Hrvatski Fokus
Gledišta

Uništavatelj hrvatske zajednice

Da iza sebe ima potpise većine Hrvata, Vučić bi ga pozvao na razgovor

 
 
Otvoreno pismo Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakcija Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom izjave Tomislava Žigmanova „Osnažena protuhrvatska stajališta“ objavljene u „Hrvatskoj riječi“  br. 747. od 11. kolovoza 2017. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/10208-ds-sdps-dshv-subotica.jpg
Filozof, književnik, književni kritičar, pisac, analitičar, pjesnik, pisac haiku poezije na bunjevačkoj ikavici, i još svašta toga, jednom riječju naš Buda, Tomislav Žigmanov, naš kulturni i politički vođa više od jednog desetljećja, u posljednje vrijeme kreće ispočetka, novom snagom i novim idejama, jer u pređašnjem periodu nije dovoljno rasturio hrvatsku nacionalnu zajednicu u Republici Srbiji. Novi početak se vidi i po izjavama u posljednje vrijeme:
– Ne smiju se zaboraviti zločini nad Hrvatima u Vojvodini!
– Situacija s rodnom kućom bana Jelačića je farsična!
– Nama je stalno doznačavati da postoje nerješeni problemi kada je riječ o položaju Hrvata u Srbiji!
 
Inicijativu „Nepodobni građani“, istinu o stradanjima Hrvata u Sijemu, upravo je spriječio Tomislav Žigmanov, a izjava s njegove strane poslje 25 godina da se ti događaji ne smiju zaboraviti je krajnje licemjerna. Tomislav Žigmanov je za veliki novac sebi napravio hram u Subotici, umjesto da su ta sredstva uložena u rodnu kuću bana Jelačića, i upravo je zato oko rodne kuće bana Jelačića danas situacija  farsična. A Tomislav Žigmanov, zastupnik Hrvata u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, nije tamo do sada rekao niti jedne jedine riječi o položaju Hrvata u Srbiji, kao i njegov prethodnik Petar Kuntić, a u ukupnom trajanju od preko šest godina!!! Šest izgubljenih hrvatskih godina ovdje uz predstavnika u Skupštini Srbije! No, izgubljene su i sve ostale.
 
I onda je Tomislav Žigmanov, poslje nekoliko godina na čelu „jedine relevantne političke partije Hrvata u Republici Srbiji“ napisao pismo predsjedniku Vučiću da započnu dijalog!!! Predsjednik Vučić zna da Tomislav Žigmanov nije dospio u srpsku Skupštinu preko hrvatskih glasova i da nema što razgovarati s nekim tko ne predstavlja nikoga osim sebe. Da iza sebe ima većinu Hrvata i da je sa 10.000 njihovih potpisa Tomislav Žigmanov ušao Skupštinu, Vučić bi njega zvao na razgovor, a ne da se ovaj ponižava moleći za to poslije više godina. Ali Tomislav Žigmanov je sve i sva u politici i kulturi Hrvata u Republici Srbiji (tragedija spoja kulture i politike jednog naroda u jednom čovjeku dogodila se samo nama Hrvatima u Republici Srbiji i nigdje više na svijetu), a subotički obiteljski klan koji je sve hrvatsko ovdje uzeo u svoje ruke nema zamjenu za njega i Tomislav Žigmanov je imenovan i za v. d. ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata!!!
 
Uništavatelji hrvatske zajednice Hrvata ovdje imenovali su prvog i glavnog uništavatelja hrvatske zajednice ovdje konačno pravim imenom: v. d. (vénal destructeur), i on bi po njima trebalo to da ostane u svim svojim funkcijama, sve dok ta zajednica potpuno ne nestane! Izjava velikog Vojislava Sekelja, pred samu smrt, je prava slika učinka Tomislava Žigmanova i nekoliko njegovih poltrona: Što se hrvatske zajednice (u Vojvodini) tiče, mislim da je živi mrtvac. Ne vidim ja tu nikakvog zajedništva, nikakvog plana… („Hrvatska riječ“ br. 716. od 6. siječnja 2017. godine).
 

Branimir Miroslav Cakić

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Nužna demokratizacija stranaka

HF

Upis u prvi razred

hrvatski-fokus

Dosta mi je manjinskih etnobiznismena

hrvatski-fokus

Pokret otpora

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više