Hrvatski Fokus
Aktualno

Sramno odavanje počasti Stipici Radiću

Kada (po)mislimo kako Krešo Beljak ne može gore, on nas uvijek iznenadi

 
 
Danas je godišnjica smrti Stjepana Radića. Umro je od posljedica ranjavanja u atentati u Beogradskoj skupštini 20. lipnja 1928. Štogod mislili o Radiću, on je hrvatska politička i povijesna veličina. Pokolj hrvatskih zastupnika u beogradskoj skupštini jedinstvena je zločinačka pojava u suvremenoj europskoj povijesti. To Srbi (politički) bogme itekako prešućuju – a tada je zapravo puno toga počelo, odnosno pokazalo se to „bratstvo i jedinstvo“ u punom sjaju. Nu, bilo, ali nije prošlo.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/DSC_04254.jpg
Nego u Hrvatskoj (još) i danas postoji stranka HSS koja se diči navodnim nasljedstvom Radićeva nauka. Predsjednik te današnje stranke je neki Krešo Beljak, što vidimo, dakako, kao politički  sumrak te kraj HSS-a. Evo i ovako je to vidljivo. Umjesto da današnja stranka oda dužnu i svaku počast Stipici Radiću, a onda to treba prije svih učiniti njezin aktualni predsjednik Krešo Beljak, ili u Zagrebu na Radićevu grobu ili u Trebarjevu Desnom mu rodnom, Krešo Beljak mu je položio vijenac na nekoj ulici u Zadru. Nosi Radićevo ime, pa što? Predsjednik HSS-a, koji zgodimice „tambura“ i o Radiću, najmanje što mora, je odati počast svom najslavnijem prethodniku, makar pritom morao prekinuti i godišnji odmor. Ako tako može „obijati“ trenutačne članove i „dužnosnike“, glasače ne će moći.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Mate Laušić me je u veljači 1990. ‘otkucavao’ drugovima iz Centra SDS-a Zagreb!

hrvatski-fokus

Dinamo je najbolji i u nenormalnim uvjetima

HF

Bahatost i nekultura

HF

Mame ne umiru nikada

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više