljivanja, osuđivanja, kažnjavanja i tovarenja tereta trajne odgovornosti do razine šutnje i ropstva  hrvatskog naroda, a hrvatske se žrtve ne priznaju i skrivaju, smanjuju pa  čak i opravdavaju, nikako se ne može graditi pomirenje i mir u rascjepkanoj i podijeljenoj zemlji.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/Aktuelnosti_armija3.jpg
Nerazjašnjena i od sva tri beha naroda nepriznata povijesna istina genocidnih Osmanlija u Bosni i Hercegovini, i zločinačkog velikosrpstva u raspadnutoj juzajednici, bio je glavni razlog krvavog i brutalnog građanskog, vjerskog i dijelom svjetskog rata na beha prostorima, na kojima se i danas jednakom mržnjom jedni prema drugima, krivotvori i zamrsuje i njegova istina. Istina građansko vjerskog beha rata za teritorij. Zbog toga to znači da  u Bosni i Hercegovini traju pripreme za, ili nastavak zaustavljenog, ili početak nekog novog međunacionalnog i međuvjerskog rata. A budući da su u bespuća bosansko hercegovačke zbilje ušle diktatorske Rusija i Turska, u Bosni i Hercegovini se odvijaju pripreme i za svjetski rat. U čemu ta Andrićeva „prokleta avlija“ ima iskustva, budući da je iz nje, a dijelom i zbog nje, krenuo i Prvi, krvavo se vodio Drugi svjetski rat, i još krvaviji i brutalniji bio i ovaj u Daytonu zaustavljeni građansko vjerski beha sukob.
 
U Bosni i Hercegovini su i Osmanlije i velikosrbi imali, i imaju, svoje zagovornike, branitelje svojih genocidno-zločinačkih ideologija, koji su se i borili uz najstrašnije zločine, kakve su činili i Turci i četnici u porobljenoj zemlji nad okupiranim nemuslimanima i nesrbima. Na tu daljnju  nerasvjetljenu povijesnu istinu nasložila se i ova bliža iz vremena prve polovine devedesetih godina Dvadesetog krvavog ratnog stoljeća. Nerasvjetljena povijesna istina koju u Bosni i Hercegovini, kao i u svim drugim slojevitim zajednicama, kreira brojniji, bošnjački narod, a koji je, velikog li apsurda, gromoglasan u govoru o održivosti, po svemu a najviše upravo po nerazjašnjenoj istini, sudeći neodržive beha zajednice, babilonska je prijetnja budućnosti Bosne i Hercegovine.
 
Snagu u leđa bošnjačkoj plitici krivotvorenja, lažnog pisanja i tumačenja svoje ratne istine, i cilja kojem su u ratu išli nijekajući i nepriznajući svoje počinjene ratne zločine,  etnička i vjerska  čiščenja koja u Lašvanskoj dolini imaju i elemente konfesiocida daje i svjetska zajednica koja se isključivo interesno bavi problemom Bosne i Hercegovine.
 
Formula suvremene svjetske zajednice u (ne)riješavanju beha problema je svođenje, dekretima, prijetnjama, nepriznavanjima, tenkovskim upadima u hravtske institucije u Bosni i Hercegovini, diktaorske smijene legalo izabrani hrvatskih predstavnika, s tri na dvije jednažbe. Odnosno, kao gumicom po papiru brisanje hrvatskog nacionalnog i vjerskog, hrvatskog i katoličkog korijena u beha matematici s tri na dva. Matematička formula američkog tenk pregovarača napisana u vojnoj bazi njegove zemlje.
 
I upravo u toj vojnoj bazi, Dayton, napravljen je prvi korak gdje je međunarodno priznata Bosna i Hercegovina tri suverena i konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Muslimana, podijeljena, daytonskim zidom, na dva, nikad više spojiva dijela. Zemlja povijesno raritetnog uređenja, nezabilježene kombinacije čistog nacionalno vjerskog, velikosrpsko genocidnog entiteta, i također nikad  u povijesti tako nakaradne federacije. Za jedan beha dio su znali, i priznali ga, da ne može biti multi kulti, da beha „plemena“ ne mogu zajedno, a u drugi dio su istom onom genocidnom silom kakvom se izgradio taj manji beha entitet i kojeg su priznali i legalizirali, ugurali Hrvate i Muslimane. Iz te politički nezabilježene kombinacije, čisti entitet i multi kulti federacija, da se zaključiti da  je federacija svjetski plan prisile na zajednički život zaraćenih strana, kako bi se jednoga dana kada opet iz tih svjetskih centara bude planirano, krvavo i tragićno razišli, kao što se razišli i narodi iz juzajednice.
 
Nema zabilježenog povijesnog primjera tako brutalne diobe zemlje kao što je Bosna i Hercegovina podijeljena u Daytonu. Sve se učinilo, u suvremenoj brutalnoj svjetskoj politici, da ta dva beha dijela nikad više ne postanu neka cjelina. Jer u zid koji ih dijeli ugrađen je velikosrpski genocid i velikomuslimansko etničko i vjersko čišćenje. Apsolutno neprolazan zid za te dvije ideologije izrasle u devedesetim godinama Dvadesetog krvavo ratnog stoljeća. I još kada se pogleda laž kojom te dvije terorističke ideologije, velikosrpska i velikomuslimanska, svaka sa svoje strane žbuka taj zid, tad je, zaista, Bosna i Hercegovina trajno podijeljena zemlja.
 
Dok su Njemačku po završetku Drugog svjetskog rata podijelili stranci, strane sile kao kaznu za strahote koje je Hitlerov režim počinio svijetu, Bosnu i Hercegovinu su podijelila dva njena naroda, Srbi i Muslimani, progoneći treći, hrvatski, narod po tajnom srpsko-muslimanskom planu beogradske podjele zemlje. Taj združeni zločinački srpsko muslimanski plan diobe Bosne i Hercegovine stranci su pečatirali i u Daytonu ozakonili, a Alija Izetbegović iz Turske i priznao. I zbog toga su ta dva beha dijela zauvijek nespojiva.
 
Dovoljno plodno tlo u oba dijela za sijanje i rast lažne prijeratne, ratne i poratne istine, koja je svakim godišnjim odmakom od rata sve nerasvjetljenija, sve ubojitija, ali i tiho vapijuća za rasvjetljavanjem, i za priznavanjem kao istine sva tri beha naroda. S pravom da svaki od njih ima, budući da je ima svoju istinu. No, međutim, i kao što su nespojiva dva entitetska dijela u jednu beha cjelinu, tako su nespojive i tri ratne beha istine. Tim više što one počivaju i na tri prijeratne istine.
 
Sve to govori kako Bosna i Hercegovina počiva na laži, živi u laži, i gradi lažima. A najveća, zapravo zbir svih tih laži je tvrdnja da je Bosna i Hercegovina održiva kao cjelina. Oni koji to govore su največi lažovi, prvo lažu sami sebe, lažu svoj narod i na kraju lažu Svjetsku zajednicu. Na svu sreću dio te svjetske zajednice im sve manje vjeruje, jer ta laž dvoentitetska Bosna i Hercegovina je održiva  kao cjelina, koja iz bošnjačkih političkih usta odjekuje bosanskohercegovačkim političkim brdima, ne samo da je prozirna več postaje i opipljiva. U laž cjelovitosti Bosne i Hercegovine  sve manje vjeruju i Bošnjaci, budući da i iz njihovih, eurodemokratskih krugova, dolaze ideje pravedne trodiobe zemlje.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Posvađali se “Hrvati” Razim i Anel…

HF

Na djelu je islamska »okupacija nogom«

HF

BiH i poučak Bogića Bogićevića

hrvatski-fokus

Bosna i Hercegovina stoljećima stoji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više