Hrvatski Fokus
Hrvatska

Nova prijevara klijentelističkog HNS-a

Olujić: DORH bi trebao pokrenuti predistražne radnje protiv GLAS-a

 
 
Bivši glavni državni odvjetnik smatra da se radi o fiktivnom pravnom poslu, nezakonitom i nemoralnom potezu Anke Mrak-Taritaš i njezine stranke – Zastupnici novoosnovane stranke GLAS, Građansko-liberalnog saveza, priznali su da su njihovi zastupnici izabrani u Skupštinu Grada Zagreba deklarirali se zastupnicima Hrvatske stranke umirovljenika da ne bi izgubili više od 160 tisuća proračunskih kuna, o čemu je pisao portal Direktno.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/glas.agency_wp-content_uploads_2016_01_GLAS_logo.png
Bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić smatra da je "to je jedan amoralan akt i nije čudo kad se ima u vidu činjenica da to čine ljudi koji su se izdvojili iz Hrvatske narodne stranke i koji su se i prije pokazali kao prava klijentelistička stranka. Tu prije svega mislim na Anku Mrak Taritaš i Vesnu Pusić". "Nešto što je legitimno ne mora biti moralno. Mislim da to nije ni legitimno niti zakonito. No danas se štošta događa na političkoj sceni i tu su očito potrebni dodatni kontrolni mehanizmi.
 
Po mom mišljenju, tu bi se radilo o jednom fiktivnom pravnom poslu koji je u svakom slučaju i nedopušten i protuzakonit", ističe Olujić. "Mora se vidjeti tko je to inicirao, kakva je pozicija te nove stranke i ima li već svojstvo pravne osobe. Ako ima, može se pokrenuti kazneni postupak i protiv pravne osobe, ali u svakom slučaju trebalo bi temeljito istražiti radi li se o kaznenom djelu. Razumna sumnja svakako već postoji.
 
Državno odvjetništvo mora postupati kada do njega dopre glas. Ovu informaciju su prenijela sredstva priopćavanja i to je dovoljno da Državno odvjetništvo pokrene predistražne radnje u skladu sa zakonom. Ne moraju postupati samo kada dobiju prijavu, nego i kada do njih dopre glas kako se to kaže", zaključuje Olujić.
 

Darko Markušić, http://direktno.hr/domovina/olujic-dorh-bi-trebao-pokrenuti-predistraznje-radnje-protiv-glas-a-91490/

Povezane objave

Okultizam i sotonizam moderne glazbe

HF

Ne mogu šutjeti

HF

Novac nije išao vlasniku nekretnine, nego na Maltu 

hrvatski-fokus

Tko stoji iza medijskih manipulacija?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više