Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Jasenovački popis žrtava je – lažan

Tek kada se sazna objektivna i znanstvena istina o Jasenovcu u vrijeme i nakon rata, može se raspravljati o pijetetu

 
 
Jasenovac ne može i ne smije biti proglašen mjestom posebnoga pijeteta dok se ne utvrdi objektivna i znanstvena istina o Jasenovcu u vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, u poraću, i to uz suradnju i odgovarajuća istraživanja hrvatskih, srpskih i međunarodnih znanstvenika. "Pijetet" velikosrpskim lažima i mitovima mogu odavati samo zaslijepljeni monstrumi i zločinci.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/09/reg825042017.jpg
Hrvatske aktualne vlasti i dalje dozvoljavaju Srbima da šire svoje političko-vjerske laži u Jasenovcu
 
Mi Hrvati želimo, radi mira i dobrih odnosa između hrvatskoga i srpskoga naroda, samo istinu, ma kakva ona bila. Činjenica je da su već dosad, od strane hrvatskih znanstvenika i povjesničara, utvrđene mnogobrojne manipulacije i krivotvorine u službenom popisu jasenovačkih žrtava u vrijeme Drugog svjetskog rata prema popisu JUSP-a Jasenovac. Također je činjenica da je u poslijeratnom popisu pučanstva Jugoslavije 1948. godine bilo oko 166.600 Srba više nego ih je bilo u prijeratnom popisu 1931. godine, a Hrvata je bilo oko 46.500 manje, dok je svih ostalih "naroda i narodnosti", kako su se tada zvale manjine, bilo također više. Kao što piše u knjizi prof. Vladimira Markocija i prof. dr. Vladimira Horvata "Ogoljela laž logora Jasenovac", očigledno da je genocid Hrvata nad Srbima više pogodio Hrvate nego Srbe. Stoga mi Hrvati želimo o broju žrtava, radi pijeteta prema njima, samo i jedino istinu.
 
Laž je nešto najstrašnije što donosi zlo, nove zločine zbog tobožnje osvete i truje odnose među ljudima i narodima. Poslušajmo što o tome kaže veliki francuski književnik i društveni analitičar svoga vremena Honoré de Balzac (1799.-1850.): "Kad bismo znali strahote laži, prognali bismo je ognjem i mačem prije nego sve druge zločine!". Zapravo, tako bismo iskorijenili mnoge zločine.
 

Dr. Ružica Ćavar

Povezani članci

Svi su bili nevini

HF

Hrvatsko je društvo državotvorno i tolerantno

HF

Antifašisti i njihovo “božanstvo” Partija

HF

Sve se je otelo nadzoru

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...